Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2020

Θλιβερό δημοσίευμα κάποιας Ελένης Μαχαίρα, στο άθλιο κρατικό ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Ελπιδοφόρος, ''πρόσκληση σε διαδήλωση'', όπως λέμε ''πρόσκληση σε δείπνο''
Είναι πολύ διασκεδαστικό να διαβάζεις σε ασοβάρευτα ΜΜΕ Αθήνας και στην ''χαβούζα Διαματάρη'' (Ν. Υόρκη) τα γραπτά τους για τον ''ημίθεο Ελπιδοφόρο''. Ο αρχιεπίσκοπος, ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ σε ''ειρηνική πορεία'' στο Μπρούκλυν Νέας Υόρκης (3 Ιουνίου '20) γιά τον φόνο μαύρης νοσοκόμας στο Κεντάκυ, τον Μάρτιο. Την σκότωσαν αστυνομικοί. ΟΧΙ σε πορεία γιά τον George Floyd.

Τα σαχλαμαρίζοντα ΜΜΕ Αθήνας, της άγριας παραπληροφόρησης, ούτε διάβασαν έστω την επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, γιά την συμμετοχή του αρχιεπίσκοπου στην (μικρή) πορεία και αμέσως, με την καλπάζουσα φαντασία τους, τον παρομοίασαν με τον... Ιάκωβο που περπάτησε δίπλα στο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, 1965 στην Σέλμα. Γράφουν -ψευδέστατα-
εξαπατώντας, ότι ''συμμετείχε στην πορεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιά τον φόνο του George Floyd''. Παρασύρθηκαν από ένα θλιβερό δημοσίευμα κάποιας Ελένης Μαχαίρα, στο άθλιο κρατικό ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων'' και το αναδημοσίευσαν ''ατόφιο'', εξευτελιζόμενα (πάλι). Mε την αθλιότητα αυτή, πρόσβαλαν και την μνήμη του μακαριστού Ιάκωβου.
'Εκανε και δηλώσεις ο αρχιεπίσκοπος, αλλά σε αυτές ξεκαθαρίζεται γιατί πήγε στο Μπρούκλυν στην πορεία. Στις δηλώσεις του, ουδεμία αναφορά γιά την δολοφονία Floyd από αστυνομικό, ουδεμία αναφορά ότι η νοσοκόμα σκοτώθηκε επίσης από αστυνομικό. Απλά, γενικόλογες δηλώσεις περί διακρίσεων.κλπ.

George Floyd - Ελπιδοφόρος και Μartin Luther King - Ιάκωβος
Τα ''παπαγαλάκια'' του αρχιεπίσκοπου Αμερικής (π.χ. πρ. υφυπουργός Αντ. Διαματάρης) και θλιβεροί πολιτικοί Ελλάδας, προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Ελπιδοφόρο ως ''άξιο διάδοχο του Ιάκωβου'', με αφορμή δήλωσή του γιά την δολοφονία του George Floyd. Η δήλωση του αρχιεπίσκοπου στα κοινωνικά δίκτυα (facebook και twitter) ανάφερε: «Η άδικη δολοφονία του George Floyd δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ. Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν αυτή ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μην μένουμε σιωπηλοί. Να εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους».
Η γραφή του πρ. υφυπουργού και ιδιοκτήτη του ''Εθνικού Κήρυκα'': «H δήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια της συμμετοχής του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην διαδήλωση στη Σέλμα της Αλαμπάμα το 1965, για την οποία είχε τότε τόσο κατηγορηθεί, αλλά δικαιώθηκε, βέβαια, από την Ιστορία. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έκανε το καθήκον του στο ακέραιο».
Υπάρχει όμως μιά πολύ μεγάλη διαφορά. Ο Ιάκωβος, δεν έβγαλε απλά μία ανακοίνωση, δεν έκανε απλά μιά δήλωση. ΠΗΓΕ στην Σέλμα, σε εποχή άγριου ρατσισμού στις ΗΠΑ (1965) και ΣΤΑΘΗΚΕ ΔΙΠΛΑ στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ μαζί του στην ιστορική πορεία. Ο Ελπιδοφόρος έκανε ΜΟΝΟ μία δήλωση στα κοινωνικά δίκτυα, από την άνεση του διαμερίσματός του στην Αρχιεπισκοπή και τίποτα άλλο. ΔΕΝ πήγε, έστω γιά 5 λεπτά, σε μία διαδήλωση διαμαρτυρίας ''ενάντια στον ρατσισμό'', στην Νέα Υόρκη. Ο πρ. υφυπουργός, όπως το συνηθίζει, πάλι μπέρδεψε ''σώβρακα με γραβάτες'', νομίζοντας ότι απευθύνεται σε αφελείς.
Σημ.: Ούτε μία ομογενειακή Οργάνωση στις ΗΠΑ, ούτε ένας ''επιφανής ομογενής'', διαμαρτυρήθηκε γιά την (ρατσιστική) δολοφονία του Floyd από αστυνομικό. Και το γεγονός αυτό, έχει μεγάλη σημασία. (1 Iουνίου '20)

kalami.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου