Τρίτη, Δεκεμβρίου 10, 2019

Η εφημερίδα Pravda καλεί τους Ρώσους πολίτες σε μετάνοια με λόγους του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη εξ αιτίας των Παγκοσμίων Δεινών που έρχονται. Εμείς τι κάνουμε ;


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το να καλεί η pravdareport.com που είναι το κατ’ εξοχήν στρατηγικό εργαλείο της ρωσικής δημοσιογραφίας τον ρωσικό λαό σε μετάνοια μέσω των λόγων του Δίκαιου Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη, κτήτορα τόσων περίλαμπρων Ορθόδοξων Ιερών Μονών στις ΗΠΑ και 

Αγιορείτη Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, πνευματικό τέκνον της Αγιοπνευματικής Συνοδείας του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, είναι το γεγονός αυτό  από μόνο του αξιοπρόσεκτο και επίκαιρο στους τόσους δύσκολους καιρούς μας .
Στις 26.04.2017  η Pravda   με το άρθρο της:
«Elder of Mount Athos gives frightening prediction for evil to destroy mankind»
Προσεγγίζει την τρομακτική καθημερινότητα μας με πνευματικούς λόγους του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη ότι:

«Ζούμε σε τρομακτικά χρόνια»
« διαβολικές δυνάμεις απειλούν την ειρηνική συνύπαρξη στην Γη»
«ο διάβολος είναι πολύ οργισμένος , άνοιξε ήδη το στόμα του και καταπίνει πολλές ψυχές»
«Ευλογημένος είναι αυτός που δραπετεύει  από τα δόντια του και βλέπει στον Ουρανό για τη σωτηρία του», είπε ο Γέροντας Εφραίμ.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η κατάσταση στον κόσμο επιδεινώνεται κάθε χρόνο.»
Ρωτά  μάλιστα τον εαυτό του: «αν αυτοί που είναι  μακριά από τα εγκόσμια και τους  πειρασμούς κάνουν λάθη με συνέπεια να τους καίει ο πονηρός , τι γίνεται με αυτούς που βρίσκονται μέσα στην φλεγόμενη  φωτιά της κοσμικής καθημερινότητας;» Pravda.Ru#sthash.F2BeBYXW.dpuf
Τι συμβαίνει και οι  Ρώσοι με το κατ εξοχήν δημοσιογραφικό όργανο τους προσεγγίζουν πνευματικά αυτό που βιώνει  τρομακτικά ολόκληρος ο  πλανήτης μας αναδεικνύοντας τους λόγους ενός ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑ;
Μάλιστα για τεκμηριώσουν τους λόγους και τις προβλέψεις του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη  αναφέρουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς που έχουν θέσει για τα επόμενα χρόνια όσον αναφορά την Ρωσία .
«Forecast of threats: Russia’s future in 12 years»
Μεταξύ των άλλων  αναφέρονται σε «Πρόβλεψη των απειλών:  για το μέλλον της Ρωσίας σε 12 χρόνια

Σύμφωνα με τον  επίσημο  εκπρόσωπο του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Yevgeny Anoshin, με  έγγραφο αναλύεται  η θέση της Ρωσίας στον κόσμο, τους κινδύνους, τις απειλές και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα σε μακροπρόθεσμη προοπτική, αναφέρει το  Interfax.
Η στρατηγική πρόβλεψη γίνεται  για να περιγράψει το έδαφος για τη λήψη αποφάσεων υπό διάφορες συνθήκες που μπορεί να εμφανιστούν εντός και εκτός της Ρωσίας.
Η ανωτέρω στρατηγική μελέτη αναπτύχθηκε με εντολή του Ρώσου Προέδρου για 12 χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που παρείχαν τα ομοσπονδιακά εκτελεστικά όργανα, οι εκτελεστικές αρχές των οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Είναι δυνατή η πραγματοποίηση μακροπρόθεσμων προβλέψεων υπό σύγχρονες συνθήκες;
Για παράδειγμα, ήταν δυνατόν να προβλεφθεί η έκταση της αντιρωσικής υστερίας στις Ηνωμένες Πολιτείες;
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου για τις στρατηγικές εκτιμήσεις, Alexander Konovalov, η στρατηγική πρόβλεψη είναι χαρακτηριστική όλων των ανεπτυγμένων χωρών.
Ο Αλέξανδρος Konovalov πιστεύει ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και οι «κανόνες συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο» είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να προσέξουμε καταρχάς.
«Έχουμε ήδη την τεχνολογία που μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε οποιοδήποτε αντικείμενο στη Γη.¨
¨ Ζούμε κάτω από ένα διαφανές κρυστάλλινο θόλο, στον οποίο ρίχνουν πέτρες», πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.»
του Anton Kulikov Pravda.Ru17.03.2017http://www.pravdareport.com/
Τελικά όποια Στρατηγική Πρόβλεψη και αν θέσουν οι Ρώσοι  διαχειριστές κρίσεων,  η ουσία είναι μία
« η ΣΩΤΗΡΙΑ δια της  έμπρακτης ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ»
Αυτήν που εξαγορεύει στους λόγους του το Ελληνικό Πνευματικό διαμάντι της Ορθόδοξης Πατερικής και Αγιορείτικης Παράδοσης από την σύγχρονη  Αμερική που και  η σημερινή Ρωσία τους επικαλείται.
Holy Pascha Saint Anthony's Monastery - Άγιο Πάσχα Ιερα Μονή Αγίου Αντωνίου


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ εκεί που βρίσκεστε τώρα στα Ουράνια σκηνώματα
ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου