Δευτέρα, Ιουνίου 11, 2018

Μετράμε μέρες ; το Σκοπιανό ανοίγει το Βορειοηπειρωτικό, το ΑΙΓΑΙΟ Επιβεβαιώνεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μαζί με αλλαγές συνόρων. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

ΒΑΡΔΑΚΑΣ. - 10 Ιούν 2018 - 18:10
Το Προφητευόμενον φυγείν αδύνατον για Έλληνες – Σκοπιανούς- Αλβανούς – Τούρκους και Τοκογλύφους.

Το σκοπιανό ακουμπάει το Βορειοηπειρωτικό και όλα μαζί βλέπουν ΑΙΓΑΙΟ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στις μέρες μας, μάλλον στις ώρες τα πάντα είναι ανοικτά.

Ο τούρκος καραδοκεί και ετοιμάζει πυρετωδώς να ρίξει τα προεκλογικά του πυροτεχνήματα με το πλοίο εξόρυξης που έστειλε μεταξύ Κύπρου και Καστελόριζου.


Ο σκοπιανός αναμένει το θέαμα του τούρκου στο ΑΙΓΑΙΟ για να μας βρει μπόσικους πριν ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο τοκογλύφος να μας πατήσει κάτω και να δει αν αναπνέουμε ακόμα.

Και ο Αλβανός θέλει να χωθεί και να αρπάξει την ευκαιρία.



Αλλοίμονο τους σε όλους



Ένα και χρόνο πριν τίποτε δεν προδίκαζε ότι το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων θα άνοιγε με τέτοια ταχύτητα.

Μετά από μια γενιά ( βλ. 25 χρόνια), δηλ. από το 1992 με τα πρώτα ΠΑΝΕΘΝΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας , κρίναμε σκόπιμο τον Φεβρουάριο του 2017 να μεταφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό αυτό που μας μεταφέρθηκε πριν πολλά χρόνια και σήμερα επιβεβαιώνεται κυριολεκτικά.



« Ήταν Αρχές της δεκαετίας του 90 όταν συναντήθηκα με τον κ. Νικόλαο Μάρτη τον γνωστό Ιστορικό και μαχητή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στα πλαίσια της μακρόχρονης γνωριμίας μας σε κάποια συνεργασίας μας σε ιστορικό θέμα που αφορούσε τον κοινό τόπο της καταγωγής μας.

Σε αυτήν την συνάντηση ήταν συγκινημένος αλλά και ανήσυχος.

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ γιατί μου έδειξε το ιδιόχειρο σημείωμα που του έγραψε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και έλεγε «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η Επανάσταση του 1821, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας»

ΑΝΗΣΥΧΟΣ γιατί όπως μου είπε μέχρι να με συναντήσει τον παρακολουθούσαν δύο άγνωστοι άνδρες, πιθανολογώντας ότι ανήκαν στην γνωστή πρεσβεία .

Σε αυτήν την συνάντηση μου εκμυστηρεύθηκε ότι από συζήτηση που είχε με τον ΑΓΙΟ του εντυπώθηκαν δυο πράγματα.»

«μαζί με την διάλυση των Σκοπίων θα ανοίξει και το Βορειοηπειρωτικό»

«οι Έλληνες πρέπει να είναι προσεκτικοί και ενωμένοι όταν θα αρχίσει η νέα μοιρασιά.. γιατί παιδάκι μου » , όπως του είπε « θα καραδοκεί και ο τούρκος να πάρει και αυτός »

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 στην αρθρογραφία μας με τον τίτλο «Τα μάτια σας δεκατέσσερα δόθηκε το σύνθημα να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια» Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



ΝΑ γιατί η επικινδυνότητα προέρχεται από την Αλβανία και τον ύπουλο αλυτρωτισμό τους.

« Σερβία: Η Μεγάλη Αλβανία είναι απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια»

«Η δημιουργία μιας Μεγάλης Αλβανίας αποτελεί απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν σε διάσκεψη για την ελευθερία και την ασφάλεια, όπως ανέφερε το πρακτορείο Tanjug.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παθητική στην ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προειδοποίησε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την κατάσταση στα Σκόπια στο πλαίσιο των ιδεών για τη ‘Μεγάλη Αλβανία’.

Ο Βουλίν αναφέρθηκε στην κατάργηση των τελωνειακών δασμών και την κατάργηση των συνόρων της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο ως ένα βήμα για την Μεγάλη Αλβανία.

Πρόσθεσε ότι η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας δεν αποτελεί μόνο απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί σε κάτι ‘μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο’.» (Στοιχεία από kanal5.com.mk)

The Hellenic Information Teamhttps://www.echedoros-a.gr/2018/06/blog-post_79.html#more Ιούνιος 8, 2018. 22:26

Για ποια άραγε ΔΙΑΣΠΟΡΑ ομιλούν οι Αλβανοί;

«Πρέσβης του Έθνους’ για τη Διασπορά»

Τίρανα.

« Οι πιο επιτυχημένοι εκπρόσωποι των αλβανικών κοινοτήτων στο εξωτερικό θα τιμηθούν με το βραβείο «Πρέσβης του Έθνους»/ «Ambasador i Kombit» από την Αλβανία, όπως αναφέρει το ‘ATSH’.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας με χθεσινή απόφασή της,  καθόρισε τα κριτήρια και τον τρόπο απονομής του βραβείου του «Πρέσβη του Έθνους» που θα απονέμεται από την αξιολόγηση της συμβολής του και της δημόσιας αναγνώρισης του.

Τα κριτήρια για την παραλαβή του βραβείου, θα πρέπει να απηχούν τις δραστηριότητες των επιτυχημένων μελών της διασποράς, την ακεραιότητά τους και τη φήμη που έχουν στην κοινότητα που ζουν.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι διαπιστευμένοι πρέσβεις της Αλβανίας στο εξωτερικό θα προτείνουν τους υποψήφιους στον υπουργό  της Διασποράς και η πρόταση θα συνοδεύεται από βιογραφικό με τις απαραίτητες δραστηριότητες του υποψήφιου και η τελική κρίση θα υποβάλλεται επίσημα στον Πρωθυπουργό.» (Στοιχεία από koha.mk)

The Hellenic Information Team

Ιούνιος 9, 2018. 17:43



ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΟΘΗΚΕ και έρχεται από ψηλά « αλλάξτε τα σύνορα στην Βαλκανική Χερσόνησο πριν λογαριαστούμε με τον Τούρκο» επισημαίναμε τον Φεβρουάριο του 2017



Και τώρα είναι να μην πιστεύεις, όταν αρχές της δεκαετίας του 90 ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μιλούσε για αυτές τις ανατροπές. Ειδικά για το μόρφωμα των Σκοπίων πήρε την εξής θέση και έλεγε.

«Υπερασπιζόμενος την Ελληνικότητα της Μακεδονίας , ανήρτησε στο Αρχονταρίκι του το κείμενο του προφήτου Δανιήλ που αναφέρεται στον βασιλέα των Ελλήνων Αλέξανδρο και δίπλα του μια μεγάλη χάρτινη εικόνα ενός Αγγέλου από Σερβικό Μοναστήρι , να δείχνη το κείμενο.

Παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες , που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων που είναι κάποτε να καταρρεύσει» ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ , Ιερομονάχου Ισαάκ

Τελικά τους χαλβάδες των Φαρσάλων τους παρήγγειλαν οι Αμερικανοί λέγοντας:

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντέινα Ροραμπάκερ που συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και άνθρωπος κοντά στην κυβέρνηση Ν.Τραμπ ζήτησε να διαλυθεί το κράτος των Σκοπίων καθώς πρόκειται περί «αποτυχημένου έργου»

«Η θέση μου είναι ότι τα Σκόπια δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος. Είναι μια διχασμένη κατάσταση που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να πορευτούνε όλοι μαζί. Ως εκ τούτου, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το άλλο μέρος της ψευδομακεδονίας θα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με την οποία πιστεύουν ότι σχετίζονται» του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου pronews.gr/portal 8 Φεβρουαρίου 2017

Όμως ο χαλβάς είναι τόσο μαλακός που όταν τον κόβεις μπορείς να κόψεις και τίποτε που είναι δίπλα του.

Και δίπλα στα Σκόπια είναι η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Το μαχαίρι λοιπόν που θα κόψει τον χαλβά των Φαρσάλων στα Σκόπια πιάνει και ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.

Το σκοπιανό ακουμπάει το Βορειοηπειρωτικό και όλα μαζί βλέπουν ΑΙΓΑΙΟ

«Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα. Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο». (Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, «Ο Γέροντας Παΐσιος», 1995)

Ενω εἶχε πεῖ μεταξὺ ἄλλων: «Μὴ φοβάστε. Ἐσᾶς θὰ σᾶς ἐλευθερώσουν κάτι παλαβοί· ἀπὸ μέσα καὶ ἀπὸ ἔξω. Παλαβοὶ μὲ τὴν καλὴ ἔννοια, δηλαδὴ παλικάρια. Αὐτοὶ δὲ θὰ καταλαβαίνουν ἀπὸ πολιτικές, καὶ θὰ μποῦν μέσα νὰ βοηθήσουν. Οἱ πολιτικοὶ θὰ τὸ χαροῦν κι αὐτοὶ κατὰ βάθος, ἀλλὰ αὐτοὶ δεσμεύονται καὶ δὲν μποροῦν νὰ ἐνεργήσουν. Οἱ ἄλλοι θὰ τὸ δεχτοῦν. Ἔ! ἀφοῦ ἔγινε τώρα, ἔγινε, θὰ ποῦν.

Μὴ φοβάστε. Λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι. Πόνος εἶναι αὐτός. Μιὰ οἰκογένεια εἴμαστε καὶ μᾶς χώρισαν. Σὰν νὰ λένε, αὐτὰ τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε χώρια ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους. Πονάει αὐτό! Τόσες φορὲς τὴν ἐλευθερώσαμε τὴ Βόρεια Ἤπειρο, τόσα αἵματα, τόσα κρυοπαγήματα! Δὲ θὰ πᾶν χαμένα ὅλα αὐτά». (Ἀθανάσιου Ρακοβαλῆ, «Ὁ πατήρ Παΐσιος μοῦ εἶπε», ἔκδοση 18η, σελ. 76) 



Τα τουρκικά ΜΜΕ κατ επανάληψη τονίζουν

«Η Τουρκία είναι πάντα δίπλα στους Αλβανούς» 

Κάποιος κτυπούσε το καμπανάκι για τον εκ Βορρά κίνδυνο από τις αρχές της δεκαετίας του 90, βλ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Μήπως είχε άδικο;

«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».

«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω».

«Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε. (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 373)

Η Πρώτη Απειλή από τον Βορρά θα μας πάρει ξώφαλτσα;

Και μετά… η σειρά είναι  Ελληνική Κωνσταντινούπολη και Ελεύθερη Κύπρο

ΖΗΤΩ η ΕΛΛΑΣ

ΖΗΤΩ το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

1 σχόλιο: