Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2017

Οι Μαύροι Σπόροι Αυτού του Βοτάνου Μπορούν να Θεραπεύσουν Κάθε Ασθένεια Εκτός από το Θάνατο


Οι μαύροι σπόροι που εικονίζονται στην φωτογραφία είναι γνωστοί σαν μαυροκούκια, μαυροσούσαμο ή μαύρο κύμινο. Προέρχονται από το φυτό μελάνθιον το ημερον που λέγεται και νιγέλα (Nigella sativa), το οποίο είναι ενδημικό στην Ελλάδα.

Αυτοί οι σπόροι έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τη θεραπεία ενός ευρύ φάσματος ασθενειών που
περιλαμβάνουν τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο μέχρι την καταπολέμηση των εντερικών παρασίτων και των λοιμώξεων.



Έτσι, δεν είναι να απορεί κανείς που οι σπόροι αυτοί θεωρούνται, από το παρελθόν, πανάκεια, γιατρικό για κάθε ασθένεια εκτός από το θάνατο. Σήμερα, είναι σε εξέλιξη πολλές έρευνες που διερευνούν τις χρήσεις και τα οφέλη αυτών των σπόρων.

Το έλαιο που εξάγεται από αυτούς τους μαύρους σπόρους χρησιμοποιείται σαν συστατικό σε διάφορα ιατρικά σκευάσματα. Μερικές από τις χρήσεις του είναι:

1.Προάγει την υγεία της καρδιάς

Το έλαιο των μαύρων σπόρων παρουσιάζει ικανοποιητικό αποτέλεσμα στη βελτίωση της συνολικής υγείας της καρδιάς. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών.

2. Βοηθά στην πρόληψη κατά διαβήτη τύπου 2

Η κατανάλωση του ελαίου των μαύρων σπόρων βοηθά στην σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και προωθεί τη λειτουργία των β λεμφοκυττάρων στο πάγκρεας.

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2009 στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Ethnopharmacology”, το λάδι των μαύρων σπόρων βοήθησε στην αναστολή της απορρόφησης της γλυκόζης στο έντερο και ενίσχυσε την αντοχή γλυκόζης σε πειραματόζωα.

Ένα άλλο άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2011 στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Endocrinology and Metabolism”, επιβεβαίωσε ότι ένα συστατικό που βρίσκεται σε αυτούς τους σπόρους ενισχύει την αντοχή στην ινσουλίνη στα ηπατικά κύτταρα, κάτι το οποίο βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

3. Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της επιληψίας

Οι μαύροι σπόροι έχουν αντισπασμωδικές ιδιότητες και μπορούν να μειώσουν τη συχνότητα κρίσεων επιληψίας σε επιληπτικά άτομα, ιδιαίτερα σε παιδιά που έχουν διαγνωστεί με αυτή την ασθένεια.

4. Βοηθά στην αντιμετώπιση του άσθματος

Το λάδι των μαύρων σπόρων μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με άσθμα. Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν πως η χρήση του είναι πιο δυναμική ακόμα και από τις αγωγές της συμβατικής ιατρικής στην μείωση των ασθματικών επιδράσεων στις αναπνευστικές οδούς. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες του μαύρου σπορέλαιου χαλαρώνουν τους βρογχικούς μύες και βοηθούν τους ανθρώπους στην καταπολέμηση των οξείων κρίσεων άσθματος και βήχα. Μπορείτε να κάνετε μασάζ κατευθείαν στο στήθος με αυτό το λάδι ή να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού στο τσάι σας για άμεση ανακούφιση.

5. Αντιμετωπίζει τα βακτήρια που έχουν αποκτήσει ανθεκτικότητα

Τα βακτήρια που έχουν αποκτήσει ανθεκτικότητα σε αντιβιοτικά (MRSA) προκαλούν πολλούς θανάτους ανά τον κόσμο. Οι περισσότερες λοιμώξεις συμβαίνουν σε άτομα που είχαν νοσηλευτεί ή είχαν δεχτεί χειρουργική επέμβαση ή αιμοκάθαρση. Οι ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες των μαύρων σπόρων υπόσχονται καλά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση αυτών των θανάσιμων και ανθεκτικών βακτηρίων.

6. Ανακουφίζει από το κρυολόγημα και τη γρίπη

Λόγω των αντιφλεγμονωδών, αντι-ιικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων, οι μαύροι σπόροι αποτελούν μία αποτελεσματική θεραπεία κατά της γρίπης και του κρυολογήματος. Ανακουφίζουν τον πονόλαιμο, ρίχνουν τον πυρετό και διευκολύνουν από πεπτικά προβλήματα, όπως ναυτία, στομαχικές διαταραχές και στομαχικές κράμπες. Με τα πρώτα συμπτώματα, ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ με μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι μαύρων σπόρων. Πιείτε το σφηνάκι αυτό δύο φορές την ημέρα, έως ότου τα συμπτώματα εξαφανιστούν.

7. Αντιμετωπίζει μυικές κράμπες και σπασμούς

Το λάδι αυτών των σπόρων λειτουργεί ως ένας ισχυρός αντισπασμωδικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας αντιμετωπίζοντας τις μυικές κράμπες και τους σπασμούς. Κάντε μασάζ με αυτό το λάδι στην περιοχή του σώματος που έχει το πρόβλημα δύο φορές την ημέρα ή προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτό το λάδι στο χαμομήλι πριν πέσετε για ύπνο, για να αποφύγετε τις κράμπες και τους σπασμούς των μυών κατά την διάρκεια της νύχτας.

8. Προστατεύει από τις ακτινοβολίες

Η δραστική ουσία thymoquinona που υπάρχει σε αυτούς τους πόρους έχει δείξει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην προστασία του εγκεφάλου από τις ζημιές της ακτινοβολίας.

9. Ανακουφίζει από τους πονόδοντους

Το λάδι των μαύρων σπόρων καταπολεμά τα βακτήρια του στόματος και θεραπεύει τις φλεγμονές, κάτι που το κάνει μία καλή θεραπεία για την αντιμετώπιση του πονόδοντου.

10. Δρα κατά της ψωρίασης

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να δράσει κατά της φλεγμονής που οφείλεται σε ψωρίαση. Ενισχύει το δέρμα και σταματά τις εξάρσεις.

11. Μπορεί να προλαμβάνει διάφορους τύπους καρκίνου

Η δραστική ουσία thymoquinone που υπάρχει στο έλαιο, μπορεί και προκαλεί απόπτωση σε καρκινικά κύτταρα και με αυτό τον τρόπο επιβραδύνει και σταματά την εξέλιξη του καρκίνου. Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει κάποια ελπιδοφόρα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας και των καρκίνων του παχέος εντέρου του μαστού του εγκεφάλου και του στόματος. Φυσικά, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να εξακριβωθούν πλήρως ιδιότητες του.

Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Oncology Letters” το 2010, διαπίστωσε ότι 2 δόσεις την ημέρα ελαίου μαύρων σπόρων ψυχρής σύνθλιψης ανέστειλε την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στο παχύ έντερο, τους πνεύμονες, τον οισοφάγο και το στομάχι σε αρουραίους. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό το έλαιο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του καρκίνου και για να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη χημειοθεραπείας στα πρώιμα στάδια, λόγω της ικανότητάς του να καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

12. Προστατεύει από δηλητηρίαση με μόλυβδο

Οι μαύροι σπόροι δρουν ευεργετικά στον εγκέφαλο. Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να προστατεύσει, ακόμη και να αναστρέψει, βλάβες στον εγκέφαλο που προκαλούνται από δηλητηρίαση μολύβδου.

Υπάρχουν διάφορα σκευάσματα στην αγορά που περιέχουν έλαιο μαύρων σπόρων είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές κάψουλες σκόνες λάδια

Τι πρέπει να προσέχετε

Οι μαύροι σπόροι όταν χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες, π.χ. σαν καρυκεύματα στο φαγητό, είναι ασφαλείς για όλους. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για να γνωρίζουμε ακριβώς τις ποσότητες που είναι ασφαλείς.

Η χρήση τους αντενδείκνυται για τις εγκύους και για γυναίκες που θηλάζουν μωρά. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα μαύρων σπόρων.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
πηγη
share24.gr

diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου