Σάββατο, Μαΐου 23, 2020

Καλομελέτα και έρχεται : « οι Ρώσοι ετοιμάζονται να κατέβουν με οργή στην Τουρκία ακολουθώντας την διαδρομή του ¨υπό ακύρωση¨ αγωγού Turkish Stream»


« Περιμένουν τις κινήσεις του σουλτάνου στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΑΟΖ νότια της Κρήτης»
Είναι τόσο οργισμένοι οι Ρώσοι στρατηγοί για την δήθεν μπέσα του σουλτάνου που μετά δυσκολίας αυτή την στιγμή συγκρατιούνται. Αν δεν ήταν ο κορονοιός στην μέση και το επικείμενο σύμφωνα με πληροφορίες δημοψήφισμα που θέλει να κάνει ο Πούτιν « θα τον είχαν πάρει και θα τον είχαν σηκώσει τον τούρκο».
Αυτό όμως που τους φρενάρει κυρίως, είναι το γεγονός ότι περιμένουν να ανοίξει τα χαρτιά και τις προθέσεις ο σουλτάνος στο ΑΙΓΑΙΟ και στην νότια Κρήτη.
Βιώνουμε ιστορικές στιγμές.
Μια τρομερή σύγκρουση που προφητεύθηκε από μεγάλους αγίους ωρίμασε.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

« Ο αγωγός Turkish Stream, 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται ότι θα έχει την ίδια τύχη με τον Nord Stream 2» υπαιτιότητα των τούρκων.
Αυτό και μόνο στερεί από την Ρωσία βασικές πηγές εσόδων για να στηρίξει όλο το κράτος προνοίας της , τις συντάξεις και την εκπαίδευση κάτι που θα αυξήσει στο εσωτερικό της τις κοινωνικές εντάσεις και μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ρωσία ήταν ο βασικός χρηματοδότης αυτού του έργου.
Θα πούμε πως έχουν τα γεγονότα , πώς ο Ερντογάν αυξάνει μέρα με την μέρα την οργή των Ρώσων πρώην συνεταίρων του και στο τέλος θα δούμε πως η παγκόσμια σκηνή ετοιμάζεται να γίνει πεδίο πολεμικό.
Α. Πως έχουν τα γεγονότα;
Κατατοπιστικές πληροφορίες από τον Πέτρο Κράνια και το https://www.capital.gr


« Ο αγωγός Turkish Stream, 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται ότι θα έχει την ίδια τύχη με τον Nord Stream 2.
Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των ψυχρών σχέσεων με τη Μόσχα, που οδηγούν σε αντιπαράθεση του τουρκικού και ρωσικού στρατού στη Συρία και μισθοφόρων της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner από τη μια και Σύρων αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών από την άλλη, στη Λιβύη, η Τουρκία μειώνει δραστικά τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου.
Στα τέλη Μαρτίου, οι προμήθειες της Gazprom προς την τουρκική κρατική Botas και ανεξάρτητες τουρκικές επιχειρήσεις κατέρρευσαν στα 210 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τρίτη από την Ρωσική Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία.
Σε σύγκριση με το 2018, η πτώση ήταν πάνω από 14 φορές: τότε το πρώτο τρίμηνο η Τουρκία αγόρασε 8,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (2,93 δισεκατομμύρια κατά μέσο όρο ανά μήνα).
Η Τουρκία, που κάποτε ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Gazprom, εισήλθε στη δεύτερη δεκαετία, αγοράζοντας σχεδόν τόσο φυσικό αέριο όσο η Αρμενία (193 εκατομμύρια κυβικά μέτρα) και λιγότερο από τη Λιθουανία (272 εκατομμύρια).
Η Τουρκία αντικαθιστά το ρωσικό αέριο με το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Όπως σημειώνει η S&P Global Platts, τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους η κρατική Botas πραγματοποίησε διαγωνισμό για την αγορά 30 αποστολών LNG με παράδοση έως τον Μάρτιο του 2020 και έναν μήνα νωρίτερα - για άλλες 70 αποστολές το 2020-23.
Στο τέλος του περασμένου έτους, η Τουρκία αύξησε τις εισαγωγές LNG κατά 13% σε 9,1 εκατομμύρια τόνους. Οι μεγαλύτεροι προμηθευτές ήταν η Αλγερία (4,3 εκατομμύρια τόνοι), το Κατάρ (1,8 εκατομμύρια), η Νιγηρία (1,8 εκατομμύρια) και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο εφοδιασμός της Gazprom στην τουρκική αγορά κατέρρευσε κατά 35% πέρυσι, σε 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα -το χαμηλότερο σε περισσότερα από 10 χρόνια. Ως αποτέλεσμα, οι TurkStream και Blue Stream συνολικής χωρητικότητας 35 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων παρέμειναν μισοάδειοι. Τον Μάρτιο, η χωρητικότητα δύο αγωγών φυσικού αερίου (2,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά μήνα) χρησιμοποιήθηκε κατά λιγότερο από 10%.
Η Τουρκία σκοπεύει να αυξήσει τις αγορές LNG στην αγορά άµεσης παράδοσης, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πηγή της βιομηχανίας ενέργειας της χώρας, στο Reuters . Είπε ότι, εξαιτίας αυτού, πάρθηκε απόφαση να αυξηθεί ο χρόνος συντήρησης στο "Blue Stream" τον Μάιο.
Οι ιδιώτες Τούρκοι εισαγωγείς φυσικού αερίου με ανοιχτές συμβάσεις με την Gazprom έως το 2035-42, παραβιάζουν την προϋπόθεση λήψης ή πληρωμής για περίπου δύο χρόνια, αγοράζοντας λιγότερο από το συμφωνημένο ποσό, δήλωσε η S&P Global Platts.
Η σύμβαση με την κρατική Botas, για 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, λήγει το 2021 και η Άγκυρα σκοπεύει να ζητήσει καλύτερες τιμές από την Gazprom. "Η διαθεσιμότητα φθηνού LNG και η πτώση της ζήτησης στέλνουν ένα μήνυμα στους προμηθευτές αγωγών μας ότι πρέπει να επιδείξουν ευελιξία", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, στις 16 Μαΐου.
Η Gazprom ετοιμάζεται για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην τουρκική αγορά. "Η απώλεια κατά το δεύτερο τρίμηνο θα είναι ακόμη πιο βαθιά", ανέφερε εταιρεία στο Reuters.
Πρόσθεσε ότι η συνολική μείωση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη έφτασε το 19,2% το πρώτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία, η Γερμανία μείωσε τις αγορές κατά 45% (2,67 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα), η Αυστρία - κατά 25% (820 εκατομμύρια κυβικά μέτρα).»https://www.capital.gr/diethni/3455262/i-tourkia-apoxaireta-siga-siga-to-rosiko-fusiko-aerio?fbclid=IwAR3A0M4l1uqnXvr9Jt-5laR3QsJk_hpvIUhHb1uyGhRRicMF5G2FPyelDkk
Β. Πώς ο Ερντογάν αυξάνει μέρα με την μέρα την οργή των Ρώσων;
« Τουρκοποίηση και δημογραφική αλλαγή – η οθωμανική πρακτική Ερντογάν σε Συρία και Λιβύη» από το ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Ο επικεφαλής του τουρκικού καθεστώτος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυξάνει τη συστηματοποιημένη διαδικασία τουρκοποίησης σε περιοχές που καταλαμβάνουν οι δυνάμεις του στη βόρεια Συρία, υποστηριζόμενες από τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπου εφαρμόζουν τις οθωμανικές ατζέντες του μετά την αποτυχία των μεγαλύτερων σχεδίων του για να επιτρέψει στους τρομοκράτες να κυριαρχήσουν σε περιοχές Συρία.
Το ζήτημα δεν διαφέρει στη Λιβύη όπου ο Ερντογάν επιδιώκει να ανακινήσει τους Τούρκους που ανήκουν σε έναν αριθμό Λίβυων, οθωμανικής καταγωγής, από την περίοδο της οθωμανικής κατοχής του αραβικού έθνους» https://www.echedoros-a.gr/2020/05/blog-post_91.html


Γ. Πως η παγκόσμια σκηνή ετοιμάζεται να γίνει πεδίο πολεμικό;
« Οι πρεσβευτές των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν σήμερα ,Παρασκευή, εκτάκτως, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ της αποχώρησης από τη συνθήκη Open Skies (Ανοικτοί Ουρανοί), σύμφωνα με διπλωματική πηγή, κατηγορώντας την Μόσχα για επανειλημμένες παραβιάσεις των όρων της συνθήκης. Από την πλευρά της, η Μόσχα κατήγγειλε ένα «πλήγμα» στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Η Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών – η οποία επιτρέπει να επαληθεύονται στρατιωτικές κινήσεις κι η εφαρμογή των μέτρων περιορισμού των εξοπλισμών των 35 χωρών που την έχουν υπογράψει – είναι η τρίτη διεθνής συνθήκη από την οποία αποσύρει τις ΗΠΑ ο Τραμπ, μετά το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ, η διεθνής συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν), που αποκήρυξε το 2018, και τη συνθήκη INF για τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς, που η Ουάσινγκτον εγκατέλειψε το 2019.»
https://www.onalert.gr/nato/synagermos-kai-ektakti-synedriasi-sto-nato-oi-ipa-apochorisan-apo-tin-synthiki-ton-anoikton-oyranon/385442/
Όλα αυτά δείχνουν, ότι οι ισχυροί μπορεί να λένε στον κόσμο να περιμένουν και δεύτερο κύμα πανδημίας, αλλά αυτοί ετοιμάζονται για πολεμική σύγκρουση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.
Τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου είναι και το κρισιμότερο κλειδί της παγκόσμιας σύρραξης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν αλλά και ο Ερντογάν συνέπηξαν συμμαχία τα προηγούμενα χρόνια με πολεμικές και ενεργειακές συμφωνίες ( βλ. S-400, turkish stream κα).
Κάτι τους ωθούσε να αποφύγουν τις προφητείες, αλλά οι σημερινές συγκυρίες , η πλεονεξία του τούρκου και η αφερεγγυότητα του , καθιστούν τις προρρήσεις των Αγίων Πατέρων μας κάτι το δεδομένο.
Ο Ρώσος και ενόψει παγκόσμιων γεωπολιτικών ανατροπών περιμένει τον τούρκο, να δει τι θα κάνει στο ΑΙΓΑΙΟ και την Μεσόγειο ( νότια της Κρήτης θέλει ο Ερντογάν να υφαρπάξει με το τουρκολιβυκό μνημόνιο όλα τα ενεργειακά αποθέματα και να το παίζει μεγάλος και τρανός)
Επιβεβαιώνεται αυτολεξεί ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ που έλεγε « ο Ρώσος θα κατέβει στα ΣΤΕΝΑ για τα συμφέροντα του και όχι γιατί αγαπά εμάς»
Τελικά η διαδρομή του αγωγού Turkish Stream θα γίνει το ΡΕΥΜΑ της ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΓΗΣ.
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/


ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ο ΚΥΡΙΟΣ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Rania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου