Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2018

ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έτσι διδάσκονται τα θρησκευτικά στην…ουδετερόθρησκη Ελλάδα


Πληροφορίες πάσης φύσεως περί...Γιαχβέ, Αλλάχ, Ελοχίμ, γιορτές μουσουλμάνων και Εβραίων ,εμπεριέχονται μεταξύ άλλων στα βιβλία θρησκευτικών της Γ'Δημοτικού!

Στην άκρη φυσικά κάνουν τον Χριστό και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτόν, παρουσιάζοντας τα πάντα περισσότερο σαν ένα…παραμυθάκι με σκόρπιες βιβλικές αναφορές.

«Ανακαλύπτουμε πρόσωπα, εικόνες και ιστορίες» είναι η σύντομη περιγραφή του σχολικού βιβλίου στο εξώφυλλό του, που με την σειρά του εντάσσεται στον φάκελο των θρησκευτικών.

Εκείνο που μαθαίνουν τα παιδιά είναι ουσιαστικά….ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ακόμη και για θρησκείες όπως είναι η μουσουλμανική και η εβραϊκή, ενώ δεν λείπουν και οι εκτενείς αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη και σε ορισμούς όπως οι «Ελοχίμ» και το Πάσχα των Εβραίων (Πεσάχ).
Στην πρώτη θεματική ενότητα του βιβλίου και ουσιαστικά στον πρόλογό του, φρόντισαν να υπάρχει ρητή…οδηγία για αποφυγή οποιαδήποτε διάκρισης, ενώ στον πρόλογο τονίζεται η ιδέα της «συνύπαρξης».
«Ζούμε μαζί», είναι όλως τυχαίως ο τίτλος της πρώτης θεματικής ενότητας:


Οι παρακάτω εικόνες «μιλάνε» απο μόνες τους, σε ένα σχολικό βιβλίο που εκδόθηκε το 2017:
«Εμμανουήλ» το…όνομα του Χριστού!






Στην θέση του Ιησού Χριστού μάλιστα έβαλαν ακόμη και έναν…Ινδιάνο με φωτοστέφανο.
«Ο Ινδιάνος που βρέθηκε στην φάτνη»:


ΠΗΓΗ



Το διαβάσαμε από το: ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έτσι διδάσκονται τα θρησκευτικά στην…ουδετερόθρησκη Ελλάδα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/11/blog-post_3808.html#ixzz5XcOhEhNR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου