Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ . ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ . Чудо на горе Афон. Чудесное явление на горе афон. В свечении проглядывается образ огромного человека с посохом








Човечанство се осим са економском кризом суочава  са духовним падом можда и највећим од постанка света. Ратови, страдања, непогоде, сиромаштво, разврат, чедоморства и многобројни други грехови удаљили су нас од Господа који упркос нашој немарности без престанка брине о целој Васељени.

Бог нам на разне начине показује да је увек и свуда присутан а наша православна вера до сада је забележила много случајева појаве чуда кроз која нам је Господ слао поруке љубави, утехе и наде.



Необичан догађај збио се у духовно најчистијем делу Грчке - на Светој Гори Атонској. Наиме, на небу изнад манастира у којем службује, монах Тимотије је одмах по изласку сунца објективом камере забележио светлосну појаву три духовна бића која су била обасјана дугиним бојама иако је било тмурно и магловито јутро.

Постоје разна тумачења овог догађаја за који многи верују да је реч о посети Мајке Божије која је иначе и заштитница Свете Горе. По једном старом предању Богородица је пловила у друштву са Светим Јованом на путу из Јопе у Кипар да посети Лазара. Када је олуја брод скренула са курса на тада пагански Атос, били су присиљени да се усидре у близини луке Клемент, у близини данашњег манастира Ивирон. Дјева је изашла на обалу и, одушевљена дивљом лепотом планине, благословила је и замолила свог Сина да га претвори у њен врт. Зачуо се глас: „Нека ово место буде твоје наслеђе и твој врт, рај и небо спасења за оне који траже спасење“. Од тог тренутка планина је посвећена као врт Мајке Божје у који није дозвољен приступ другим женама.



Појава овог чуда монасима није ништа ново, јер како кажу они су свесни да Богомајка редовно походи планину Атос и чува православне молитвенике који ревносно служе Господу.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου