Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017

ΤΟ ΖΟΥΜΕ: δίνουν όπλα για να κάνουν ΑΣΤΑΚΟΥΣ τους Κούρδους, ώστε να μην τους πετσοκόψουν οι Τούρκοι μόλις κηρύξουν σύντομα ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Εμάς όμως;

BY IOANNA
Στιγμές ιστορικές- τρομακτικές και ανατρεπτικές βιώνουμε την στιγμή που ζητιανεύουμε σαν Έλληνες στα καταγώγια των μνημονίων.
Αυτό όμως ήταν ο σχεδιασμός …
Τώρα που αλλάζουν τα σύνορα στην ΓΕΙΤΟΝΙΑ μας να μην έχουμε ΦΩΝΗ
Το ίδιο φρόντισαν στο Α΄και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι σύμμαχοι μας δηλ . να έχουν απέναντι τους μια εξαθλιωμένη Ελλάδα, τότε με τις πολεμικές κακουχίες , τώρα με την ΕΠΤΑΕΤΙΑ της μνημονιακής εξουθένωσης.
Τι συμβαίνει;

Αν θέλεις να είσαι μέσα στα πράγματα διάβασε τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ μας που τα είπαν όλα.
« το Κουρδικό έχει δρομολογηθεί-οι Κούρδοι θα πάρουν τα εδάφη τους»
Τελικά ο Αγιοπνευματοκίνητος Νους του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ προγνώριζε πριν τριάντα χρόνια αυτά που διαβάζουμε εμείς σήμερα.
«Αψηφώντας αντιδράσεις της Τουρκίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε το “πράσινο φως” για την αποστολή όπλων στους Κούρδους μαχητές του YPG στη Συρία.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ο Λευκός Οίκος ενέκρινε την αποστολή οπλισμού ώστε να βοηθήσει τους Κούρδους μαχητές στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Ράκκα, η οποία αποτελεί προπύργιο του “Ισλαμικού Κράτους”.
Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, πόσο σύντομα θα γίνει η αποστολή του στρατιωτικού υλικού προς το YPG, που θεωρείται από την Άγκυρα παρακλάδι του PKK.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ως «αναγκαία για τη διασφάλιση μίας καθοριστικής νίκης». «Γνωρίζουμε τις ανησυχίες από την πλευρά της συμμάχου (στο ΝΑΤΟ) Τουρκίας», ανέφερει η Ντάνα Γουάιτ, που συνοδεύει τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, στη Λιθουανία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να αποτρέψουν επιπρόσθετους κινδύνους ασφαλείας και να προστατεύσουν τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ».
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ enikos.gr/11:39 μμ, Τρίτη 09 Μαϊ 2017
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ήταν αναμενόμενη αλλά πιάνει και εμάς η μπάλα.
«Η σχέση της Αμερικής με την Τουρκία έχει εισέλθει σε περίοδο βαθιάς κρίσης. Στο επίκεντρο του θέματος είναι η συνέχιση της υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών στους Κούρδους της Συρίας που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος. Η συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και ενός συνασπισμού των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και των Συριακών Αραβικών πολιτοφυλακών, που σήμερα είναι γνωστή ως Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια υπό τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η κυβέρνηση του Προέδρου Trump συνεχίζει να υποστηρίζει τους 50.000 μαχητές των SDF ως την πιο ικανή αντι-ισλαμική δύναμη στη βόρεια Συρία. Οι SDF πλησιάζουν τώρα στη Raqqa, την πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, και ο Trump ενέκρινε ένα σχέδιο για την παροχή όπλων απευθείας στο YPG για την τελική μάχη. Ωστόσο, η Τουρκία βλέπει τις SDF ως θανάσιμους εχθρούς λόγω της υπαγωγής του YPG στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), μια καθορισμένη τρομοκρατική οργάνωση που έχει αγωνιστεί σε μια αιματηρή εξέγερση στην Τουρκία για τρεις δεκαετίες. Αυτά τα συγκρουόμενα συμφέροντα έχουν θέσει την Ουάσινγκτον και την Άγκυρα σε μια πορεία σύγκρουσης, καθώς η εκστρατεία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για να συντρίψει το χαλιφάτο εισέρχεται στο αποκορύφωμά της.» SHADOW GOVERNMENT The United States and Turkey Are on a Collision Course in Syria An insider’s view on how we got here — and what Trump can do about it. Από τον COLIN KAHL infognomonpolitics.blogspot.gr/18 Μαιου 2017
Γιατί πιάνει και εμάς Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ αυτή που ήδη ξέσπασε;
Η Ανεξαρτησία του Κουρδικού όπως ήδη κατανοούμε όλοι μας έχει να κάνει με τους ενεργειακούς αγωγούς της Μέσης και Εγγύς Ανατολής.
Η προέκταση αυτή των Αγωγών έχει να κάνει με τον ενεργειακό κόμβο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΛΗΣ- Δαρδανελλίων –Αν. Θράκης – Δυτ. Θράκης-Μακεδονίας και Σκοπίων.
Είναι δυνατόν ποτέ οι Αμερικάνοι να έχουν κάνει τέτοια πολεμική επένδυση στο υποσύσταση Κουρδιστάν, να εξοπλίσουν σαν ΑΣΤΑΚΟ τους Κούρδους και να αφήσουν τους Ρώσους να περάσουν δικό τους φυσικό αέριο από την παραπάνω γεωπολιτική διαδρομή μέσω Κωνσταντινουπόλεως και Θράκης;
Μάλλον ΟΧΙ
Και η απάντηση ήρθε σήμερα.
«Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt μιλώντας σήμερα σε συνέδριο εξέφρασε τη θέση του για την ενεργειακή πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας. Τασσόμενος αρχικά υπέρ των αγωγών που θα περάσουν από την Ελλάδα, τονίζοντας όμως πώς θα πρέπει οι υποδομές αυτές να μην μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο γιατί κάτι τέτοιο θα ενισχύσει ενεργειακά τη Ρωσία, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την αντίθεση του στον αγωγό Νορθ Στριμ 2.» pentapostagma.gr/18 Μαΐου 2017, 1:00 μμ
Αν πω να ξυπνήσουμε, θα ξυπνήσουμε;
Οι ματωμένοι αγωγοί από την Συρία φέρνουν ΑΙΜΑ στα ΣΤΕΝΑ, την Κωνσταντινούπολη και ερεθίζουν τον Τούρκο να προκαταλάβει άνομες διεκδικήσεις του στη ΘΡΑΚΗ, το ΑΙΓΑΙΟ και στην ΚΥΠΡΟ.
Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ να βοηθάει την αδικημένη Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου