Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2017

Χωρίς τη μοναξιά η Αγάπη δε θα μείνει πολύ δίπλα σας.

…Χωρίς τη μοναξιά, η Αγάπη δε θα μείνει πολύ δίπλα σας.
Επειδή και η Αγάπη χρειάζεται ξεκούραση, για να μπορεί να ταξιδεύει στους ουρανούς και να εκδηλώνεται με άλλους τρόπους.
Χωρίς τη μοναξιά δεν επιβιώνει κανένα φυτό και κανένα ζώο, κανένα έδαφος δεν παράγει για πολύ, κανένα παιδί δεν μπορεί να μάθει για τη ζωή, κανένας καλλιτέχνης δεν καταφέρνει να δημιουργήσει, καμιά δουλειά δεν είναι δυνατό να αναπτυχθεί και να μεταμορφωθεί.





Η μοναξιά δεν είναι η απουσία της Αγάπης, αλλά το συμπλήρωμά της.
Η μοναξιά δεν είναι απουσία συντροφιάς, αλλά η στιγμή κατά την οποία η ψυχή μας είναι ελεύθερη να μας μιλήσει και να μας βοηθήσει να πάρουμε αποφάσεις για τη ζωή μας.
Έτσι, ας είναι ευλογημένοι εκείνοι που δε φοβούνται τη μοναξιά. Που δεν τρομάζουν από τη συντροφιά του εαυτού τους, που δεν απελπίζονται ψάχνοντας κάτι να τους απασχολήσει, να τους διασκεδάσει, να το κρίνουν.
Γιατί όποιος δε μένει μόνος δε γνωρίζει πια τον εαυτό του. Και όποιος δε γνωρίζει τον εαυτό του φοβάται το κενό.
Όμως το κενό δεν υπάρχει. Στην ψυχή μας κρύβεται ένας τεράστιος κόσμος, που περιμένει να τον ανακαλύψουμε. Βρίσκεται εκεί, με τη δύναμή του ανέπαφη, αλλά είναι τόσο καινούριος και τόσο δυνατός, που φοβόμαστε να αποδεχτούμε την ύπαρξή του...
Αλίμονο σε αυτούς που προτιμούν να λένε σε όλη τους τη ζωή: Δεν είχα καμιά ευκαιρία.
Γιατί κάθε μέρα θα βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά στο πηγάδι των ίδιων των ορίων τους, και θα ΄ρθει μια στιγμή που δε θα έχουν πια τις δυνάμεις για να βγουν και να ξαναδούν το φως που λάμπει μέσα από το άνοιγμα πάνω από τα κεφάλια τους.
Και ευλογημένοι όσοι λένε: Δεν έχω το θάρρος.
Γιατί αυτοί καταλαβαίνουν ότι δε φταίνε οι άλλοι. Κι αργά ή γρήγορα θα βρουν την πίστη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά και τα μυστήριά της.
Και για εκείνους που δεν άφησαν τον εαυτό τους να φοβηθεί τη μοναξιά που αποκαλύπτει τα μυστήρια τα πάντα θα έχουν άλλη γεύση.
Στη μοναξιά θα ανακαλύψουν τον έρωτα που ειδάλλως θα περνούσε απαρατήρητος. Στη μοναξιά θα καταλάβουν και θα σεβαστούν τον έρωτα που έφυγε.
Στη μοναξιά θα μπορούν να αποφασίσουν αν αξίζει να του ζητήσουν να γυρίσει ή αν πρέπει να αφήσουν τόσο εκείνον όσο και τον ίδιο τους τον εαυτό να πάρει άλλο δρόμο.
Στη μοναξιά θα μάθουν ότι το να λες όχι δεν είναι πάντα έλλειψη γενναιοδωρίας και ότι το να λες συνέχεια ναι δεν είναι πάντα αρετή.
…Η Θεϊκή Ενέργεια μας ακούει όταν μιλάμε με τους άλλους, αλλά μας ακούει και όταν είμαστε αμίλητοι, σιωπηλοί, όταν δεχόμαστε τη μοναξιά σαν ευλογία.
Κι εκείνη τη στιγμή το φως Της φωτίζει τα πάντα γύρω μας και μας κάνει να δούμε πόσο απαραίτητοι είμαστε, πόσο η παρουσία μας στη Γη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το έργο Της.
Κι όταν καταφέρνουμε να βρούμε αυτή την αρμονία, λαμβάνουμε πολύ περισσότερα απ΄ όσα ζητήσαμε.
Και εκείνοι που νιώθουν να τους συνθλίβει η μοναξιά πρέπει να θυμούνται ότι στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας θα είμαστε πάντα μόνοι…
Όπως η Αγάπη είναι θεία κατάσταση, έτσι και η μοναξιά είναι ανθρώπινη κατάσταση. Για όσους καταλαβαίνουν το θαύμα της ζωής οι δυο τους συνυπάρχουν χωρίς να συγκρούονται.
Paulo Coelho

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου