Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Κυριακή, Μαΐου 21, 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

World press freedom day index cover
Με αφορμή τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον καθηγητή θεολόγου γιά διανομή "ομοφοβικού" φυλλαδίου σε σχολείο της Ξάνθης, η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καταγγέλλει στον λαό της Ξάνθης ειδικότερα, αλλά και ευρύτερα στον Ελληνικό λαό τα εξής:
Ο καθηγητής Θεολογίας έκανε το καθήκον του απέναντι στο λειτούργημα που υπηρετεί, αλλά και στην αλήθεια αυτών που πρεσβεύει απέναντι στα παιδιά. Ο κύριος καθηγητής ως θεολόγος έχει κληθεί από την Πολιτεία, στα 


πλαίσια του λειτουργήματος του, να διδάξει στα παιδιά τη φανέρωση της αλήθειας για τον Θεό και τον άνθρωπο, όπως αυτή μας αποκαλύφθηκε στο Πρόσωπο του Θεανθρώπου και όπως αυτή διασώθηκε μέσα στην μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας, μέσα στην οποία, άλλωστε, γαλουχήθηκε ο ελληνικός λαός και διαμόρφωσε το ήθος του. Ακριβώς λόγω αυτού του ήθους, που συμπυκνώνεται στη ρήση του Αγίου Αποστόλου Παύλου «οὐκ ἔνι ᾿Ιουδαῖος οὐδὲ ῞Ελλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος …» (προς Γαλάτας, κεφ.γ’,28), είναι από τους λίγους λαούς της ανθρωπότητας που ιστορικά δεν εκδήλωσε φαινόμενα ρατσιστικής βίας ή γενοκτονιών, αλλά αντίθετα συμπεριέλαβε και άλλους λαούς μέσα στον πολιτισμό του, εξ ου και η καλή μαρτυρία του στους λαούς της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο αυτό του λειτουργήματός του ως Θεολόγος και διδάσκαλος αναφέρθηκε στην ομοφυλοφιλία ως εμπαθή και παρά φύσιν κατάσταση με τεκμηρίωση Θεολογική και επιστημονική. Το αντίθετο θα συνιστούσε δειλία και ανειλικρινή στάση απέναντι στα παιδιά ως διδασκάλου-θεολόγου κατά παράβασιν και του όρκου του.
Αυτό δεν έγινε ούτε ως απόρροια μίσους και εχθρότητας προς τους ομοφυλόφιλους και πολύ περισσότερο δεν έγινε με σκοπό την υποκίνηση τέτοιων αισθημάτων απέναντί τους –όπως διατείνονται οι μηνυτές του– αφού κάτι τέτοιο είναι εντελώς ξένο προς το ήθος της Εκκλησίας, όπου ο κάθε πιστός κοινωνώντας τα Τίμια Δώρα επικαλείται το έλεος του Χριστού, που «ἦλθεν εἰς τὸν κόσμον ἁμαρτωλοὺς σῶσαι· ὧν πρῶτός εἰμι ἐγώ». Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να κρίνει «ἀλλότριον οἰκέτην». Αυτό, όμως, προϋποθέτει την αναγνώριση της αμαρτωλής κατάστασης ως τέτοιας, προκειμένου να ζητήσει την θεραπεία του από Αυτόν που είναι ο μόνος «ἰατρὸς τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων ἡμῶν». Η Εκκλησία καλεί σε μετάνοια, δηλαδή αφενός στην αναγνώριση του πόσο απομακρυσμένοι είμαστε λόγω των παθών μας από τον Χριστό, και αφετέρου στην ανάληψη του καλού αγώνα εναντίον τους, οπότε με τη Χάρη Του αγωνιζόμαστε να φτάσουμε στην υγιή κατάσταση του «εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ».
Αυτά για έναν Χριστιανό, πολύ περισσότερο για έναν θεολόγο, αποτελούν βασικές και στοιχειώδεις γνώσεις και πρακτικές. Προφανώς, όμως, τα αγνοούν ή αδιαφορούν για αυτά τα κόμματα που συνέταξαν το λεγόμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο, δηλαδή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της νεοταξικής αριστεράς, με ήθος διαμορφωμένο από τις ξενόφερτες ιδεολογίες τους και αναντίστοιχο με το Ορθόδοξο ήθος της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Δίνεται όμως και η ευκαιρία στον λαό της Ξάνθης, αλλά και ευρύτερα στον Ελληνικό να διαπιστώσει:
Α) ότι το κόμμα της ΝΔ που νομοθέτησε και ψήφισε αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα, παρά τα κατά καιρούς λεγόμενά τους και τις φιλοφρονήσεις τους, στην ουσία σε όλη τη μεταπολίτευση με τη στάση και τα νομοθετήματά τους έχουν συντελέσει αποφασιστικά στον σταδιακό αποχριστιανισμό της κοινωνίας μας.
Β) την αντιδημοκρατική και ολοκληρωτική νοοτροπία της νεοταξικής αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), η οποία εκφράζεται και μέσω της κίνησης των φίλα προσκείμενων σε αυτά μηνυτών, να απαγορεύσουν δια της κρατικής βίας οποιαδήποτε άποψη η έκφραση που αντιτίθεται στο πρότυπο του ανθρώπου της νέας τάξης πραγμάτων –αυτού, δηλαδή, που δεν έχει καμία αναφορά στον Χριστό και την ιστορική-εθνική του παράδοση. Και σε αυτό συμπίπτουν με τη ΝΔ και τη νεοταξική νεοφιλελεύθερη δεξιά αφού κατ’ ουσίαν αποσκοπούν στο ίδιο αποτέλεσμα από άλλο δρόμο.
Επίσης, η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καλεί και την τοπική κοινωνία, αλλά και τον τοπικό σύλλογο καθηγητών και διδασκάλων να αναγνωρίσουν ρητά την ειλικρινή και θαρραλέα στάση του καθηγητού Θεολογίας και να του συμπαρασταθούν, μη επιτρέποντας την φασιστικής νοοτροπίας απαγόρευση ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρεμπόδιση της άσκησης των καθηκόντων του. Διαφορετικά τα μέλη του θα κληθούν να λειτουργούν υπό το καθεστώς του διαρκούς φόβου και της ανελευθερίας.
Τέλος καλούμε τις κατά τόπους ενορίες, λαό και κλήρο, τους πιστούς νομικούς αλλά και την Ιεραρχία της Εκκλησίας να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση και υποστήριξή τους στον κ. καθηγητή, επιβραβεύοντας την ειλικρινή και συνεπή στάση του ως Χριστιανού και θεολόγου. Επίσης, να γνωστοποιήσουν τη στάση τους αυτή στους τοπικούς φορείς και πολιτευτές των παραπάνω κομμάτων, ώστε να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.
Η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θεωρεί το γεγονός αυτό πολύ σοβαρό και αν δεν υπάρξει αντίδραση από την Εκκλησία (κλήρο και λαό) και ξεκαθάρισμα των καταστάσεων, είναι σαν να αποδεχόμαστε τον περαιτέρω αποχριστιανισμό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου μας με ακόμη δυσμενέστερες εξελίξεις εκ μέρους ανθρώπων που αποτελούν, ουσιαστικά, μειοψηφία, αλλά κυριαρχούν στην κομματική και πολιτική ολιγαρχία. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να αναδεικνύει το θέμα αυτό με κάθε ευκαιρία, ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός την ολοκληρωτική αντίληψη και πρακτική των κομμάτων της αριστεράς και των οργανώσεων που τα συνεπικουρούν και τα απαρτίζουν, αλλά και την υποκρισία των δεξιών κομμάτων που διατείνονται ότι εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται εναντίον της.
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/anakoinoseis/1488-2017-05-18-19-25-34
Κομνηνός Καμάμης
Συνδιοικητής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου