Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017

"ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ"


ΣΧΟΛΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥ
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΣΕΙΣ:
"ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 'Ο' ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΙΛΛΙΓΙΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ"


Το «φάντασμα» του Κούρδου ηγέτη, Αμντουλάχ Οσταλάν, επανήρθε στην επικαιρότητα με το δημοψήφισμα για την δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, προκαλώντας κυριολεκτικά μεγάλο πονοκέφαλο στην Άγκυρα.
Όπως τονίζουν σε ανταποκρίσεις τους τα τουρκικά ΜΜΕ, η ψηφοφορία που άρχισε από το Σαββάτο 23 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 25 του μηνός, έχει το χαρακτηριστικό ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα είναι αναρτημένη σε περίοπτη θέση η εικόνα του ο Αμντουλάχ Οσταλάν, που βρίσκεται από το 1999 στις τουρκικές φυλακές του Ιμραλί καταδικασμένος σε ισόβια ως τρομοκράτης και δολοφόνος…20 χιλιάδων ατόμων.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι η ψηφοφορία γίνεται εκτός απ το βόρειο Ιράκ και στους κουρδικούς θύλακες της Συρίας, ενώ έχει ανοίξει ένα μεγάλο εκλογικό τμήμα στην πόλη Kamışlı που βρίσκεται στην συνοριακή γραμμή Τουρκίας Συρίας στο συριακό έδαφος και εκεί προσέρχονται μαζικά Κούρδοι από την Τουρκία για να υπερψηφίσουν την ανεξαρτησία του κουρδικού κράτους.
Όλα αυτά ενώ στην τουρκική βουλή ψηφίστηκε το Σάββατο η έγκριση για ένα χρόνο της άδειας στα τουρκικά στρατεύματα να εισβάλουν στο βόρειο Ιράκ και στην Συρία για να επιτεθούν κατά των Κούρδων. Το θέμα είναι αν θα το τολμήσουν, γιατί κάτι τέτοιο ακούγεται εδώ και μήνες αλλά δεν έγινε τίποτα.

Γεγονός είναι ότι με το δημοψήφισμα αυτό ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την ευρύτερη περιοχή ενώ οι Κούρδοι φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν με κάθε κόστος.


πηγή
http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου