Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018

Επικαιρότητα, από το site " OMαδα 21"

Με πρόσθετο πρωτόκολλο στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας λύνει τις παρερμηνείες για «μακεδονικό» έθνος και γλώσσα


«Όπως πληροφορείται ή «Εστία», στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, εξ απορρήτων του, επικοινώνησε κατόπιν οδηγιών του κ. Τσίπρα με τον ειδικό μεσολαβητή του OHE Μάθιου Νιμιτς και του έθεσε διπλό θέμα παραβιάσεως και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία διατηρείται εν ισχύ μέχρι την κύρωση και εφαρμογή των Πρεσπών, αλλά και της ιδίας της Συνθήκης των Πρεσπών, η οποία έχει μονογραφηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών κ.κ. Δημητρώφ και Κοτζιά. »Η Αθήνα απέφυγε και σωστά να κάνει μνεία στην ορολογία «μακεδονική μειονότης» σε κείμενο της, προκειμένου να μην καταστεί αντικείμενο διαπραγματεύσεως.

Μουσικό-ποιητική παράσταση Γιάννης Ρίτσος - «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει ... »



Μουσικό-ποιητική παράσταση
Γιάννης Ρίτσος - «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει ... »

Αγαπητοί φίλοι!

Σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα καλλιτεχνικής αισθητικής, εσωτερικής αγωνίας, ειλικρίνειας και αλήθειας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, στην κατάμεστη μαθητές αίθουσα τελετών του Γυμνασίου «ΕΛΛΑΔΑ» η μουσικό-ποιητική παράσταση-αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει ... » από το Θεατρικό Εργαστήρι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Παναγόπουλο, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Κ.Ε.Π. (επικεφαλής, καλλιτεχνική διευθύντρια η Ινέσσα Εφραιμίδου).

Σε αεροδρόμιο «ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ», μετονομάζεται το Αεροδρόμιο της Ανάπας στη Νότια Ρωσία


Σε αεροδρόμιο «ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ», μετονομάζεται μετά από ψηφοφορία το αεροδρόμιο της Ανάπας στη Νότια Ρωσία, παίρνοντας το όνομα του ελληνικής καταγωγής Βλαδίμηρου Κοκκινάκη, θρυλικού πιλότου, δύο φορές ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετονομασία έγινε μετά από ανοιχτή ψηφοφορία του κοινού των Ρώσων πολιτών και αυτό έχει τη σημασία του.
Σε ανοιχτή ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των Ρώσων πολιτών, μεταξύ τριών πιθανών υποψηφίων, η προτίμηση υπέρ του δύο φορές ήρωα πολίτου της Σοβιετικής Ένωσης Βλαδίμηρου Κοκκινάκη, ήταν συντριπτική μιας και επί συνόλου 66.291 ψήφων, συγκέντρωσε 32.107 ψήφους, ποσοστό 48%.

Η Αλβανία κάνει εθνοκάθαρση στη Βόρειο Ήπειρο


Τα κέντρα λήψης αποφάσεων του Ελληνισμού είναι υπάκουοι υπηρέτες ξένων αφεντάδων
•   πλήτουν την οικονομία και το σφρίγος Ελληνισμού
•   δεν υπερασπίζουν καν τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού
•   αποδέχονται με δουλικότητα κάθε κακοποίηση της Ελληνικής πλευράς
•   αφήνουν τον Ελληνισμό να σβύνει
•   μετατρέπουν τον λαό σε απελπισμένους κολίγους
Οι Ελληνες όμως έχουμε επιλογές 

Καταγγείλτε τη Συμφωνία των Πρεσπών ΤΩΡΑ, δεν μπορεί να εμείνουμε σε αυτό το φιάσκο


Με τον πλέον απροκάλυπτο και ωμό τρόπο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ επιβεβαιώνει σχεδόν καθημερινά τις χειρότερες υποψίες των Ελλήνων πολιτών ότι η γειτονική χώρα δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών παρά τα ωραία και όμορφα λόγια τόσο του Ζάεφ όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα.
Πιο συγκεκριμένα όταν πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είχε μιλήσει μέσα στην Βουλή της χώρας του για την διασφάλιση που προσφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών στη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα και την διαφύλαξη με αυτό τον τρόπο της ταυτότητας της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, σύσσωμη η αντιπολίτευση, ο ΟΗΕ μέσω του ειδικού διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς, το ΝΑΤΟ μέσω του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, με κάποια καθυστέρηση, καταδίκασαν αυτές τις δηλώσεις.

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ

                   

  8 Δεκεμβρίου, 2018    


Αγαπητοί φίλοι,

       Διάβασα την συνέντευξη του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρη Πάιατ πρόν την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Ν. Υόρκης και θέλω να σάς αναφέρω ότι δεν μου άρεσε καθόλου.!! Ανησυχώ πολύ για την στάση των Αμερικανών πρός την Τουρκία και την Ελλάδα... Ο κ. Πάιατμίλησε πολύ θετικά για συνεργασία και  Στρατηγηκή Συμμαχία μεταξύ Ελλάδος και Αμερικής, και πώς οι δύο χώρες θα συνεργασθούν να υποστηρίξουν τα κοινά συμφέροντα!!! 

 Βέβαια δεν έκανε καμία αναφορά σε κανένα πρόσωπο της σημερινής Κυβέρνησης   ( τι σημαίνει αυτό?), αλλά το κυριότερο, κανένα σχόλιο για κοινές αξίες και αρχές, που συνδέουν τίς δύο χώρες ως παλιοί σύμμαχοι και μέλη του ΝΑΤΟ.....  Δηλώνει, χωρίς να είναι και πολύ σαφής, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών ειναι σε «ιδιαίτερα υψηλό σημείο με πολλά κοινά συμφέροντα».....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
        
         Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,
Κιν. 6983498377  - popsm2014@gmail.com  -   www.popsm.gr       

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Γιαννιτσά,  8 Δεκ. 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την 7η Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της προδοτικής «Συμφωνίας» των Πρεσπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η διαδικασία άρχισε με μακρά, ψιθυριστή αγόρευση της εισηγήτριας Συμβούλου Επικρατείας, κ Αικ. Χριστοφορίδου κι έτσι ένα μεγάλο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας δεν ακούστηκε από το κοινό και τους συνηγόρους.

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018


Η Μόσχα απαντάει από τώρα στην έκκληση του Α.Τσίπρα για αναγνώριση της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Όχι» - Τι είπε ο Σ.Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, παραχώρησε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και ξεκαθάρισε από πριν ότι η Μόσχα δεν θα δεχτεί να αναγνωρίσει την Συμφωνία των Πρεσπών παρά την αναμενόμενη σήμερα προσωπική έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν
Λέει χαρακτηριστικά πως είναι «προφανής η κατακόρυφη συνεχής παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στις εσωτερικές υποθέσεις της Μακεδονίας* (Σκόπια). Σε καθημερινή βάση οι πολίτες της καλούνταν να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους. Το δημοψήφισμα, όπως είναι γνωστό, απέτυχε.

Ιδρύθηκε μη κερδοσκοπική Εταιρεία για τη «μακεδονική γλώσσα» στην Αριδαία!!!


Πρόκληση (με την αβάντα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την συνενοχή όσων τους ψήφισαν)




   Λίγο μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, μια νέα οργάνωση που προωθεί την πολιτική της πΓΔΜ εμφανίστηκε στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αριδαία.
    Συγκεκριμένα, πριν από μερικές εβδομάδες, στις 
18 Νοεμβρίου, ιδρύθηκε μια νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» και με το διακριτικό τίτλο «Κρστε Μισιρκοβ», του φιλολόγου που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Εισερχόμενα x


Η Μακεδονία δικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας



Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί όσα συμβαίνουν με την «Συμφωνία των Πρεσπών». Το περί δικαίου αίσθημα του λαού έχει εκδηλωθεί καταλυτικά εναντίον της «Συμφωνίας» με τα γιγαντιαία συλλαλητήρια.

 Από την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, εκδικάζεται στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κατά της «Συμφωνίας». Η δίκη είναι ιστορικά κρισιμότερη από εκείνη του μέγιστου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, γιατί τώρα δικάζεται η ίδια η Μακεδονία. Παραστάτες στη δίκη η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που στη Βόρεια Ελλάδα ξεπερνά το 80%, αφού 43 από τους εκεί δήμους εξέδωσαν ψηφίσματα κατά της «Συμφωνίας».

ΠΡΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ....

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Η ΠΑΤΡΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

‘’ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΕΘΗΚΕ ΤΟΝ ΝΑΟΝ ΑΘΗΝΑΙΗΙ ΠΟΛΙΑΔΙ’’. 


Αναθηματική επιγραφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον ναό που ανέθεσε στη θεά Αθηνά στην Πριήνη, (στη Μικρά Ασία, στο όρος Μυκάλη, στην εκβολή του Μαιάνδρου, βορείως της Μιλήτου), 
μετά τη νίκη του επί των Περσών στον Γρανικό ποταμό την άνοιξη του 334 π.Χ. ‘’Μετά δέ ταῦτα τήν μέν Δαρείου μητέρα καί τάς θυγατέρας καί τόν υἱόν ἀπέλιπεν ἐν Σούσοις καί παρακατέστησε τούς διδάξοντας τήν Ἑλληνικήν διάλεκτον, αὐτός δέ μετά τῆς δυνάμεως ἀναζεύξας τεταρταῖος ἐπί τόν Τίγριν ποταμόν ἀφίκετο‘’. 

Αλβανική πρόκληση: «Ο Θύμιος Λιώλης ήταν εξτρεμιστής και προστάτης των Βορειοηπειρωτών» - Ρεσιτάλ ανθελληνικής προπαγάνδαςα (Βίντεο)


Η αλβανική τηλεόραση ασχολείται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση με την Ελλάδα. Τα ντοκιμαντέρ φροντίζουν να σταλάξουν αντιπάθεια στους Αλβανούς για τη χώρα μας.
Επί 35 λεπτά η εκπομπή "Αλβανικές ρίζες", που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Top channel, το μεγαλύτερο Αλβανικό κανάλι , παρουσίαζε ως εξτρεμιστές τον Θύμιο Λιώλη και τον Σπυρομήλιο.
«Ο Θύμιος Λιώλης είχε επαφές με τον Σπυρομήλιο , μια προσωπικότητα από τις πιο εξτρεμιστικές ο οποίος με καθε ευκαιρία ζητούσε την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας με την Ελλάδα», λέει το ντοκιμαντέρ.

Το βορειοηπειρωτικό πρόβλημα


Γράφει ο Θαλής Μυλωνάς

Με αφορμή την, εν ψυχρώ, δολοφονία του Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, φέρνω σήμερα στη δημοσιότητα συνοπτικά, το Βορειοηπειρωτικό πρόβλημα για ενημέρωση του ευρύτερου Ελληνικού λαού, προκειμένου να βγάλει, μετά λόγου γνώσεως, τα συμπεράσματά του.

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018


Η ώρα της αλήθειας για την Γερμανία – Η τέταρτη πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο! (φώτο)

Ναι η Γερμανία προσπαθεί να επιβληθεί σε όλους. Όμως οι έρευνες την έβαλαν στη θέση της. Η 4η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο ελέγχει την οικονομία μιας ολόκληρης ΕΕ.

ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ




Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων
Στις 2.11.2018 το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δημοσιοποίησε την αναλυτική ύλη του Νέου Προγράμματος Σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας από την Γ΄ Δημοτικού μέχρι την Α΄ Λυκείου. Είναι εμφανής η προσπάθεια επιβολής μιάς αριστερόστροφης και ταξικής ερμηνείας ή μάλλον παρερμηνείας της Ιστορίας. Είναι επίσης προφανής η υποβάθμιση των εθνικών αγώνων και ιδιαιτέρως της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 και των πρωταγωνιστών της.

Ο Ζάεφ τα είπε ακόμα χειρότερα για «μακεδονική» μειονότητα και γλώσσα! - Δείτε το βίντεο



    Παρά την προσπάθεια της ελληνικής και της σκοπιανής κυβέρνησης να υποβαθμίσουν το μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί εκμάθησης της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα, το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της FYROM όχι μόνο δεν καθησυχάζει αλλά δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες ανησυχίες επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την όρεξη στους Σκοπιανούς για νέες διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας!

Απογραφή Γιουγκοσλαβίας: ΔΕΝ υπήρχαν “Μακεδόνες” στα Σκόπια το 1921


Καταθέτουμε στους αναγνώστες μας τις 475 σελίδες της απογραφής του 1921 στο «Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων», όπως ήταν τότε η επίσημη ονομασία του κράτους και τους σχετικούς πίνακες.
Του Ανδρέα Σταλίδη

Το έγκλημα Τσίπρα στο Σκοπιανό

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Το κείμενο αυτό είχε ξεκινήσει αλλιώς κατηγορώντας τον Τσίπρα για το Σκοπιανό, μέχρι να ακούσω το βίντεο που δείχνει τον Ζόραν Ζάεφ στην βουλή των Σκοπίων να μιλά για Μακεδόνες στην Ελλάδα που θα διδαχθούν την μακεδονική γλώσσα.
Να λήξουμε το θέμα με τον Τσίπρα. Ο άνθρωπος είναι άσχετος, ανιστόρητος και αστοιχείωτος γι αυτό και δεν μπορεί να καταλάβει την ρητορική που θέλει την συμφωνία των Πρεσπών να είναι εγκληματική για τα εθνικά συμφέροντα. Από την άλλη δεν θέλει κιόλας, γιατί ανήκει στην συνομοταξία των νέων που στα 90ς φώναζαν πως «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η Μακεδονία στα βουνά της», την ώρα μάλιστα που ο χρόνος για μελέτη ήταν λιγοστός λόγω των καταλήψεων.

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018


Αναπομπή της συμφωνίας των Πρεσπών προτείνει ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης


Ο Ζάεφ “παίζει επικίνδυνα” προσπαθώντας και αυτός να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο με δηλώσεις που μοιάζουν με “πιστοποιητικά εθνικιστικού φρονήματος”, όπως η τελευταία περί “μακεδονικής γλώσσας”. Φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αμφισβητηθεί από την ελληνική πλευρά η συμφωνία των Πρεσπών. Πριν λίγο ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα , πρότεινε την αναπομπή της συμφωνίας, επικαλούμενος το άρθρο 19 της συμφωνίας των Πρεσπών που προβλέπει κάτι τέτοιο αν οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION 

Claymont, Delaware 19703
U.S.A

www.professors-PhDs.com.

IHAHellas@gmail.com

4 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Οργάνωση International Hellenic Association συγκέντρωσε διαδικτυακά πάνω από 1000 υπογραφές Ελλήνων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι καταγγέλλουν την Συμφωνία των Πρεσπών με το παρακάτω κείμενο υπογραφών, ως απαράδεκτη και βλαπτική για την Ελλάδα.
Μέσα στα ονόματα περιλαμβάνονται πρέσβεις ε.τ., ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίων, στρατηγοί, εκπαιδευτικοί, νομικοί, ιατροί, μηχανικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΖΩΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ

3-12-2018  FACEBOOK


Εμείς των παλαιότερων γενεών οι οποίοι αντιμετωπίσαμε την αγριότητα και τις καταστροφικές συνέπειες των εμφυλίων πολέμων γνωρίζουμε, λόγω εμπειρίας, πως ένας εμφύλιος πόλεμος ίσως, από πλευράς εκτίμησης των ολέθριων αποτελεσμάτων, να αντιστοιχεί σε τρεις, τέσσερις ή πέντε πολέμους εναντίον εξωτερικών εχθρών. Είναι μια κατάρα για το έθνος μας, που ξεκινά από την αρχαιότητα και ξαναεμφανίζεται στην αρχή της επανάστασης του 1821 για να μεταβάλει την Ελλάδα (κατά την έκφραση του δημοσιογράφου και ακαδημαϊκού Σπ. Μελά) «σε κιμά», υπονοώντας τους εξοντωτικούς αλληλοσκοτωμούς και το χαμό του άνθους της τότε ελληνικής νεολαίας στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα.

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018


Ρωμανός για τη Συμφωνία Πρεσπών







Ο Ζάεφ προκαλεί , ο Καμμένος αποκλείει συμφωνία και ο Νίμιτς παρεμβαίνει μετά από αίτημα της Αθήνας


Στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και στις δηλώσεις Ζάεφ περί“διδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσας και στην Ελλλάδα”, αναφέρθηκε από τη Σχολή Πυροβολικού ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Στις δηλώσεις του ο ΥΕΘΑ είπε ότι “όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις θα πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας”.
Στα Σκόπια οι διαδικασίες για τις αλλαγές στο Σύνταγμα προχωρούν πάντως γρήγορα κι όλα δείχνουν ότι με την είσοδο του 2019, η συμφωνία των Πρεσπών θα μας απασχολήσει.

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION
Claymont, Delaware 19703
U.S.A

www.professors-PhDs.com.
Mail: IHAHellas@gmail.com

3 Δεκεμβρίου 2018
Μετά από την φαινομενική αδράνεια που παρουσίασε η Ελληνική κοινωνία σαν συνέπεια των συνεχών απογοητεύσεων από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας και των συνεπακόλουθων τραυματικών εμπειριών, επιτέλους, κάτι σημαντικό δείχνει να αναδύεται.

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018


Η αρχαία ελληνική ευχή της μάνας στον γιο- Eξι λέξεις μόνο φωνήεντα!

Ο Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ έλεγε:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνον αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα».
Προσέξτε, λοιπόν, κάτι:
«OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ», που σημαίνει: «Όπως η αυγή, γιε μου να είσαι πάντα!».

Έτσι ήταν το κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά την αρχαιότητα (φωτό)

Το γνωρίζατε ότι η Καμάρα (Αψίδα του Γαλερίου) είχε οκτώ συνολικά πεσσούς, ότι η Ροτόντα ήταν ναός αφιερωμένος στην αρχαία θρησκεία, και ότι τον 4ο-6ο αιώνα μ.Χ. λειτουργούσε Ιππόδρομος που ξεκινούσε από το ύψος της Εγνατίας και έφθανε έως τη θάλασσα;

Η προειδοποίηση της νεολαίας




Σε μια χώρα που βρίσκεται στο στόμα του λύκου (Τουρκίας) με καθημερινές παραβιάσεις, παρενοχλήσεις, εκβιασμούς, απειλές και αντιμετωπίζει από τα χερσαία σύνορά της εχθρικές διαθέσεις για την εδαφική της ακεραιότητα, σχέδια αλλαγής της Ιστορίας της εντός και εκτός συνόρων, ενοχλήθηκαν κάποιοι επιτήδειοι (ελαφρυντικός ο χαρακτηρισμός) γιατί ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκε η μαθητιώσα νεολαία να διαμαρτυρηθεί!!

Ξεσηκώθηκαν λοιπόν οι μαθητές στη Βόρεια Ελλάδα «κατά της προδοσίας των πολιτικών και του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, είναι μια πραγματική Ελληνική «ιντεφάντα» (στα Αραβικά σημαίνει «σεισμός», έγραψε ο Αιμίλιος Σάλαζαρ 1.12.2018 στον Ινφογνώμων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ!


Για να αφυπνιζόμαστε !

Dr. George Polyzois 
Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά το ειδικό βάρος των επιστημόνων της, διεθνώς, είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το μέγεθός της. Αν και πληθυσμιακά οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%.
Όμως, από αυτούς, μόνο ένας στους επτά (14%) έζησε, ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι στο εξωτερικό (86%), όπου αρκετοί γεννήθηκαν, ενώ ακόμη περισσότεροι έφυγαν ως μετανάστες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ; > ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Κάλεσμα για πραγματοποίηση πορείας, την Πέμπτη σταΠροπύλαια, ενάντια στις... «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία, απευθύνει η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας»

Οπως αναφέρουν στο κείμενο που ανάρτησαν στο Facebook «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας.

Ολόκληρη η Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913 – πουθενά ο όρος «Μακεδονία»! ψεύδη τα ποσοστά…


Το Αντίβαρο σας παρουσιάζει ολόκληρη την Συνθήκη Ειρήνης Βουκουρεστίου το 1913.
Αυτή για την οποία μας έχουν πρήξει τα συκώτια ότι δήθεν «μοίρασε την Μακεδονία σε τρία (ή τέσσερα) κράτη, με την Ελλάδα να έχει το 51%, την Γιουγκοσλαβία το 38%, την Βουλγαρία το 10% και την Αλβανία λιγότερο από το 1%».

Μοναδική Γη


Γιατί είναι η Γη μοναδική; Από τις γενικές γνώσεις μας και τα προλεγόμενα στο βιβλίο αυτό, θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν η Γη είναι ένας μοναδικός πλανήτης στο πλανητικό μας σύστημα και ίσως πολύ σπάνιος στο γαλαξία μας, και αν πραγματικά διαθέτει ορισμένα αποκλειστικά δικά του χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν οι άλλοι πλανήτες. Διαθέτει έναν ευκίνητο και αεικίνητο φλοιό, ένα δυναμικό εσωτερικό, νερό – πολύ νερό – μια καταπληκτική ατμόσφαιρα με τη μοναδική προστασία της οζονόσφαιρας, μια ισχυρή και εκτεταμένη μαγνητική ασπίδα, και πάνω απ’ όλα ζωή, διαχρονική γεωποικιλότητα και μεγάλη βιοποικιλότητα, πραγματικά μοναδική.

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 3 Δεκ 2018 και ώρα 18:00 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκη όπου θα ανακοινωθεί επίσημα το νομικό πλαίσιο για την ακύρωση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών.
Η ομάδα των νομικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
θα αναπτύξουν όλα τα δεδομένα που καθιστούν
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ τη «Συμφωνία».

Η γενιά της Μακεδονίας θα σώσει τη χώρα από τη γενιά του πολυτεχνείου...


Γράφει ο Αιμίλιος Σάλαζαρ


Ο μεγάλος ξεσηκωμός των μαθητών της Βορείου Ελλάδας κατά της προδοσίας των πολιτικών και του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, είναι μία πραγματική Ελληνική «ιντιφάντα» (στα Αραβικά σημαίνει «σεισμός»).

Οι συντονισμένες επιθέσεις που εξαπολύουν οι πολιτικοί προδότες εναντίον των μαθητών, θυμίζουν τις ίδιες αήθεις επιθέσεις των ίδιων προδοτών κατά των σύγχρονων Ελλήνων ηρώων που συμμετείχαν στα ένδοξα συλλαλητήρια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. 

Τι έχεις γείτονα; Ότι είχα πάντα…


ΟΙ ΘΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΜΑΣ ,
 ΟΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΧΕΣ ΜΑΣ 
ΚΑΙ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ!
Σκίτσο Musa Kart –Βραβευμένου με 
Διεθνές Βραβείο Σκίτσου και κρατούμενου
 στις φυλακές της Τουρκίας   




Η «Φαμίλια Ερντογάν» συνεχίζει μια αδιέξοδη πορεία προς τις φαντασιώσεις ενός διευρυμένου νέο – οθωμανικού μεγαλείου, βουτηγμένη στην χλιδή του νεοπλουτισμού και από την ασφάλεια της δικτατορίας που επέβαλε μέσα στην Τουρκία.
.

Επικαιρότητα

του Λεωνίδα Κουμάκη
Ξεφυλλίζοντας παλαιά αρχεία, το μάτι μου έπεσε στην ειδησεογραφία της Τετάρτης 10 Αυγούστου 1994, δηλαδή πριν από 25 περίπου χρόνια:

«Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Φεχράτ Αταμάν κάλεσε τις χώρες που εξάγουν όπλα στην Ελλάδα να μην γίνονται όργανά της», τονίζοντας πως «ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου