Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

ΤΕΛΕΙΟ: Με ΑΥΤΟ θα αποβάλετε τη νικοτίνη, θα μειώσετε ζάχαρο και χοληστερίνη και θα ρυθμίσετε τον θυρεοειδή σας!

Πέρα από το πλήθος βιταμινών που περιέχει, σημειωτέον, παρότι φυτικό, περιέχει σε ελάχιστη ποσότητα βιταμίνης Β12 και βιταμίνης D.
Εκτός των παραπάνω είναι από τα λίγα φυτά που περιέχουν άργυρο, ιώδιο και ταντάλιο.


100 γρ. σουσαμιού, τα εμβρέχουμε με ένα λίτρο νερό μέσα σε ένα γυάλινο βάζο για 72 ώρες.
Κατόπιν το φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Από το παρασκεύασμα πίνουμε έως και 3 ποτήρια την ημέρα με άδειο στομάχι.
Δεν θα έλεγα ότι η γεύση του και το άρωμά του είναι ό,τι καλλίτερο, αλλά οι ιδιότητες που έχει το «ευτελές» σουσαμό-νερό είναι αντιστρόφως ανάλογες.
– Λόγω του ιωδίου που περιέχει είναι θαυματουργό για τον θυρεοειδή αδένα.
– Άκρως δυναμωτικό, βοηθάει στην μείωση της χοληστερίνης, τη ρύθμιση της περιόδου και στη μείωση του ζαχάρου.
– Ευεργετικότατο και για την αποτοξίνωση και την απόφραξη των πνευμόνων από τη νικοτίνη.
– Ιδανική λοσιόν για τις πανάδες και τις ρυτίδες του προσώπου.
Και αυτά είναι τα λιγότερα που μπορεί να μας προσφέρει αυτό το ταπεινό φυτό.
Οι ευεργετικές δράσεις του σουσαμιού γενικότερα στον ανθρώπινο οργανισμό περιγράφονται παρακάτω:
Αντιυπερτασική – Αντιθρομβωτική δράση:
Το συστατικό σησαμίνη το οποίο περιέχεται στο σουσάμι αναστέλλει τόσο την αύξηση τηςπίεσης όσο και τη δημιουργία εγκεφαλικών θρόμβων. Κατ’ επέκταση προλαμβάνεται ο κίνδυνος των εγκεφαλικών επεισοδίων ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω δράση της σησαμίνης ενισχύεται παρουσία της βιταμίνης Ε.
Αντικαρκινική δράση:
Η καρκινογένεση έχει συνδεθεί με τη δράση των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζεςαποτελούν τους κυριότερους παράγοντες οξείδωσης, ενώ έχουν συνδεθεί και με ποικίλες βλαβερές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, με σημαντικότερη όλων την καταστροφή του γενετικού υλικού και κατ’ επέκταση την εμφάνιση καρκίνου. Η βλαβερή αυτή δράση των ελευθέρων ρυζών αναστέλλεται σε μεγάλο βαθμό από τη σησαμόλη, ένα ακόμα σημαντικό συστατικό του σουσαμιού. Το γεγονός αυτό ενισχύει την άποψη των ερευνητών σχετικά με την αντικαρκινική δράση του σουσαμιού.
Αντιοξειδωτική δράση:
Η κατανάλωση σουσαμιού έχει συσχετιστεί όχι μόνο με την προστασία του οργανισμού από τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών αλλά και με την προστασία από τη δημιουργίααθηρωματικών πλακών στα αγγεία, η δημιουργία των οποίων έχει ως κύριο αιτιολογικό παράγοντα την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών (κυρίως της LDL). Η κατανάλωση του σουσαμιού αποτελεί ασπίδα προστασίας των αγγείων, αφού έχει συσχετιστεί με μειωμένη ευαισθησία των λιποπρωτεϊνών του αίματος στην οξείδωση μέσω της δράσης της σησαμινόλης.
Επιστημονικώς αποδεδειγμένα το σουσάμι βοηθά στην πρόληψη της υπερχοληστερολαιμίας, στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην πρόληψη του καταρράκτη και στην αντιμετώπιση του διαβήτη.
Επιπρόσθετα το ιχνοστοιχείο σελήνιο που περιέχεται σε σημαντικά ποσά στο σουσάμι, έχει τα τελευταία χρόνια συσχετιστεί με σημαντική αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό, καθώς αποτελεί συστατικό ενός σημαντικού αντιοξειδωτικού συστήματος- της οξειδάσης της γλουταθειόνης- το οποίο αποτελεί ένα από τα κυριότερα αμυντικά συστήματα του οργανισμού έναντι της δράσης των ελευθέρων ριζών.
Απ’ την άλλη η κατανάλωση του σουσαμιού από αθλητές που ασκούνται συστηματικά, μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης μυϊκών τραυματισμών, βασική αιτία των οποίων είναι τοοξειδωτικό στρες, το οποίο εμφανίζεται εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής ριζών, σύμφωνα με το destora.
Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το σουσάμι εμφανίζει σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε και της δράσης των λιγνανών, δηλαδή της σησαμινόλης και της σησαμίνης.
Οι πληροφορίες που περιέχονται στη σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
tonwtiko.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου