Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016

Για «θαύμα της Παναγιάς» μιλάνε επτά φοιτήτριες στο Ιράκ που γλίτωσαν από τους τζιχαντιστές


Επτά νεαρές Ασσύριες χριστιανές του Ιράκ, που σπουδάζουν στο Κιρκούκ, ορκίζονται ότι τις έσωσε η Παναγιά από τα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 100 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην υπό κουρδική διοίκηση πόλη Κιρκούκ του Ιράκ.
Οι τρομοκράτες είχαν στόχο να καταλάβουν δημόσια κτίρια της πόλης και να προκαλέσουν όσους περισσότερους θανάτους.
Ωστόσο, η ηρωική αντίδραση των κατοίκων του Κιρκούκ, που έπιασαν τα όπλα τους μόλις έμαθαν τι συνέβαινε και μαζί με τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να κυνηγούν και να σκοτώνουν τους τρομοκράτες στους δρόμους της πόλης τους, ματαίωσε το σχέδιο της οργάνωσης.
Η μάχη στο Κιρκούκ κράτησε τουλάχιστον 24 ώρες. Έληξε το πρωί του Σαββάτου.
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων πολλοί τζιχαντιστές αναζήτησαν κρυψώνες σε σπίτια της πόλης.
Μια ομάδα τρομοκρατών μπήκε σε ένα σπίτι που ζουν επτά νεαρές χριστιανές φοιτήτριες. Ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν ως κρησφύγετο.
Τα κορίτσια μόλις κατάλαβαν ότι οι τρομοκράτες έρχονταν πρόλαβαν και χώθηκαν κάτω από τα κρεβάτια τους.
Κίνηση απελπισίας, αφού ένας εκπαιδευμένος στρατιώτης στο πρώτο μέρος που ψάχνει όταν μπαίνει σε ένα σπίτι είναι κάτω από τα κρεβάτια.
Κι όμως. Ενώ οι τζιχαντιστές έμειναν επί οχτώ ολόκληρες ώρες μέσα στο σπίτι δεν έψαξαν και έτσι δεν ανακάλυψαν τα επτά κορίτσια.
Εάν οι νεαρές γυναίκες έπεφταν στα χέρια των τρομοκρατών εκτός ότι θα τις ατίμαζαν, ως χριστιανές δεν είχαν καμία πιθανότητα να βρουν έλεος, είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα τις σκότωναν.
«Η Παναγιά ήταν μαζί τους», δήλωσε ο πάτερ Ρόνι Μόμικα μιλώντας στο Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων την Κυριακή.
Ο ιερέας, που λειτουργεί στα προσφυγικά στρατόπεδα των χριστιανών στο ιρακινό Κουρδιστάν, επικοινωνούσε μέσω κινητού τηλεφώνου με δύο από τα κορίτσια ενώ κούρνιαζαν φοβισμένα κάτω από τα κρεβάτια τους.
«Οι επτά κοπέλες είναι φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο του Κιρκούκ και συγκάτοικοι», όπως εξήγησε ο ίδιος.
«Όταν άκουσαν τους τζιχαντιστές να πλησιάζουν, οι κοπέλες γρήγορα κρύφτηκαν κάτω από τέσσερα κρεβάτια σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού κι έμειναν εκεί επί οχτώ ώρες ενώ οι τζιχαντιστές έφαγαν και προσευχήθηκαν ελπίζοντας να ξεφύγουν από τις δυνάμεις ασφαλείας», λέει ο ιερέας και συνεχίζει:
«Μιλούσα μαζί τους συνεχώς. Ένα γενναίο κορίτσι μου είπε: Πατέρα, θα συνεχίσω να μιλάω μαζί σου και θα σε ενημερώνω για ό,τι λένε οι τζιχαντιστές».
Οι τζιχαντιστές μπήκαν στο δωμάτιο που ήταν κρυμμένα τα κορίτσια. Αν και ξάπλωσαν στα κρεβάτια δύο τραυματίες συντρόφους τους για να περιποιηθούν τα τραύματά τους, δεν αντιλήφθηκαν τις φοιτήτριες που βρίσκονταν από κάτω.
«Ένα κρεβάτι είχε πλημμυρίσει από το αίμα», είπε ο πάτερ Μόμικα.
«Έλεγα στα κορίτσια να προσεύχονται στην Παναγιά και εκείνη θα τα βοηθήσει».
«Όταν οι τζιχαντιστές μπήκαν μέσα στο δωμάτιο απλά δεν τις είδαν. Ένα από τα κορίτσια μου είπε: όταν οι ISIS μπήκαν στο δωμάτιό μας δεν μας είδαν και νιώσαμε ότι η Παναγιά τους έκλεισε τα μάτια για να μην μας δουν».
Οι κοπέλες αυτές, οι φοιτήτριες, έχουν ήδη υπάρξει μια φορά θύματα του «ιερού» πολέμου (τζιχάντ) στο Ιράκ.
Αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους στο βορειοδυτικό Ιράκ, όπου ζει η πλειονότητα των Ασσύριων χριστιανών, για να γλιτώσουν από τους εξτρεμιστές που εισέβαλαν στις πόλεις τους και έγιναν πρόσφυγες με τις οικογένειές τους στην ίδια την πατρίδα τους.
Τα κορίτσια αυτά είναι μεταξύ συνολικά 100 χριστιανών φοιτητών που σπούδαζαν στη Μοσούλη, έγιναν πρόσφυγες το 2014 και τώρα συνεχίζουν τα μαθήματά τους στο Πανεπιστήμιο του Κιρκούκ.
Οι οικογένειές τους ζούνε στα προσφυγικά στρατόπεδα στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Η Εκκλησία ανέλαβε τις υποτροφίες αυτών των παιδιών και νοίκιασε σπίτια στο Κιρκούκ για να έχουν στέγη όσο σπουδάζουν.
Ωστόσο, μετά από την εμπειρία που έζησαν οι φοιτήτριες, δύο άλλοι ιερείς, οι πατέρες Τζορτζ Τζαχόλα και Πέτρος, πήγαν το Σάββατο στο Κιρκούκ και τις πήραν για να τις φέρουν κοντά στις οικογένειές τους να ηρεμήσουν.
Το πιθανότερο είναι η σωτηρία των κοριτσιών να οφείλεται στην τύχη. Οι τζιχαντιστές αγχωμένοι για τη δική τους διαφυγή δεν ερεύνησαν το σπίτι και έτσι δεν τις ανακάλυψαν.

Εκείνες όμως πιστεύουν ακλόνητα ότι τις έσωσε η Παναγιά κι αυτό είναι απόλυτα σεβαστό ως θέμα πίστης. Εξάλλου αυτή η πίστη τους είναι που τους δίνει τη δύναμη να συνεχίζουν να προσπαθούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς σε μια χώρα όπου μαίνεται ο αγριότερος πόλεμος όλων, ο «ιερός» πόλεμος των τζιχαντιστών.

http://www.tribune.gr/religion/news/article/294316/gia-thavma-tis-panagias-milane-epta-fititries-sto-irak-pou-glitosan-apo-tous-tzichantistes.html

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε την Κατάνυξη στο twitter. Ενημερωθείτε άμεσα για τις αναρτήσεις μας!!!



Αναρτήθηκε από Ιστολόγιον Κατάνυξις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου