Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017

ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ

Βαθιά προβληματισμένος  και πολύ πικραμένος αλλά και γεμάτος οργή για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας αναρωτήθηκα  γιατί είμαι αυτό που είμαι.

Αμέσως έψαξα να βρω τις απαντήσεις  και τις βρήκα. Τις βρήκα μέσα στην ιστορία μας, στην ορθοδοξία, στον πολιτισμό μας και σε αυτά που μου δίδαξε η ιδία μου η πατρίδα.
 
Έρχονται κάποιοι σήμερα  και μου λένε ότι όλα αυτά που διδάχτηκες, όλα αυτά που σε γαλούχησαν δεν είναι σωστά και είναι αφύσικα.
Δηλαδή η ιστορία που σου δίδαξαν είναι λάθος. Την Δημοκρατία στην δίδαξαν λάθος. Τα θρησκευτικά που αναφέρονται στην Αγία Τριάδα είναι λάθος. Η οικογένεια που σου δίδαξαν  και αυτή είναι λάθος.
Είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά καμιά φορά συμβαίνει, να ξεπερνάει η πραγματικότητα ακόμη και την πιο ακραία ανθρώπινη φαντασία. Και απτό δείγμα αποτελεί η πρόσφατη δήλωση κορυφαίου παράγοντα της σημερινής κυβέρνησης και προέδρου της ελληνικής Βουλής, εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής, κατά τον οποίον ‘’δεν μπορεί να έχομε όραμα το Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια ‘’ και ότι “οι Έλληνες δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος”. Και όλα αυτά:
Όταν όλοι οι Έλληνες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν διδασκόμενοι από αιώνες ότι τα θεμελιώδη ιδανικά της Ελληνικής Φυλής είναι τρία πράγματα: η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια.
Όταν το Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους, θεματοφύλακας του οποίου υποτίθεται ότι είναι ο εν λόγω Πρόεδρος της Βουλής, αρχίζει με τη φράση: “Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”.
Όταν στο ίδιο Σύνταγμα, με βάση το oποίο λειτουργεί το Ελληνικό Κράτος, αναφέρεται ότι: “Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων και την ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης (άρθρο 16, παραγρ. 2).
Όταν στο ίδιο Σύνταγμα (άρθρο 3, παρ. 1 ) ρητά αναφέρεται ότι: ‘’επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού” και στο ίδιο επίσης άρθρο (παραγρ. 3) σημειώνεται ότι: “το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο”.
Υπόψη αυτών, οι απόψεις του Προέδρου της Βουλής και συνεπώς και της Κυβέρνησης, εκτός του ότι προσβάλλουν την συνείδηση του Ελληνικού λαού και εκτός του ότι κατά βάση θεωρούν απάτη τη μέχρι σήμερα διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων, είναι αδιανόητο ο ίδιος ο θεματοφύλακας του Συντάγματος, να καταπατεί και να διαγράφει το Σύνταγμα και να δηλώνει ανερυθρίαστα:
Ότι οι Έλληνες δεν είναι Ορθόδοξος λαός.
Ότι δεν μπορεί να έχουμε όραμα την Πατρίδα.
Ότι δεν μπορεί να έχουμε όραμα την Θρησκεία.
Ότι ούτε η Οικογένεια έχει αξία ως όραμα.
Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι αυτά που ειπώθηκαν από τον κ. Πρόεδρο ήταν αποτέλεσμα κάποιας πνευματικής σύγχυσης, αν μετά ερχόταν να επανορθώσει και να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό. Όμως αυτό δεν έγινε. Που σημαίνει ότι αυτά που είπε ο Πρόεδρος της Βουλής είναι συνειδητές απόψεις τόσον του ιδίου, όσον και της Κυβέρνησης που εκπροσωπεί. Θα πρέπει όμως να μας εξηγήσει, αν η Πατρίδα δεν είναι όραμα:
Τι ήταν γι᾽αυτόν η μάχη του Μαραθώνα, η μάχη των Θερμοπυλών, οι ποταμοί αιμάτων που έχυσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Πατρίδας από τους Τούρκους και ποια η γνώμη του για τις θυσίες όλων εκείνων που έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα Ελλάδα.
Τι γνώμη έχει για τον Μαραθωνοδρόμο Φειδιππίδη, τον πατριωτισμό του οποίου ακόμη και σήμερα τιμά όλη η υφήλιος με τους Μαραθωνίους αγώνες.
Επίσης πώς κρίνει τις θυσίες και το αίμα που έχυσαν οι αριστεροί αγωνιστές στην αντίσταση κατά των Γερμανών για χάρη της Πατρίδας. Μήπως ήταν μια ανόητη πράξη; Αυτοί όμως ήταν γνήσιοι αριστεροί, γνήσιοι πατριώτες και όχι αριστεροί που καπηλεύονται τον όρο αριστερός, όπως οι Απριλιανοί πρωτεργάτες καπηλεύτηκαν τη φράση: “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”.
Και ακόμη ένα παράδειγμα. Ο ήρωας του σαμποτάζ του αεροδρομίου Ηρακλείου το 1942, ο Κωστής Πετράκης, ένας γνήσιος αριστερός αγωνιστής, όταν του είπαν ότι η αποστολή που του ανέθεταν σήμαινε βασικά θάνατο, απάντησε: “Για την πατρίδα, δέχομαι τον θάνατο”.
Είναι τέλος σχήμα οξύμωρο ο Πρόεδρος της Βουλής και η Κυβέρνηση του να κάνουν αγώνες στήριξης άλλων λαών (Συρίων, Παλαιστινίων κ.α ) για να έχουν πατρίδα (και σωστά πράττουν), αλλά όμως η δική τους πατρίδα δεν μπορεί να είναι όραμα.
Για τη Θρησκεία διερωτάται κανείς:
Ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής γνωρίζει το Σύνταγμα, πώς δηλώνει με περίσσιο θάρρος ότι δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος, σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος.
Ακόμη και χωρίς τη γνώση του Συντάγματος, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι θίγει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα ενός ολόκληρου λαού, κατά 95% Ορθόδοξου, που κατά χιλιάδες συρρέει με ευλάβεια στα διάφορα ιερά προσκυνήματα να εκδηλώσουν την Ορθόδοξη πίστη τους.
Και ακόμη αποτελεί παραδοξότητα, οι γνήσιοι αριστεροί Ρώσοι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας να είναι βαθειά θρησκευόμενοι και να μας εκπλήσσουν με την ευλάβεια τους και οι Έλληνες κυβερνώντες αριστεροί να μη καταδέχονται μήτε το σταυρό τους να κάνουν.
Τέλος, το τελευταίο προπύργιο μιας υγιούς κοινωνίας που είναι η οικογένεια, είναι και αυτό στη λίστα της απαξίωσης του κ. Προέδρου. Και είναι θλιβερό, το θεμέλιο αυτό της Ελληνικής κοινωνίας να απαξιώνεται με τόση μεγάλη κυνικότητα από τόσο υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα.
Η ανατροφή, οι αρχές και τα ιδανικά που το κάθε άτομο θα πάρει, οφείλονται στην οικογένεια και η οικογένεια διαμορφώνει και την κοινωνία. Διαλυμένες οικογένειες καθορίζουν και τις αντίστοιχες κοινωνίες. Άτομα χωρίς αρχές, χωρίς ιδανικά, χωρίς Θεό, δεν έχουν πρόβλημα να σκοτώσουν, να κλέψουν να ληστέψουν σπίτια ή τράπεζες απλά και μόνο για ιδεολογικούς λόγους ή ακόμη και για ευχαρίστηση.
Θα έπρεπε ορισμένοι να γνωρίζουν ότι ο θεσμός της Οικογένειας είναι παγκόσμιος και ότι υπάρχει ακόμη και στην άγρια φύση, στα άγρια ζώα.
Και επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, έτσι και στην περίπτωση αυτή υπάρχουν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα:
Πρώτον, γίνεται πλέον φανερό το πρόγραμμα και η ιδεολογία της σημερινής Κυβέρνησης και όχι μόνο, και που είναι η απαξίωση των βασικών ιδανικών του Ελληνικού Έθνους. Και η επιδίωξη για αλλαγή του Συντάγματος φαίνεται να αποσκοπεί στην κατάργηση τους και στην ενσωμάτωση της ιδεολογίας και τα πιστεύω του Προέδρου της Βουλής.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αυτό των απόψεων του Προέδρου της Βουλής, που θίγει τα θεμέλια της υπόστασης του Ελληνικού λαού, δεν υπήρξε η δέουσα ηχηρή αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Τέλος αποδεικνύεται για ακόμη άλλη μια φορά πόσο μεγάλη είναι η αξία και η δύναμη της ψήφου του Έλληνα πολίτη, αφού είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του ίδιου του ψηφοφόρου. Και όπως έχει ειπωθεί, με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις ένα άνθρωπο, αλλά με την ψήφο μπορείς να σκοτώσεις τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Λευτερωθήκαμε από τούς Τούρκους και από τους Γερμανούς  και  σκλαβωθήκαμε σε ανθρώπους κακορίζικους, όπου είναι η ακαθαρσία τής Ευρώπης.
Να σκέφτεσαι με το συναίσθημα και να πράττεις με τη λογική. Να συλλογιέσαι ελεύθερα και να ενεργείς με συνείδηση το συμφέρον τού Έθνους. Να αγαπάς τις Παραδόσεις τής Φυλής σου και να αποστρέφεσαι όσους την αδικούν. Τότε είσαι αληθινός Έλληνας. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, καμία σκλαβιά δεν μπορεί να ευδοκιμήσει μέσα στον Ελληνισμό.
Μόνη οδός παραδεκτή, φυσική και οικεία για την Φυλή μας είναι η λεύτερη και καθαρή συνείδηση τού Έθνους. Όταν οι Έλληνες αγαπούν τούς Έλληνες. Όταν οι Έλληνες πολεμούν, εργάζονται, δημιουργούν, για να κάμουν ασφαλέστερα τα παιδιά τους, για να καρπίσει ο δικός τους τόπος, για να κάμουν απόρθητη την ιερή Πατρίδα τους. Διότι η Ελλάς σώζει και εμπνέει, δεν επαιτεί και δεν ποδηγετείται.
Ο Έλληνας πολιτικός  άνοιξε τις πύλες τής καρδιάς και τής Πολιτείας στους εχθρούς τής Πίστης και τής Πατρίδας. Έπαψε να ευγνωμονεί το Θεό και απώλεσε την ευλογία Του από τη στιγμή που αρνήθηκε το συλλογικό καλό, από τη στιγμή που ενέδωσε σε ανθρώπους ηθικά ανερμάτιστους και ανέστιους. Τότε ο Έλληνας έπαψε να σκέφτεται με την καρδιά και άρχισε να μετρά τα γρόσια που τού δίνανε βάρβαροι και προδότες. Έγινε δηλαδή σκλάβος τής ύλης δίχως συνείδηση τού Έθνους.
Πάντα, σε όλες τις κρίσιμες περιόδους τού Ελληνισμού, ο εχθρός φροντίζει να σπέρνει ανάμεσα στη Φυλή μας προβατόσχημους λύκους. Είναι εκείνοι οι ελληνόγλωσσοι με τη ξένη και μαύρη ψυχή που σπέρνονται από τούς γυρολόγους και τα περιτρίμματα τής Ευρώπης και τής Δύσης εν συνόλω, για να μάς εκθειάσουν την ευεργετική σκιά των δυνατών που είναι δυνατοί στη τσέπη και δειλοί στο πολεμικό πεδίο, βάζοντας τούς επιχρυσωμένους σκλάβους τους να σπέρνουν φωτιά και ατσάλι.
Αυτοί οι ψευτορωμιοί κάνανε τα κουσούρια τους κτήμα των ευκολόπιστων ρωμιών. Όχι, δεν μοιράζονται τις ματωμένες περιουσίες που κάνανε εκείνοι σαν βρωμερές πόρνες τής παγκοσμιοποίησης και τού σιωνισμού. Δίνουν όμως την αδιαφορία, την ματαιοδοξία, την αλαζονεία και τον ατομισμό. Οι δε αιχμαλωτισμένες μάζες παραχωρούν σκέψη και εξουσίες στους προδότες που δήθεν τούς εκπροσωπούν. Παύσανε οι Έλληνες να ασκούν εργασία και διοίκηση. Κάτσανε στην άκρη και άφησαν εκπροσώπους των αιρετικών και των άλλων πατρίδων να πουλάνε γη και ψυχές. Αυτό είναι δημοκρατικό? Αυτό είναι ελληνικό ήθος?
 
http://asimpiestos.blogspot.com/2017/10/blog-post_90.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου