Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2019

Ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου εμφανίστηκε με ανθρώπινο πρόσωπο!


Ο προσκυνητής που την προσκόμισε στο ναό, ενημερώνοντας τους ιερείς, υποστηρίζει ότι αποτυπώνεται «με ανθρώπινη μορφή» ο Ταξιάρχης στη χάρη του οποίου σπεύδουν εκατοντάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθόλη τη διάρκεια του έτους.
πηγη



Η Φωτογραφία

Ο προσκυνητής που προσκόμισε τη φωτογραφία στους ιερείς την Τετάρτη επισκέπτεται οικογενειακώς το προσκύνημα του Μανταμάδου κάθε χρόνο από την περιοχή των Γιαννιτσών όπου κατοικούν.

«Κάθε χρόνο 8 Νοεμβρίου ερχόμαστε στον Ταξιάρχη για τη χάρη του Αγίου, καθώς έχουμε τάξει το παιδί μας που έχει το όνομα του, Ταξιαρχούλα» ανέφερε στα “Νέα της Λέσβου” (εκφράζοντας την επιθυμία να διατηρηθεί η ανωνυμία του, αν και τα στοιχεία του είναι διαθέσιμα προς κάθε υπεύθυνο).

Η οικογένεια είχε βρεθεί και το καλοκαίρι στο προσκύνημα του Μανταμάδου οπότε και έγινε η λήψη της φωτογραφίας που προσκόμισε και στην τοπική εφημερίδα.




«Όταν ήρθαμε το καλοκαίρι βγάλαμε φωτογραφίες αλλά δεν αντιλήφθηκα άμεσα αυτό το οποίο διαπίστωσα στη συνέχεια όταν επιστρέψαμε στην πατρίδα μας, τα Γιαννιτσά» μας είπε ο προσκυνητής.

Και συνέχισε: «Μείναμε έκπληκτοι όταν διαπιστώσαμε πως το πρόσωπο του Αγίου είχε αποτυπωθεί ως κανονικό ανθρώπινο και όχι ως την ανάγλυφη εικόνα που γνωρίζουμε όλοι.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να αποτυπωθεί με κάθε λεπτομέρεια στο χαρτί της εφημερίδας, βλέπετε όμως στη φωτογραφία ότι η μορφή της εικόνας είναι διαφορετική από αυτή που βλέπουμε όταν επισκεπτόμαστε για προσκύνημα.

Αν εξαιρέσουμε το σκούρο χρώμα που παραμένει το ίδιο, τα χαρακτηριστικά του προσώπου στο ανάγλυφο της εικόνας του Ταξιάρχη αποτυπώνονται σαν να πρόκειται για κανονικό ανθρώπινο πρόσωπο.


Στη φωτογραφία διακρίνονται μάτια, η μύτη είναι μεγαλύτερη και το στόμα του Αγίου διαφορετικό σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στην εικόνα» ανέφερε ο προσκυνητής στα “Νέα της Λέσβου”.

Οι ιερείς τους οποίους ενημέρωσε ο πιστός με τη σύζυγό του δεν εξεπλάγησαν, καθώς συχνά δέχονται μαρτυρίες προσκυνητών για θαύματα του Αγίου όπως είπαν στην οικογένεια.

Να πρόκειται άραγε για αντανακλάσεις στο γυαλί που προστατεύει την ανάγλυφη εικόνα του Αγίου ή να έπαιξε ρόλο η οπτική γωνία από την οποία έγινε η λήψη της φωτογραφίας σε συνδυασμό με το φακό της μηχανής & το φως μέσα στο ναό;

Δύσκολα μπορεί να δώσει κάποιος εξήγηση και είναι άλλωστε πολλά εκείνα που εδώ και χρόνια παραμένουν ανεξήγητα για το προσκύνημα του Μανταμάδου.




4 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ σε Ψευδοπροφήτες και Υποκριτές και ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ για να σωθεί η Ελλάδα μας.!
    https://www.youtube.com/watch?v=5i-g19F34Ac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη κυριακη αδερφε τις πρεσβειες του Αγιου Ιωαννη να εχουμε

      Διαγραφή
    2. Αμήν αδελφέ μου, καλή δύναμη σε όλους μας.

      Καταλαβαίνει όμως ο κόσμος τελικά τι πρέπει να γίνει;
      Θα γίνει μεγαλύτερη η παρέα μας στον πνευματικού αγώνα;
      Είδομεν και ελπίζομεν...

      Κάτι πολύ ωραίο θέλω να σου πω, που μόλις διάβασα από έναν άλλο Άγιο Ιωάννη, τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο:
      Λέει:

      "Στη ζωή αυτή εφαρμόζεται σ`όλους ο νόμος της ανταποδόσεως,
      γι`αυτό οι ενάρετοι δοκιμάζουν θλίψεις,
      γι`αυτό οι άδικοι απολαμβάνουν αγαθά.

      Οι πρώτοι τιμωρούνται εδώ για τις λίγες αμαρτίες τους κι έτσι δεν θα στερηθούν τον παράδεισο.
      Οι δεύτεροι αμείβονται εδώ για τις λίγες καλές τους πράξεις και θα τιμωρούνται αιώνια για την πολλή κακία τους.

      Φοβερό ε;

      Άγιοι του Θεού πρεσβεύσατε υπερ ημών.!

      Διαγραφή
    3. να ευχηθουμε να ειμαστε στερεωμενοι σε αυτα τα λογια του Αγιου Ιωαννη του Χρυσοστομου
      ισως να ειναι η καταλληλη εποχη για να μας δωθει η ευκαιρια της σωτηριας μας. Η Παναγια μας να να μας δινει δυναμη και να μην λυγισουμε. Φοβερο κειμενο ...

      Διαγραφή