Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2019

Το θέλουν το χειροκρότημά τους!


Δυο φορές πουλημένος; Τραζίκ!
Συνοψίζω αυτό που ζούμε: 

1) Ο ΠουΠού ο ΠουτουΔού έχει εξαφανισθεί. Ούτε ένα «βαρυσήμαντο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες»; Ούτε μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς όπου δει; Ούτε μια έκκληση για ενότητα, διότι «όποτε οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, μεγαλουργούμε»; Η διπλανή γλάστρα στο Προεδρικό Μέγαρο μεγάλωσε και τον κρύβει. Ξέχασαν να τον ποτίσουν φαίνεται. 


2) Ο Τσίπρας λύσσαξε με «τα πατριωτικά». Όλα τα εξηγεί με βάση το «εθνικό συμφέρον», τα «συμφέροντα της χώρας», τα «συμφέροντα της πατρίδας» κτλ. Περισσότερα «πατριωτικά» από «αριστερά»; Ήξερα κάποτε έναν πορτοφολά που μετανόησε. Έγινε διαρρήκτης. Δεν ξέρω πώς τον θυμήθηκα. 

3) Ο Καμμένος ξεπέρασε τον Σεφερλή (τρέμε Μάρκο!), σε ασυναρτησίες, γελοιότητες και χοντράδες. Το πρόβλημα είναι ότι ο Μάρκος παλεύει σοβαρά για να γελάσουμε, ο Καμμένος παλεύει σοβαρά για να μας γελάσει. 

Δυο φορές πουλημένος; Τραζίκ!
4) Τα φερέφωνα του Καμμένου στο διαδίκτυο καλούν τον Τσίπρα να κάνει δημοψήφισμα. Την υπόθεση της ταινίας «Αγάπη και Αίμα» την θυμάστε; Ο «κακός» Λάκης Κομνηνός οργανώνει φονικό και μετά τη «δουλειά» ζητά από τους πληρωμένους φονιάδες να του ρίξουν. Οπουδήποτε, αρκεί «να τρέξει αίμα». Για να εμφανιστεί ως θύμα-ήρωας. Ή ήρωας-θύμα (όπως το πάρετε). 

5) Ο Βούδας στη Ραφήνα αγνοείται. Λένε ότι πνίγηκε σε ένα καζάνι με πατσά, αλλά μάλλον πρόκειται για φήμες. Ο πατσάς πατσά δεν πνίγει. Ο πατσάς νερό δεν γίνεται. Γίνεται όμως πατσάς Μακεντόνσκι, όπως λέμε χαλβάς Μακεντόνσκι. Θα στείλει επιστολή στον Πρέζιντεντ: «Είμαι και εγώ ένας Μακεντόνσκι … εεε … ένας χαλβάς … εεε … ένας πατσάς … εεε μπερδεύτηκα…» 

6) Ο Σταύρακας είναι χολωμένος. Το πρόβλημα του Σταύρου παιδιά είναι ότι ήθελε και να πρωταγωνιστεί σε όλο το έργο και να κυριαρχήσει στο γκραν φινάλε. Για κακή του τύχη ο σκηνοθέτης τον έβαλε κομπάρσο στο έργο και δευτεραγωνιστή στο γκραν φινάλε. Είναι να μη σκας; (Στοίχημα δεν βάζω, αλλά νομίζω ότι θα δώσει ρέστα στο γκραν φινάλε. Θα ψηφίσει τη Συμφωνία. Ο σκηνοθέτης είναι μεγάλος και διαθέτει πολλούς κομπάρσους για παν ενδεχόμενο. Δεν μπορεί να του την χαλάσει). 


7) Ο Λεβέντης μιλάει ανθρώπινα. Λέει και αλήθειες. Έτος 2019. Πλανήτης Γη. Φωνή της λογικής ο Λεβέντης. Παραλογισμός. 

8) Η κυρία Ξένη έσπασε το προηγούμενο δικό της ρεκόρ. Μπαγλάρωσε τους «εχθρούς του πολιτεύματος» αφισοκολλητές σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν μετά την επίθεση στον Μπουτάρη. Αν την πετύχετε πουθενά δώστε της να καταλάβει. Ότι δεν τρώμε άχυρο. Ακόμη περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Μαρφίν. 

9) Το χαφιεδότσουρμο θα ζητήσει υπερωρίες. Πολλή δουλειά πλάκωσε. Δεν συνεχίζω. Ξέρουν εκείνοι, ξέρω εγώ, ξέρετε εσείς, γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας μέρες (του ’65) που ‘ναι; 

10) Μερικές γραφίδες ξεσαλώσανε. Το ‘χαν κρυφό καμάρι και τώρα πάνε να το κάνουν τούμπανο. Κυριούλα του ομίλου Μαρινάκη, υπέγραψε σικάτο-στυλάτο κειμενάκι «τι αλλάζει στη ζωή μας με τη Συμφωνία». Αν κατάλαβα καλά (γιατί μ’ ανάψανε τα λαμπάκια), τώρα πια δεν θα αποκαλούμε τους καημένους τους γείτονες «Σκοπιανούς» (τρε μπανάλ). Είναι σίγουρο ότι ο Λαμπράκης πέθανε ρε παιδιά, ή θα ξεφυτρώσει από καμιά μεριά; (Όταν ακούτε-διαβάζετε άρθρο με τίτλο που περιέχει τη φράση «τι αλλάζει» αγνοήστε το. Είναι επίσημη προπαγάνδα υπό τον μανδύα «ενημέρωσης», «προόδου προς το καλύτερο» κτλ). 

Είναι όλοι για χειροκρότημα δεν νομίζετε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου