Δευτέρα, Αυγούστου 21, 2017

Πού είναι οι Έλληνες;

alt
Επειδή τυγχάνει να κάνω μία δουλειά που έρχεται σε επαφή με πολλές τεχνικές εταιρείες κι από την προηγούμενη δουλειά μου και προσωπική εμπειρία ως μηχανικού, είδα κάτι που έχει αρχίζει να με τρομάζει:
πηγη
οι περισσότερες εταιρείες απασχολούν κυρίως ...αλβανούς!
Και μάλιστα ασφαλισμένους και με αξιοπρεπείς - για τα δεδομένα της εποχής - μισθούς!
Πού είναι οι Έλληνες;
Ναι, θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας αντίλογος που να αναφέρει πολλές ενστάσεις αλλά εδώ έχουμε μία κατάσταση που οι Έλληνες ούτε για χειρονακτικές δουλειές πάνε αλλά και ούτε διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας... Δεν ξεκουνιούνται ούτε καν για τα δικά τους πράγματα να ασχοληθούν π.χ. να μαζέψουν τους καρπούς ενός δέντρου (δείτε ΕΔΩ)!! 
Μάλλον βιώνουμε τα συμπτώματα μιας βαριάς αρρώστειας, εμείς η γεννιά της αδιαφορίας όπως μας χαρκτήρισε ο Άγιος Παΐσιος:
Παλιότερα, τον καιρό που ακόμη υπήρχε ανοικοδόμηση,  βρέθηκα στην απλωταριά αγιορείτικου κελλιού όπου μας μιλούσε γνωστός γέροντας και ο οποίος ρωτούσε τον καθένα από πού ήταν και τι δουλειά έκανε. Κάποια στιγμή έφτασε σε ένα παληκάρι δυο μέτρα από την Κατερίνη που θα μπορούσε την πέτρα να την στίψει κι όταν τον ρώτησε τι δουλειά κάνει εκείνο απάντησε ότι είναι άνεργος και δεν μπορεί να βρει δουλειά στην ειδικότητά του. «Οικοδομές δεν έχει εκεί στην Κατερίνη;» τον ρώτησε ο σοφός γέροντας αφοπλιστικά και μια εκωφαντική σιωπή σκέπασε όλη την παρέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου