Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016

Ρόδι. Πέρα των άλλων, θα αποφράξει το καρδιαγγειακό.

Είναι σημαντικό που οι σύγχρονες έρευνες παρατηρούν και καταγράφουν 

κάθε φυσικό προϊόν που έχει δήξει ότι έχει ισχυρές ιαματικές δράσεις έστω και σε συγκεκριμένες παθήσεις.
Ο λόγος για το ρόδι με τις πλούσιες αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που χρόνο με τον χρόνο κατακτά και μεγαλύτερο ποσοστό στις προτιμήσεις μας.
Πάνε χρόνια που είχε αποδεδειχθεί πως το ρόδι πέρα από την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση οι πολυφαινόλες που περιέχει βοηθούν σημαντικά στην συρρίκνωση υπερτροφίας του προστάτη.


Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Atherosclerosis έδειξε πως το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να αντιστρέψει και να προλάβει τις υποκείμενες παθολογίες του καρδιαγγειακού συστήματος γενικότερα, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε καρδιακή προσβολή και επεμβάσεις του τύπου bypass.

Η συγκεκριμένη μελέτη προστίθεται σε ένα μεγάλο πλήθος κλινικών μελετών που δείχνουν πως το ρόδι μπορεί να συμβάλει στον 'καθαρισμό των αρτηριών. 

Μελέτη μάλιστα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Clinical Nutrition παρουσίασε το αποτέλεσμα ειδικής κλινικής δοκιμής διάρκειας τριών ετών σε κατοίκους του Ισραήλ. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στους συμμετέχοντες που έπιναν καθημερινά χυμό ροδιού αντιστράφηκε η στένωση των καρωτίδων έως και κατά 29% μέσα σε ένα χρόνο. 

Από την άλλη πλευρά, η απόφραξη των καρωτίδων στην ομάδα ελέγχου αυξήθηκε κατά 9%, υποδεικνύοντας πως η επίδραση του χυμού ροδιού στην κατάσταση των αρτηριών ήταν ακόμη μεγαλύτερη απo ότι φάνηκε αρχικά.

Τα οφέλη του ροδιού στα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι πολλά, όπως φαίνεται από τις ακόλουθες επιβεβαιωμένες από πειράματα ιδιότητές του:

 
·         Αντιφλεγμονώδης δράση.

·         Μείωση της αρτηριακής πίεσης. 

·         Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Πώς μπορεί λοιπόν ένα απλό φρούτο να είναι τόσο ωφέλιμο στην καρδιά και γενικότερα το καρδιαγγειακό σας σύστημα ?

Αυτό συμβαίνει επειδή ο χυμός του ροδιού έχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, ειδικότερα πολυφαινολών και βιταμίνης C, η ανεπάρκεια της οποίας θεωρείται από πολλούς ειδικούς ότι σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. 

Το ρόδι είναι επίσης γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και είναι δεδομένο πως οι φλεγμονές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καρδιοπάθεια. 

 
Συμπερασματικά:

Πίνετε ένα μικρό ποτήρι φυσικό χυμό ροδιού τη μέρα με άδειο στομάχι. 

Είναι σίγουρο πως θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας και θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού σας κύρια του καρδιαγγειακού.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που έχω αναφέρει την αναγκαιότητα να διατηρήσουμε το καρδιαγγειακό σε μια άριστη κατάσταση.

Η καθημερινή λήψη σε Pine Bark - φλοιός πεύκου – πυκνογενόλη, γανοδέρματος και χυμού από ρόδι σίγουρα θα βελτιώσουν και διατηρήσουν το καρδιαγγειακό σας σε νεανική κατάσταση. 

Πέρα αυτών σας υπενθυμίζω ότι τον συνδυασμό Pine Bark, ( Πικνογενόλη ) και χυμό ροδιού, το συνδυάζουν σε φόρμουλες αποτοξίνωσης, ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού και καθαρισμού του καρδιαγγειακού σε δυο καταπληκτικές σε αποτελεσματικότητα φόρμουλες το πανεπιστημίο των Αθηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834
 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου