Σάββατο, Ιουλίου 29, 2017

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε την ημερομηνία γενεθλίων στο Facebook


Οι προειδοποιήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προτρέπουν τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να αφαιρέσουν από τα δίκτυα τις προσωπικές τους πληροφορίες όπως τα γενέθλια, για να προλάβουν κάποια ηλεκτρονική απάτη.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι χρήστες που βάζουν στο διαδίκτυο τα προσωπικά τους στοιχεία, θέτουν τον εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς οι απατεώνες του κυβερνοχώρου στρέφονται προς τα κοινωνικά δίκτυα για να αλιεύσουν προσωπικές πληροφορίες. Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των περιπτώσεων κλοπής προσωπικών στοιχείων ταυτότητας αυξήθηκε κατά 57% το προηγούμενο έτος, με χιλιάδες να πέφτουν θύματα κλοπών ταυτότητας.

Ένα από τα στοιχεία της ταυτότητας που επιλέγουν οι χάκερ είναι η ημερομηνία γέννησης και γι’ αυτό το λόγο οι ειδικοί συμβουλεύουν να την διαγράψουν οι χρήστες από τα προφίλ τους.

«Το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες είναι κάτι πολύ περισσότερο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε εκπρόσωπος της έρευνας. «Είναι πλέον ένας χώρος και ένα κατάλληλο έδαφος για τους κλέφτες στοιχείων ταυτότητας», πρόσθεσε.

Πηγή: techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου