Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2017

Η επέκταση των χωρικών υδάτων μας σε 12 ν.μ. ως πλήγμα εναντίον της ...Κίνας!


Η Βόρεια Κορέα βάζει το εμπόριο της Κίνας στο Μάτι του Κυκλώνα. Γρήγορη λύση υπάρχει
πηγη

Η Βόρεια Κορέα βάζει το εμπόριο της Κίνας στο Μάτι του Κυκλώνα. Γρήγορη λύση υπάρχει.
1 DAY AGO
1 MINUTEREAD


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Μια αλλαγή εμπορικών συνθηκών των ΗΠΑ και τη ΕΕ με τη Κίνα θα δημιουργούσε ένα τεράστιο χρονικό κενό που θα λειτουργούσε υπέρ της Βόρειας Κορέας που είναι ο φαντάρος της Κίνας στην Ασία, το παιδί για τα θελήματα. Η Κίνα με τον εταίρο της Ρωσία με μπαλαντέρ την Βόρεια Κορέα και πρόσφατα την Τουρκία συνεχώς κερδίζουν χρόνο για να εξοπλίζονται, όπως και ζωτικό χώρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι κατανοητή ως έννοια η ανάγκη της επιβίωσης και της σταθερότητας για όλους αλλά υπάρχουν και όρια. Μερικά πράγματα δεν μπορεί να γίνονται με βαρβαρότητα.


Δεν θα ήταν σοφό να κλείσουν οι πύλες εισόδου της Κίνας στην ΕΕ με πολιτικές ανατροπές σε χώρες σαν την Ελλάδα. Θα έπαιρνε χρόνο και δεν μπορεί κανένας σοβαρός άνθρωπος να εμπιστευτεί μαλάκες.


Πέραν των επισήμων κρατικών όμως συνόρων απο τα οποία περνάει το εμπόριο της Κίνας υπάρχουν και τα φυσικά γεωγραφικά σύνορα απο τα οποία περνάνε τα εμπορικά πλοία πρός το Νότο της ΕΕ. Αυτά είναι το Γιβραλτάρ και το Σουέζ, θα έλεγα και η επέκταση των εθνικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 νμ, κάτι που θα έφραζε στη μέση όλο το Αιγαίο. Απο κεί και πέρα θα λείπει μια πρόφαση, που δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεθεί, όπως τα λαθραία, τα ναρκωτικά και τα όπλα. Ένας συνεχής έλεγχος και πολλές νηοψίες σε συγκεκριμένα σημεία σε εμπορικά καράβια της Κίνας ή της Βόρειας Κορέας θα προκαλούσε αφόρητο πόνο στο Κινεζικό καθεστώς και θα σοβαρευόταν.

Όποτε η Βόρεια Κορέα πουλάει τη τρέλλα της, θα σφίγγονται τα στενά του Σουέζ. Το Ισραήλ παρεξηγιέται και πολύ εύκολα...Είναι κατανοητή ως έννοια η ανάγκη της επιβίωσης και της σταθερότητας για όλους αλλά υπάρχουν και όρια. Μερικά πράγματα δεν μπορεί να γίνονται με βαρβαρότητα. Η Βόρεια Κορέα έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια. Πιστεύω ότι στο τέλος η Κορέα θα γίνει νησί με αυτά που κάνει η Κίνα. Η Ελλάδα δεν θα προλάβει να γίνει Hong Kong της Κίνας στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου