Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Έλληνες έρχομαι και σας φέρνω ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ.


Η φώτο είναι ενδεικτική το τι ξεκινάει να γίνεται αυτόν τον Χειμώνα και που θα φτάσει. Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τότε δεν θα είναι χιονισμένη, αλλά ανθισμένη με τις ελπίδες τόσων αιώνων
Ο σουλτάνος διέπραξε βαρύ θανάσιμο αμάρτημα και οι δυτικοί φίλοι του δεν πρόκειται να του το συγχωρέσουν ποτέ.
Η τελευταία αμαρτία του Ερντογάν φέρνει «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ» δηλ. τρομερές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πάμε επί της ουσίας. Ο Ερντογάν με ρωσικές πλάτες και με τις τελευταίες ενέργειες του ( οριοθέτηση ΑΟΖ – μνημόνιο με Λιβύη ) μπήκε σφήνα στην Δύση όσο αφορά την υλοποίηση και την λειτουργία του ανταγωνιστικού ενεργειακού αγωγού East Med που θα συγκεντρώνει το φυσικό αέριο από τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου και φυσικά του Κρητικού Πελάγους για να τα μεταφέρει στην διψασμένη Ευρώπη που επιθυμεί να απεξαρτοποιηθεί από το Ρωσικό αέριο.






Με λίγα λόγια αν στο ελάχιστο οι Ευρωπαίοι αφήσουν τον Ερντογάν να υλοποιήσει αυτό το μνημόνιο που υπέγραψε με την ημιεπίσημη κυβέρνηση της μισής Λιβύης ( το οποίο αφορά και οριοθετήσεις θαλασσιών διαδρόμων) τότε θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τέλη διέλευσης για τον East Med και να απωλέσουν την αποκλειστική εκμετάλλευση των πλουσίων ενεργειακών αποθεμάτων που βρίσκονται στα γεωλογικά αντίκλινα του Κρητικού Πελάγους.
Ο σουλτάνος πριν καν εισέλθουμε στις παραμονές των Χριστουγέννων έκανε ένα μεγάλο άλμα .
Πήδηξε από το ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο και έφτασε στην Λιβύη.
Γιατί , άραγε αναρωτηθήκαμε;
Φαίνεται ότι έχει κλείσει τους σχεδιασμούς – συμφωνίες με τους Δυτικούς όσο αφορά τα ενεργειακά ΑΙΓΑΙΟΥ – Κύπρου και είδε αμέσως εκεί που υπάρχουν τα « τα χοντρά χρήματα»
Φυσικά από πίσω του είναι ο Πούτιν και οι Ρώσοι ολιγάρχες που του έδωσαν ως χριστουγεννιάτικα δώρα τους S-400 για να παίζει στην περιοχή.
Διαβάζουμε σχετικά
«Η υπογραφή στρατιωτικής συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης πρέπει να ανησυχεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Δύση», επισημαίνει στο OnAlert και τον Κώστα Αλατζά ο Αλέξανδρος Κούτσης, ομότιμος καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Σχολιάζοντας το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης , Φάγεζ αλ-Σάρατζ, ανέφερε ότι δε συμφωνεί με την έμφαση που δίνεται στο δημόσιο διάλογο στους χάρτες που κυκλοφορεί η Άγκυρα με τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. «Οι χάρτες με τις τουρκικές ΑΟΖ επισκιάζουν το μείζον που είναι η σύναψη στρατιωτικής συμφωνίας με τη Λιβύη. Η στρατιωτική συμφωνία δίνει τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα τα τουρκικά πολεμικά πλοία στο λιβυκό πέλαγος και να πετάνε τα τουρκικά μαχητικά να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο νοτίως της Κρήτης.».
Όπως εξηγεί ο κ. Κούτσης οι τουρκικοί ισχυρισμοί για το εύρος των τουρκικών θαλασσίων ζωνών αντιβαίνουν σε κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας και δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιηθούν. Αντιθέτως, η σύναψη στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί ακόμη και με τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης της Τουρκίας στη Βόρεια Αφρική, μπορεί να αποτελέσει απειλή όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Δύση. «Σκεφτείτε τι θα σήμαινε για εμάς και τους εταίρους μας η εγκατάσταση ρωσικών πυραύλων S-400 απέναντι από την Κρήτη». https://www.onalert.gr/ellinotourkika/a-koytsis-oratos-kindynos-oi-toyrkikoi-s-400-apenanti-apo-tin-kriti/370236/
Πάμε τώρα στα ΔΩΡΑ – εξελίξεις που μας φέρνει ο Ερντογάν.
Επωάζεται διαχείριση μεγίστης εθνικής κρίσης με οικουμενική διακυβέρνηση;
« Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης “σήμανε συναγερμό” για τα εθνικά θέματα, καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καθίσουν στο τραπέζι και να αποφασίσουν για τη στρατηγική που θα πρέπει να χαράξει η χώρα έναντι των σοβαρών απειλών που έχουν προκύψει στη περιοχή μας.
Αφορμή για την παρέμβαση Αποστολάκη, είναι οι εξελίξεις μετά από τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.» https://www.militaire.gr/synagermos-kai-prosklitirio-synainesis-apo-ton-apostolaki-poy-anisychei-gia-ta-ethnika-themata/?fbclid=IwAR0MIQCWIBGDuXPYrOxaoaRMFyltOvRtw5Lq
Έπεσε ο Ερντογάν στην παγίδα και τραβάει και εμάς μέσα;
« Όταν οι Αμερικανοί αποκάλυψαν το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής που έφτιαξε η υπουργός Eξωτερικών Κοντολίζα Ράις και ο Αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι κανείς δεν του έδωσε μεγάλη σημασία. Σήμερα βλέπουμε να πλησιάζει η ολοκλήρωση του σχεδίου και νιώθουμε έκπληκτοι για όλα όσα συμβαίνουν γύρο μας.
Το σχέδιο του διαμελισμού χωρών και αλλαγής συνόρων σε 22 χώρες ήταν γνωστό από το 2002. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ζήσαμε το διαμελισμό της Λιβύης, του Ιράκ, οσονούπω της Συρίας και ήδη πλησιάζει η ώρα του Ιράν, το οποίο ίσως ήταν και ο αρχικός στόχος.» Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥhttps://www.militaire.gr/to-amerikaniko-schedio-diamelismoy-22-choron-i-tychi-poy-perimenei-tin-toyrkia-kai-i-elliniki-apoysia/?fbclid=IwAR3Im-uCGNXGJliABFdEEz8gxQiQ9iVl6NAwFm-4di9mvG18hIBb9fiVXO
« Αυτό που γίνεται τούτες τις ώρες στην πατρίδα μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
Είναι σχέδιο ανθρώπινο που λήφθηκε στο ανώτερο επίπεδο λήψης αποφάσεων και στοχεύει την ευρύτερη περιοχή μας .
Από καιρό έχει προαποφασιστεί τα ΣΤΕΝΑ και η Κωνσταντινούπολη να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο .
Αλλαγές συνόρων , νέες ονομασίες κρατών , φοβερές μετακινήσεις πληθυσμών ( το βιώνουμε ήδη ) αποσκοπούν στην προετοιμασία αυτού του σχεδιασμού , με επόμενο στάδιο τις πολεμικές συγκρούσεις , την διάλυση κρατών και την ανακήρυξη μιας διεθνούς ζώνης που θα ελέγχει ΣΤΕΝΑ- ΠΟΛΗ – ΑΙΓΑΙΟ – ενεργειακά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί το μυαλό μας.
Τώρα κατανοούμε γιατί μας έσωσαν με τα μνημόνια.
Τώρα βλέπουμε να ξεδιπλώνεται μέσα στην Ιστορία και το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ, όπως μας το προείπαν οι Πατέρες μας.»
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/11/blog-post_99.html
ΑΔΕΛΦΟΙ πιαστήκαμε στα νερά , όπως είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας










Αναρτήθηκε από Rania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου