Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2017

Όταν ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ θα πάρει στο κυνηγητό τους σημερινούς τοκογλύφους πάνω σε μια καμήλα

BY IOANNA 
Πριν χρόνια είχα ένα καλό φίλο πολιτικό που μάλιστα είχε πάρει ιδιαίτερες ευλογίες από τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ για τον επίπονο αγώνα που έκανε κατά της πλαστογράφησης του ονόματος της Ελληνικής Μακεδονίας μας από τους Σκοπιανούς.


Και πώς να μην τον αγαπάει ο ΑΓΙΟΣ όταν ο πολιτικός αυτός με πάτερα Μακεδονομάχο- δάσκαλο πολέμησε για την Πατρίδα του ως έφεδρος αξιωματικός στις τάξεις του Ιερού Λόχου στις επικές μάχες του Ελ Αλαμέιν ( Αίγυπτο) και του Ρίμινι ( Ιταλία) .
Φυσικά ομιλώ για τον γνωστό στο Πανελλήνιο και στην Ομογένεια αείμνηστο Νικόλαο Μάρτη πολιτικό και ιστορικό.
Σε μια από τις πολλές συνεργασίες μας για φλέγοντα ιστορικά ζητήματα και νοιώθοντας την κούραση και την απογοήτευση από τους Δυτικούς φίλους μας σε εκείνη την χρονική συγκυρία αλλά και με την πολύχρονη πολιτική του εμπειρία μου είπε σε κάποια αποστροφή της συζήτησης μας.
«- εσύ θα τα ζήσεις»
« – Με τέτοιο δανεισμό και σπατάλη θα μας κυβερνήσουν στο τέλος οι δανειστές και όχι μόνο θα μας εξουσιάζουν αλλά θα θέλουν να μας πατήσουν κάτω»
« – πιστεύω ότι δεν θα προλάβουν να μας αποτελειώσουν γιατί θα τους εξουθενώσει με φόβο ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ την κρίσιμη στιγμή κυνηγώντας τους πάνω στην Καμήλα ΤΟΥ , όπως έκανε και στο Ελ Αλαμέιν με τους ναζιστές »
« – εγώ τον είδα στην μάχη ολοζώντανο έτσι και ξέρω πως ενεργεί»
Στους λόγους του φίλου μου ένοιωσα αμήχανα και ζήτησα και άλλες λεπτομέρειες.
« – Που να τα πεις όμως, σε ποιους να τα πεις Κώστα, θα σε περάσουν για τρελό και όμως έγιναν μπροστά στα μάτια των Ελλήνων Ορθοδόξων στρατιωτών.»
Πέρασαν τα χρόνια και η περιγραφή του θαυμαστού αυτού ήρθε στο μυαλό μου με την σημερινή επικαιρότητα.
« Μεγαλύτερη από άλλες χρονιές βαρύτητα αναμένεται να δώσει η Αίγυπτος στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις του Ελ Αλαμέιν, καθώς, στις 21 Οκτωβρίου 2017 συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη μεγάλη μάχη των συμμαχικών δυνάμεων έναντι του ιταλογερμανικού άξονα, που έμελλε να αποτελέσει την απαρχή του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.» militaire.gr/
Αλλά και με την διασταύρωση του θαυμαστού αυτού γεγονότος μέσω του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
« Σε μια προσκυνηματική μου επίσκεψη στο Άγιον Όρος πριν περίπου δύο χρόνια και συγκεκριμένα στην Μονή της Μεγίστης Λαύρας, ένα απόγευμα αποφάσισα να μεταβώ με τα πόδια στην περιοχή της Βίγλας και να πάω στο κελλάκι του Αγίου Μηνά του θαυματουργού του άλλοτε προστάτη της Αστυνομίας Πόλεων, εκεί που διαμένει ο γνωστός π. Ιωσήφ, αυτός που κυματίζει την Ελληνική σημαία σε κάθε πέρασμα μαχητικού αεροσκάφους από την περιοχή. Ναι εκεί στο νοτιοανατολικότερο άκρο του Άθωνα.
Χτύπησα την πόρτα του κελιού και μου άνοιξε ο π. Ιωσήφ με τον οποίον γνωριζόμασταν και με πήγε ως είθισται να προσκυνήσω στο εκκλησάκι του Αγίου, εκεί και μάλιστα στο τρόπον τινά πρόναο είδα κάποιες αγιογραφίες του Αγίου Μηνά, η μία τον παρουσίαζε καβάλα όχι όπως συνήθως τον βλέπουμε σε άλογο αλλά σε καμήλα. Ναι σε καμήλα…
Ρωτώ τον πατέρα του κελιού και μου λέει πήγαινε να προσκυνήσεις μέσα στον ναό, να ετοιμάσω εγώ το κέρασμα και θα σου πώ.
Πράγματι προσκύνησα όπως μου είπε και κατευθύνθηκα στο αρχονταρίκι του κελιού όπου αφού έλαβα το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα ο π. Ιωσήφ ξεκίνησε να μου εξιστορεί και να μου επεξηγεί ουσιαστικά την αγιογράφηση που παρουσίαζε τον Άγιο Μηνά καβάλα πάνω σε καμήλα και μάλιστα να τρέχει με μεγάλη ορμή.
Μου λέει ο Άγιος Μηνάς Σπυρίδωνα όπως ξέρεις ήταν Αιγύπτιος στην καταγωγή, και έζησε τον 3ο μ.Χ αιώνα. Τα θαύματα του πολλά εξού και το προσωνύμιο του ως θαυματουργού.
Το 1942 λοιπόν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι υπό τον Ρόμμελ δυνάμεις του Άξονα στην Αφρική είχαν καταφέρει να προελάσουν τόσο ώστε να είναι ορατός ο κίνδυνος να φθάσουν στην Διώρυγα του Σουέζ. Στην περιοχή του Ελ Αλαμέιν (η ονομασία της περιοχής αυτής προέρχεται από αραβική παραφθορά του ονόματος του Αγίου Μηνά), όπου βρισκόταν ο τάφος του Αγίου, οι αντίπαλες δυνάμεις προετοιμάζονταν για την αποφασιστική σύγκρουση η οποία θα έκρινε το αν οι Σύμμαχοι θα κατάφερναν να παραμείνουν στην Αφρική.
Μεταξύ των συμμαχικών στρατευμάτων βρισκόταν και ελληνική στρατιωτική δύναμη, η οποία πήρε μέρος στη μάχη. Ένα από τα βράδια εκείνα, πολλοί στρατιώτες είδαν τον Άγιο Μηνά να βγαίνει τα ερείπια του ναού του που βρισκόταν στην περιοχή που ήτο ο τάφος του Αγίου οδηγώντας ένα καραβάνι με καμήλες και να είναι περιτριγυρισμένος από αγγέλους και να μπαίνει μέσα στο στρατόπεδο των εχθρικών δυνάμεων.
Η εμφάνιση αυτή κατατρόμαξε τους Γερμανούς και υπονόμευσε καίρια το ηθικό τους, πράγμα που συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων και το αδιανόητο ήταν πως οι μηχανές των στρατιωτικών τους οχημάτων αλλά και των ταγκς σταμάτησαν να λειτουργούν για αρκετή ώρα κάνοντας του Γερμανούς κυριολεκτικά να τραπούν σε φυγή.
-Φοβερό δεν είναι αδελφέ μου Σπυρίδωνα. Φαντάσου ένας Άγιος με στρατιά αγγέλων διαλύει ολόκληρο στρατό!!!!!
-Ναι πάτερ μου και πολύ σπάνια η απεικόνιση τέτοιων θαυμάτων. Να σήμερα έμαθα ένα μεγάλο θαύμα του Αγίου και μάλιστα όχι πολύ μακριά στο παρελθόν αλλά λίγες δεκαετίες πίσω. Ένα ακόμη θαύμα που συνδέεται με την έκβαση ενός σκληρού πολέμου που έζησαν και βίωσαν οι προγονείς μας, ο παππούς μου…
Πήγα και προσκύνησα και πάλι τον Άγιο, πήρα την ευχή του πατρός Ιωσήφ, του ζήτησα να εύχεται και να προσεύχεται στον Άγιο Μηνά για να μεσιτεύει από εκεί ψηλά στην περίοπτη θέση του δίπλα στον Θεό και έφυγα παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής προς το μοναστήρι.
Στον δρόμο αναλογιζόμουν την εικόνα του Αγίου πάνω στην καμήλα περιτριγυρισμένου από στρατιά αγγέλων όπου έτρεπε σε φυγή τους Γερμανούς όπου με θαυμαστό τρόπο κρίθηκε μία πολύ σημαντική μάχη στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι Άγιοι ποτέ δεν σταματούν να θαυματουργούν και βέβαια πάντα προς Δόξαν Θεού, αρκεί εμείς οι ίδιοι να έχουμε εμπιστοσύνη προς τον Θεόν και να ζητάμε τις μεσιτείες των Αγίων του.
Φτάνει μόνο να ζητήσουμε κάτι από τον Θεόν ή τους Αγίους του και να είναι αυτό ωφέλιμο για την ψυχή μας και την ζωή μας. Η εμπιστοσύνη στον Θεό η πίστη, η πίστη είναι αυτή που μπορεί να μετακινήσει ακόμη και βουνά, απλά εμείς δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμη όντας ολιγόπιστοι.
Να ευχόμαστε να ενισχύεται η πίστη μας προς τον Θεό διότι θαύματα ζούμε καθημερινά έστω κι αν με την πρώτη ματιά δεν το αντιλαμβανόμαστε. Να σήμερα ξύπνησα και πάλι υγιής. Πόσοι όμως δεν είναι υγιείς γύρω μας, πόσοι δεν ξύπνησαν σήμερα και πλέον δεν βρίσκονται μαζί μας;
Η ζωή μας είναι γεμάτη θαύματα, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα, αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να ευχαριστούμε κάθε μέρα τον Θεό για ότι μας δίνει.
Αυτός ξέρει να είστε σίγουροι !!!!!» Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.grromfea.gr/ 28 Οκτωβρίου 2015
Τελικά αυτοί ήρθαν με « τις τεθωρακισμένες μεραρχίες των μνημονίων και των άλλων νόμων» αλλά σίγουρα κάποιος ΑΓΙΟΣ καμηλιέρης τους περιμένει στην στροφή.
Σημειωτέον ο Νικόλαος Μάρτης έφυγε στους ουρανούς δύο ημέρες μετά την εορτή του ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ στις 13 Νοεμβρίου του 2013.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου