Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2018

Έχει να επιλέξει ανάμεσα σε capital controls ή σε παράνομη γεώτρηση ο σουλτάνος, σίγουρα θα διαλέξει το δεύτερο.



Είμαστε έτοιμοι στις κρισιμότατες ιστορικές προσκλήσεις των ημερών μας;
Γνωρίζουμε πως πρέπει να διαχειριστούμε ραγδαίες πολεμικές και άλλες εξελίξεις;
Να μην έχουμε παράπονο οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ μας τα προείπαν όλα, άσχετα εμείς τι πιστεύουμε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας





Τα γεγονότα πάνε τάκα- τάκα και δεν αφήνουν περιθώρια για καθυστερήσεις.
Την τουρκία θα την κομματιάσουν ευγενικά έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Και θα την ερεθίσουν οι ξένοι για να μας επιτεθεί ώστε να κάνουν την δουλειά τους , επεσήμανε ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός.
Ερεθίζουν τους τούρκους με capital controls
«Μέτρα απελπισίας εξετάζονται στην Τουρκία, ενώ συζητείται διάσωση από το ΔΝΤ και πιθανή υιοθέτηση ελέγχων κεφαλαίων (capital controls), εκτιμά το Bloomberg.
Η κεντρική τράπεζα και η κυβέρνηση παραμένουν σιωπηλές καθώς η λίρα βυθίζεται σε νέα χαμηλά ρεκόρ εν μέσω των κυρώσεων των ΗΠΑ, που απειλούν με νέες.
Η λίρα υποχώρησε για έβδομη συνεχόμενη μέρα έναντι του δολαρίου, μετά τη χειρότερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας που σημειώθηκε χθες, ενώ η απόδοση των 10ετών ομολόγων σημείωσε άνοδο 20%, τη μεγαλύτερη όλων των εποχών.
«Θα παραμείνει έτσι μέχρι η κεντρική τράπεζα να δεσμευτεί ανεπιφύλακτα να αυξήσει τα επιτόκια και να τα διατηρήσει ψηλά μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός.
Η αγορά χρειάζεται αυτό το είδος σκληρής δέσμευσης», δήλωσε ο Χένρικ Γκαλμπεργκ, αναλυτής της Nomura International Plc.
Ο πρόεδρος Eρντογάν είναι αυστηρός επικριτής των υψηλότερων επιτοκίων και οι επενδυτές ανησυχούν ότι μπορεί να εμποδίσει οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.
«Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι θα πράξουν οι Αρχές.
Η στιγμή που η Τουρκία θα αναγκαστεί να πάει στο ΔΝΤ για στήριξη πλησιάζει», δήλωσε ο Περ Χαμερλαντ, επικεφαλής στρατηγικής αναδυόμενων αγορών στη SEB στη Στοκχόλμη.
Η λίρα υποχωρεί υπό το βάρος ενός από τα μεγαλύτερα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών στις αναδυόμενες αγορές και υπό πληθωρισμό σε συνεχή άνοδο.
«Πρόκειται να υπάρξει ένα σοκ, είτε πολιτικής, είτε μακροοικονομικό, είτε ένας συνδυασμός και των δύο.
Ωστόσο, για να χρυσώσουμε το χάπι απαιτείται πολιτική διευθέτηση με τη Δύση, που θα μειώσει σημαντικά τις επιπτώσεις», δήλωσε ο Κρίστοφερ Γκράνβιλντ, διευθυντής πολιτικών ερευνών της ΕΜΕΑ, της TS Lombard στο Λονδίνο.
Η πτώση της λίρας δεν έπληξε μόνον τους ιδιώτες, βύθισε επίσης και τις επιχειρήσεις στην άβυσσο.
«Οι έλεγχοι κεφαλαίων (capital controls) δεν είναι πλέον ένα μακρινό σενάριο, καθώς οι Αρχές δεν δείχνουν σημάδια μεταστροφής σε πιο ορθόδοξες πολιτικές», υπογράμμισε ο Σαμάιλα Χαν, διευθυντης αναδυομένων αγορών της Alliance Bernstein’s στη Νέα Υόρκη.
Αυτό που χρειάζεται τώρα η λίρα είναι «ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, αυστηρότερη νομισματική πολιτική και ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ», συμπλήρωσε ο Χαν.» Πηγή: Bloomberg https://www.militaire.gr/quot-i-toyrkia-etoimazetai-na-zitisei-diasosi-apo-to-dnt-kai-capital-controls-quot-grafei-to-bloomberg/
Οι τούρκοι αντιδρούν με γεωτρήσεις...
«Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας γεωτρήσεις.
«Ξεκινώντας γεωτρήσεις στα βαθιά και ρηχά νερά της Μεσογείου δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας. Κάποιοι συναντήθηκαν και συζήτησαν για το τι θα κάνει η Τουρκία.
Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τα πλάνα για τις γεωτρήσεις και τη μίσθωση ενός νέου γεωτρύπανου, αν και δεν διευκρίνισε πού θα γίνουν οι γεωτρήσεις.»http://www.iefimerida.gr/news/435980/erntogan-i-toyrkia-tha-kanei-ayto-poy-xerei-sti-mesogeio-anakoinose-geotriseis
Το πρώτο σκηνικό γεώτρησης στήνεται στην Αν Λεκάνη της Μεσογείου βλ. ΑΟΖ Κύπρου με «ρωσικές επισημάνσεις για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»
«Αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, σε συνέντευξή του για την προοπτική ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας στην Kommersant, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ θα έχει τη λογική να μην εντάξει τη Γεωργία στη Συμμαχία, προειδοποιώντας ότι αυτή η κίνηση «θα προκαλούσε τρομερή σύγκρουση».
«Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό.
Είναι άλλο αν πρόκειται για διπλωματικό τρικ και λένε μόνο ότι θα δεχθούν τη Γεωργία αλλά δεν κάνουν ουσιαστικά βήματα προς αυτό.
Αν είναι έτσι, συστήνουμε στους συναδέλφους μας στο ΝΑΤΟ να μας πουν πού αλλού μπορεί να κάνουν αυτό το κόλπο.
Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου;
Θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση στον κόσμο;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.»
http://www.iefimerida.gr/news/436165/gia-toyrkiki-dimokratia-tis-voreias-kyproy-milise-o-ntmitri-mentventef
Το απόστημα ωρίμασε και είναι έτοιμο να σπάσει.
Η Μεταπολίτευση έτσι όπως την γνωρίσαμε θα πρέπει να διαχειριστεί πρωτόγνωρα πράγματα.
Μπορεί ;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αναρτήθηκε από km58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου