Παρασκευή, Φεβρουαρίου 02, 2018

"ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ"

Μια φωτογραφία αρχείου του κεντρικού κτιρίου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα (από την AFP)
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ 
ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!




Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία στους πολίτες του που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να κυνηγήσουν Ρώσους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο για να τους συλλάβουν και να εκδοθούν στη χώρα.
Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, το υπουργείο ενημέρωσε τους Ρώσους ταξιδιώτες ότι αντιμετώπισαν σοβαρή απειλή κράτησης από τρίτες χώρες κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον με την πιθανότητα επακόλουθης έκδοσης στις ΗΠΑ.
"Παρά τις εκκλήσεις μας να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων αμερικανικών και ρωσικών αρχών ... Οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνέχισαν ουσιαστικά το « κυνήγι »για τους Ρώσους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η προειδοποίηση ταξιδιού.
«Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συνθήκες», πρόσθεσε, «επιμένουμε έντονα ότι οι Ρώσοι πολίτες ζυγίζουν προσεκτικά όλους τους κινδύνους όταν προγραμματίζουν ταξίδια στο εξωτερικό».
Η δήλωση ανέφερε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Ρώσοι είχαν ληφθεί υπό κράτηση για τις κατηγορίες εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο των ΗΠΑ στην Ισπανία, τη Λετονία και την Ελλάδα, εν μέσω αναφορών ότι τα μέτρα των ΗΠΑ εναντίον Ρώσων που έχουν υποψιαστεί για αδικήματα στον κυβερνοχώρο ανέβηκαν σε υψηλά επίπεδα τον περασμένο χρόνο.
Υπογράμμισε επίσης ότι περισσότεροι από 10 Ρώσοι συνελήφθησαν σε ξένες χώρες με αμερικανική παρέμβαση από τις αρχές του 2017.
Το υπουργείο υπογράμμισε περαιτέρω την υπόθεση του Στάνισλαβ Λίζοφ - κατηγορούμενος για τη δημιουργία ενός ιού υπολογιστή που στοχεύει πελάτες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και φέρεται να προκαλεί ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων - ο οποίος εκδόθηκε από την Ισπανία στις ΗΠΑ πέρυσι.
Επισήμανε επίσης προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης του Roman Seleznev για ένα εικαζόμενο αδίκημα στον κυβερνοχώρο στις Μαλδίβες το 2014, το οποίο το υπουργείο ανέφερε ως απαγωγή από στοιχεία των ΗΠΑ.
Η δήλωση έδωσε περαιτέρω προσοχή στους Ρώσους ταξιδιώτες, οι οποίοι μετά την έκδοση τους στις ΗΠΑ, θα αντιμετώπιζαν μερική μεταχείριση από το αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης.
Επτά Ρώσοι συνελήφθησαν ή κατηγορήθηκαν στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό το 2017, σε σύγκριση με το μέσο όρο τα προηγούμενα έξι χρόνια.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει αναφερθεί ότι αρνήθηκε να αντιδράσει στη ρωσική προειδοποίηση ταξιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου