Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

Ένα ταξίδι στο Άγιον Όρος στην ανατολή μεγάλων γεγονότων

BY 242424V 
Αγαθή τύχη έφερε τους βηματισμούς μας στο Αγιομυρίπνοο Περιβόλι της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Άθωνα.
Στο Άγιον Όρος είσαι φιλοξενούμενος όχι ανθρώπων αλλά της ίδιας της Υπεραγίας Θεοτόκου και αυτό οι καλοπροαίρετοι προσκυνητές το διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι , δηλ. ότι εκεί το καθημερινό πρόγραμμα τους το οικονομεί η ίδια η ΘΕΟΤΟΚΟΣ, κάτι που το βιώνουν χειροπιαστά και οι Αγιορείτες Μοναχοί.


Βρεθήκαμε στο Περιβόλι ΤΗΣ με αυτήν την Πίστη και αφεθήκαμε στα Πανάχραντα Χέρια ΤΗΣ να ευλογήσει τις διαδρομές μας στα Αγιοβηματισμένα μονοπάτια του Αγιοτόκου Ἀθωνα.
Συναντήσαμε όλους τους μετεωρολογικούς καιρούς σε δύσκολους πνευματικούς καιρούς και γεννήκαμε δίχως να το καταλάβουμε σαν τις μέλισσες που επιλέγουν το νέκταρ από ευώδη άνθη.
Συναντήσαμε γνωστούς και άγνωστους Αγιορείτες ασκητές Πατέρες που βγήκαν σαν τα σαλιγκάρια μετά τα μεγάλα κρύα για να μαζέψουν την θαλπωρή της πρώτης χειμωνιάτικης λιακάδας. Έτσι κατ Οικονομία της ΘΕΟΤΟΚΟΥ στα συναπαντήματα αυτά τρυγήσαμε επίκαιρους λόγους Σοφίας.
Το περιορισμένο του χώρου- κειμένου δεν μας δίνει την δυνατότητα να αναφερθούμε σε όλους τους γενόμενους διαλόγους αλλά επιλεκτικά να επισημάνουμε σοφές θέσεις που έπιασαν τα πνευματικά Ραντάρ των Πατέρων και αφορούν τις κρίσιμες ώρες που βιώνουμε σαν ανθρωπότητα αλλά και σαν Έθνος.
Για την ΑΝΡΩΠΟΤΗΤΑ άκουσα.
« οι άνθρωποι στις μέρες μας τρέχουν κατοστάρι για να μπουν στην κόλαση, λίγοι είναι αυτοί που εν γνώσει τους τρέχουν τον καλό δρόμο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ που οδηγεί στις Πύλες του Παραδείσου»
« η ανάγνωση της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ με ταπεινό φρόνημα και η συνειδητή βίωση των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας δίνει όλες τις λύσεις στην σημερινή επικίνδυνη καθημερινότητα»
« αυτό που βιώνουμε όλοι μας είναι χειρότερο από τα ιστορικά Σόδομα και Γόμορρα, είναι όμως Σημείον του ΘΕΟΥ ότι έρχονται παγκόσμιες καταστροφές και ιστορικές ανατροπές που θα σημαδέψουν την πορεία της Ανθρωπότητας»
« η σαρκολατρεία και η πλεονεξία δεν έγινε απλώς μόδα αλλά επηρεάζει και τον γενετικό ανθρώπινο κώδικα , σαν μετάλλαξη»
« η πορεία προς την αίρεση είναι έκπτωση του μυαλού για αυτό όσοι συμμετέχουν σε αυτήν σύντομα θα χάσουν και αυτόν τον κοινό νου. Με αυτή την παιδαγωγία ο ΘΕΟΣ θα αποκαταστήσει άλλους εκκλησιαστικούς ηγέτες για να σταματήσει το φρικτό μαρτύριο της συνειδήσεως των πιστών τέκνων της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ»
« τα νέα παιδιά με αυτά που έρχονται θα δυσκολευτούν πολύ , έχουν όμως το πνευματικό πλεονέκτημα ότι δεν είναι οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί της διάδοσης της Παγκόσμιας Πλάνης του Αντίχριστου πνεύματος, αλλά τα θύματα για αυτό και δικαιούνται ΤΗΝ ψηλαφητή βοήθεια άνωθεν»
Για το Έθνος μας άκουσα.
« μην φοβηθείτε ούτε μια στιγμή»
« αυτοί που σας κατέστρεψαν θα ζητήσουν να μπούνε μόνοι τους στην φυλακή για να σωθούν από την ανεξέλεγκτη Οργή και θα κλειδώσουν μάλιστα την πόρτα της φυλακής παίρνοντας το κλειδί από μέσα για να είναι σίγουροι για την ασφάλεια τους»
« οι τούρκοι είχαν πριν και ειδικά μετά το καλοκαιρινό πραξικόπημα έχουν άπειρα εσωτερικά προβλήματα και μόνο φιγούρες κάνουν στο ΑΙΓΑΙΟ. Όμως θα αρπαχτούμε ξαφνικά και τότε τα πράγματα θα τρέξουν κατά τα λεγόμενα των ΑΓΙΩΝ μας – το φράγμα γέμισε με νερό και όχι απλώς θα υπερχειλίσει αλλά θα σπάσει με τράνταγμα »
« παιδί μου κάποτε ρώτησα δίχως να το πολυσκεφτώ τον μεγάλο σήμερα ΑΓΙΟ της Ρωμιοσύνης και της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , τον ΟΣΙΟ ΠΑΙΣΙΟ…
-Γέροντα, αυτό που λέτε σε πολλούς προσκυνητές ότι θα μας δώσουν και θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη , είναι γιατί το ποθείτε εσωτερικά και πονάτε για τις αλησμόνητες πατρίδες ;
Μετανόησα εκ των υστέρων που έκανα αυτή την ερώτηση στο ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ θέλοντας να ικανοποιήσω την προσωπική μου περιέργεια, αλλά έλαβα άμεσα από τον ίδιο την εξής απάντηση.
-Αδελφέ , η πληροφορία ότι η ΠΟΛΗ θα δοθεί στους Έλληνες πάλι στις μέρες μας ,ήρθε από τον ΟΥΡΑΝΟ.»
« αν δεν το διάβασες παιδί μου αυτό που έγγραψε ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ που ήρθε και περπάτησε οι ίδιος σε αυτά τα Αγιορείτικα μονοπάτια, καλόν είναι να το διαβάσεις και να το λες …»
¨Οι Έλληνες είναι προορισμένοι μέχρι της Συντέλειας των Αιώνων να είναι διδάσκαλοι της Ανθρωπότητας¨
Με πίστη και ελπίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου