Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Διακόπηκε το Εθνικό Πρωτάθλημα και αρχίζει το ματς ΕΛΛΑΔΟΣ – Τουρκίας με έπαθλο την ΠΟΛΗ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακόμα και στον νόμο πιθανοτήτων να βάλλουμε την επιδείνωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων , αυτή η κατάσταση έχει πολλοί λίγες ελπίδες να αναστραφεί προς το καλύτερο.

Με τα σημερινά δεδομένα ελάχιστες .

« Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σαγγάριο ανέφερε ότι :
«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», αναφερόμενος στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921» 11 Μαρτίου 2018 http://www.kathimerini.gr/Ανοίξαμε και εμείς τα βιβλία της ιστορίας καθ υπόδειξη του σουλτάνου και το μόνο που βρήκαμε ήταν ότι οι τούρκοι ήταν και είναι Μογγόλοι.

ΚΑΙ οι δηλώσεις συνεχίζονται

H φιλοκυβερνητική εφημερίδα και πιστό έντυπο του Ερντογάν «Ακσάμ»  αναφέρει:

«Περίπου 2 μήνες πριν και με σκοπό να προκαλέσει ένα ελληνικό πλοίο πλησίασε τα Ίμια, αλλά  τελικά απομακρύνθηκε από την περιοχή όταν η τουρκική Ακτοφυλακή το εμβόλισε»

Αμέσως μετά αναφέρεται στην άσκηση Ηνίοχος, κάνοντας λόγο για ελληνική προβοκάτσια! Μάλιστα αναφέρει πως η Ελλάδα προσπαθεί να πετύχει τους σκοπούς της μέσω των στρατιωτικών προκλήσεων.

Η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018» ξεκίνησε σήμερα. Θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών από σήμερα, Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Η Τουρκία ανησυχεί για τη συγκεκριμένη άσκηση καθώς είναι σίγουρο ότι μεγάλο μέρος της θα διεξαχθεί στο Ν.Α.Αιγαίο, ενώ θα υπάρξουν και πτήσεις στην περιοχή της Μεγίστης.» http://www.pronews.gr/ 12 Μαρτίου 2018

Γιατί όλα αυτά;

Η νεοθωμανική ελίτ θέλει να καλύψει πίσω από το παραβάν την άσχημη επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της τουρκίας.

« Η πρόσφατη απόφαση της κορυφαίας εταιρείας αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s να υποβαθμίσει δραματικά το αξιόχρεο της Τουρκίας στις αγορές, ήταν για τους γνωρίζοντες μια αναμενόμενη κίνηση. Η κατάσταση στην τουρκική κοινωνία και οικονομία δεν πάει καθόλου καλά.

Οι αλματώδεις ρυθμοί ανάπτυξης των προηγούμενων ετών έχουν δώσει τη σκυτάλη σε μια κατάσταση στασιμότητας και κούρασης των ανθρώπων και των αριθμών στη χώρα. Οι νέοι με πανεπιστημιακές σπουδές δεν βρίσκουν δουλειά, η ανεργία αυξάνει, ο πληθωρισμός κινείται ετησίως με ρυθμούς άνω του 10%, η τουρκική λίρα συνεχώς διολισθαίνει και το ¼ του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η εικόνα που βλέπουν οι τουρίστες στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Υπάρχει μια άλλη Τουρκία στα βάθη της Ανατολίας που ζει με άλλα δεδομένα και συνθήκες. Μέχρι χθες, αυτή η δεύτερη, πραγματική Τουρκία, δεν ήξερε πως ζει ο υπόλοιπος κόσμος. Σήμερα, χάρη στη δορυφορική τηλεόραση βλέπει τις διαφορές, αλλά ακόμη δεν μιλάει…

Από τη μία, λοιπόν, έχουμε μια τουρκική κοινωνία σε αναβρασμό, ενώ από την άλλη έχουμε ένα ολοένα διογκούμενο μιλιταριστικό καθεστώς, διαιρεμένο μεταξύ πετσοκομμένων ΕΔ, ισχυρής στρατοχωροφυλακής και ακόμη πιο ισχυρών πραιτοριανών του καθεστώτος. Αυτό το μιλιταριστικό οικοδόμημα Ερντογάν καταλήγει σε μια πολεμική βιομηχανία στα χέρια ημετέρων στην οποία οδηγούνται πλέον τα έσοδα του τουρκικού κράτους. Αυτή η κατάσταση οδηγεί την Τουρκία στον πόλεμο.» πηγή Βασίλης Κοψαχείλης hellasjournal.com 12 Μαρτίου 2018

Διακόπηκε το Εθνικό Πρωτάθλημα και αρχίζει το ματς ΕΛΛΑΔΟΣ – Τουρκίας με έπαθλο την ΠΟΛΗ.

« Η κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισαν την επ’ αόριστον διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας με την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη.» 12 Μαρτίου 2018 http://www.iefimerida.gr/

Το Εθνικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διακόπηκε, τα γήπεδα θα ερημώσουν την στιγμή που ανοίγει το γεωπολιτικό γήπεδο ΣΤΕΝΩΝ – ΑΙΓΑΙΟΥ – Κύπρου.

Οι παίκτες ήδη προθερμαίνονται, οι διαιτητές ήρθαν από την εσπερία, τα διεθνή κανάλια αναμετάδοσης του αγώνα με συνεχείς δηλώσεις ειδικών ρώσων , αμερικάνων , γερμανών, εγγλέζων ομιλούν για την επερχόμενη Ελληνοτουρκική σύρραξη.

Όλοι είναι έτοιμοι αλλά δεν γνωρίζουν ότι το ματς αυτό είναι της β΄ Εθνικής και τα δικά τους ματς θα είναι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Είναι γραμμένο η ΠΟΛΗ να μας δοθεί και η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργηθεί.

Με Πίστη και Ελπίδα
πηγη
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου