Δευτέρα, Ιουλίου 02, 2018

“Σκανδαλώδες σενάριο!” Τα Σκόπια θα σβήσουν τις ονομασίες Κούκους Λερίν και Σολούν, αλλά θα παραμένουν για τη Βουλγαρία…

geoathanas

Το VMRO-DPMNE εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία του ονόματος μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας – σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Blitz’.


Η Συμφωνία για το όνομα που υπογράφηκε στη λίμνη των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου, μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας, δημοσιεύθηκε εξ’ ολοκλήρου – χωρίς συντακτική παρέμβαση από την ηλεκτρονική εφημερίδα των Σκοπίων «A1On».
Το VMRO-DPMNE ισχυρίζεται ότι η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Μακεδονίας»- SDSM, με επικεφαλής τον Ζόραν Ζάεφ, σχεδόν εξαφάνισε την από αιώνων ιστορία της πΓΔΜ, απειλώντας το μέλλον ενός ολόκληρου έθνους. 
Με μία μόνο υπογραφή η κυβέρνηση SDSM εγκατέλειψε όλους τους Μακεδόνες. 
Ο Ζάεφ εγκατέλειψε το όνομα ‘Μακεδονία’, την ταυτότητα και τη γλώσσα για τα οποία ορκίσθηκε ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα στους απογόνους και στα παιδιά τους.
Όταν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, τα σχολικά βιβλία ιστορίας της ‘Μακεδονίας’- εάν θα λέγονται έτσι-, θα γράφονται και θα εξετάζονται από την Ελλάδα. 
Οι ‘Μακεδόνες’ δεν θα σπουδάζουν πλέον ‘μακεδονικά’, αλλά μια ιστορία που θα εγκρίνεται από τις ελληνικές επιτροπές.
Αυτή η συνθήκη παράδοσης, υπό την αιγίδα του Ζαέφ και Ντιμίτροφ επιτέθηκε κατά της «μακεδονικής» πολιτιστικής κληρονομιάς, της κρατικής υπόστασης και κυριαρχίας, παρουσιάζοντας τη «Μακεδονία» ως ένα εντελώς νέο τεχνητό φανταστικό δημιούργημα.
Αν και αυτό δεν ήταν μέρος των διαπραγματεύσεων, τώρα με τη θέληση του Ζάεφ, η «μακεδονική» μνήμη θα πρέπει να καταστραφεί στη Σολούν, το Κουκούς και τη Λερίν.
Θα εξαφανισθούν από τα ‘μακεδονικά’ εγχειρίδια, οι μακεδονικοί χάρτες και όλα τα έγγραφα. Η «Μακεδονία» θα υποχρεωθεί να χρησιμοποιεί τις ελληνικές ονομασίες των τοπωνυμιών που εντάχθηκαν βίαια στη Συμφωνία.
Η άρνηση χρήσης γεωγραφικών ονομάτων σημαίνει τη διαγραφή μέρους της κουλτούρας και της ιστορίας του έθνους.
Η «Μακεδονία» θα είναι η μόνη χώρα που θα παραιτηθεί από τα ‘εξώνυμά της’.
Η Σολούν θα παραμείνει ως Σολούν για τη Σερβία και για τη Βουλγαρία, ενώ για τη «Μακεδονία» θα πρέπει να αποκαλείται Θεσσαλονίκη.
Το Κουκούς, η πατρίδα του ‘μακεδονικού’ γίγαντα Γκότσε Ντέλτσεφ, θα γίνει Κιλκίς για τους μαθητές της Βόρειας Μακεδονίας. Η Βόντεν θα γίνει Έδεσσα, η Κούτλες θα γίνει Βεργίνα.
Η Κοστούρ θα γίνει Καστοριά, οι Σερ θα γίνουν Σέρρες!
Με τη συνθήκη αυτήν διαγράφουμε την πολιτιστική κληρονομιά της ‘Μακεδονίας’, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ταυτότητά μας.
Ο Ζάεφ προσπαθεί απεγνωσμένα να εκτελέσει παραχωρήσεις σε κάθε τομέα ακόμη και με τίμημα να σβήσει το λαό του.
Τα εθνικά και κρατικά συμφέροντα της ‘Μακεδονίας’ διετέθηκαν προς πώληση από τον Ζόραν Κότε Ζάεφ (Κότε= υποτιμητική έκφραση από την καταγωγή του  Ζάεφ).
Ο Κότε Ζαέφ βοήθησε να πραγματοποιήσει το αιώνιο όνειρο της Ελλάδας και αυτό είναι η εξάλειψη του ‘μακεδονικού’ έθνους.
Ο Κότε Ζάεφ προσπαθεί να σπάσει την ‘μακεδονική’ παράδοση.
Πολλοί προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν και ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα πετύχει.
Ο λαός θέλει τη ‘Μακεδονία’ περισσότερο από ό, τι οι απόγονοι του Κότε από το χωριό Ρούλια μπορούν να φαντασθούν.
Η αγάπη του λαού για την ‘Μακεδονία’ θα θέσει τέρμα στις αντι-κρατικές πολιτικές του Κότε Ζάεφ», δήλωσε η εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
(Στοιχεία από VMRO-DPMNE, blitz.bg, focus-news.net)
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου