Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2018

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Γ΄ΠΠ. Το ΝΑΤΟ θα κτυπήσει την Ρωσία μέσω του στρατηγικού διαδρόμου Suwalki λέει η pravdareport.


Αυτές τις μέρες τα ξένα ΜΜΕ δίνουν ένα πολεμικό τόνο στην επικαιρότητα και προδικάζουν παγκόσμια σύγκρουση.
Μόνο εδώ στην Ελλάδα είμαστε χαλαροί, σημάδι των καιρών και αυτό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ενώ στην ενεργειακή λεκάνη της Αν. Μεσογείου έχουν αναπτυχθεί και διαταχθεί τέτοιες ναυτικές πολεμικές δυνάμεις που έχει να δει η ανθρωπότητα από τις μέρες του Β΄ΠΠ, στην Βόρειο Ευρώπη έχουμε δραματική αναδιάταξη των ρωσικών και νατοϊκών στρατευμάτων λίγο πριν το μεγάλο μπαμ ,όπως το επισημαίνουν εκτενείς αναλύσεις .
του Dmitry Sudakov
«Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έδωσε την άδειά του για την κατασκευή μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην πρότεινε ακόμη να ονομαστεί η νέα στρατιωτική βάση προς τιμήν του Donald Trump.
Ωστόσο, η κατασκευή της στρατιωτικής βάσης "Fort Trump" θα έχει μεγάλη σημασίαόχι μόνο για την Πολωνία, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.»
« Η Πολωνία ανέκαθεν υπήρξε έδαφος διέλευσης ανά τους αιώνες για πολλούς στρατούς.
Σήμερα, η Πολωνία βρίσκεται εν δυνάμει σαν χώρα διέλευσης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ρωσία.
Όμως η Βαρσοβία περιβάλλεται από την ισχυρή και "επιθετική" Ρωσική Ομοσπονδία, τις ευαίσθητες χώρες της Βαλτικής, την ασταθή και ταχέως υποβαθμισμένη Ουκρανίας και την Ευρώπη που πλήττεται από πρωτοφανή προσφυγική κρίση.
Με μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην επικράτειά της, η Πολωνία θα αισθανθεί άραγε πιο ήρεμη.»
«Η Ρωσία ενισχύει το στρατιωτικό δυναμικό της περιοχής του Καλίνινγκραντ εδώ και χρόνια.
Η περιοχή, η οποία είναι πραγματικά ένας θύλακας, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Ρωσία, και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί παρά να το συνειδητοποιήσει.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να οικοδομήσει μια στρατιωτική βάση στην Πολωνία ως μέρος της προσπάθειας συγκράτησης της Ρωσίας και αύξησης της στρατιωτικής της παρουσίας στην Ευρώπη.
Το ΝΑΤΟ ανησυχεί ιδιαίτερα για τον διάδρομο Suwalki - ένα χερσαίο διάδρομο που συνδέει τη Ρωσία με τη Λευκορωσία και το Καλίνινγκραντ.
Αυτό είναι και το σημείο όπου η Πολωνία συνορεύει με τη Λιθουανία.
Αυτές οι δύο χώρες ανησυχούν πάντα για την απειλή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Πολωνία. Η Πολωνία προσέδωσε μεγάλη σημασία στο γεγονός αυτό . Ο Πολωνός Πρόεδρος Andrzej Duda
Η κίνηση των ΗΠΑ για την οικοδόμηση μιας άλλης στρατιωτικής βάσης κοντά στα ρωσικά σύνορα αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για τη Ρωσία.
Η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να το δει ως πράξη επιθετικότητας.»
«Η ανάπτυξη της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Πολωνία είναι επωφελής για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, δεδομένου ότι δίνει στην συμμαχία την ευκαιρία να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της περιοχής του Καλίνινγκραντ που προστατεύουν από τα δυτικά την Μόσχα από στρατηγικά κτυπήματα.
Εάν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προσπαθήσουν να μπλοκάρουν το Καλίνινγκραντ, ο ρωσικός στρατός μπορεί να προσπαθήσει να σπάσει το διάδρομο Suwalki από τη Λευκορωσία.
Η ανάπτυξη της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Πολωνία μπορεί να παίξει ένα βρώμικο αστείο για την Πολωνία, επειδή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την «ιδρυτική πράξη Ρωσίας-ΝΑΤΟ».
Η Μόσχα θα έχει έτσι το δικαίωμα να αναγνωρίσει την Βορειοατλαντική συμμαχία ως επιτιθέμενο με όλες τις επακόλουθες συνέπειες τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την Πολωνία.»
«Σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, η συμμαχία θα είναι σε θέση να αναπτύξει αμέσως μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη μάχης στα ρωσικά σύνορα και κοντά στα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία.
Αυτό μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να επιτεθούν στη Ρωσία.
Ωστόσο, ο επικεφαλής του Πενταγώνου, James Mattis, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει τελική απόφαση για το "Fort Trump".
Σύμφωνα με τον Mattis, η απόφαση πρέπει να ληφθεί στις αρχές του 2019.» του Dmitry Sudakov
http://www.pravdareport.com/world/europe/20-09-2018/141634-nato_russia_war-0/
Η Πολωνία είναι μια καθοριστική χώρα για την έναρξη παγκοσμίων συγκρούσεων.
Η εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 1939 και ουσιαστικά σηματοδότησε την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η εισβολή πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά την υπογραφή του συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μολότωφ μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης.
17 ημέρες μετά την έναρξη της γερμανικής εισβολής, και στα πλαίσια του συμφώνου αυτού, ακολούθησε η σοβιετική εισβολή. Στις 6 Οκτωβρίου 1939 η Πολωνία είχε πλέον υποταχθεί πλήρως.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1
Όμως η νέα σύγκρουση που έρχεται θα πιαστεί από κάτω «από εκεί που χύνονται τα νερά» όπως μας προείπε ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός βλ. Ευφράτης - Συρία – Ιράν.
Το ΑΙΓΑΙΟ και τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου θα γίνουν από ότι διαφαίνεται ο πολεμικός εκείνος διάδρομος που θα οδηγήσει την παγκόσμια σύγκρουση προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη για να γίνουν εκεί οι μεγαλουπόλεις παραγκουπόλεις, όπως το προανήγγειλαν πολλοί ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ.
Κάποτε ερώτησαν τον Γέροντα Εφραίμ στην Αριζόνα σχετικά με τα πυρηνικά που έφτιαξαν οι άνθρωποι .
Και αυτός τους απάντησε στοχευμένα.
-Οι άνθρωποι εφηύραν την πυρηνική φωτιά για να κάψει την μεγάλη αμαρτία που κατέκλυσε τον πλανήτη και φυσικά και τα δυο είναι έργα των χειρών τους.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Αναρτήθηκε από km58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου