Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2016

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ότι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η φωτογραφία του άρθρου είναι ενδεικτική και αποδεικτική το τι θα προκύψει μετά την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ υπό των αγαρηνών του Ερντογάν.

 
Η Πλατυτέρα και οι τα άλλα Ορθόδοξα Περικαλλή Ψηφιδωτά του Ιερού Σεβάσματος μας δεν θα κάνουν μόνο τα πόδια των τούρκων να τρέμουν , όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μουεζίνης που έψαλλε παράνομα μέσα στο καθολικό της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ,αλλά θα τους τα κόψουν κιόλας.
Το ίδιο τρέμουλο αισθάνεται και ο Σουλτάνος μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία γιατί γνωρίζει ότι το παζάρι ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στην Μαύρη Θάλασσα δια μέσου των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου απέτυχε παταγωδώς.
Ο σεισμός του Κουρδικού κάνει ρήγμα στα ΣΤΕΝΑ.
¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΧΩΣ ΣΤΕΝΑ¨
Στις 19 Φεβρουαρίου αρθρογραφούσαμε :
¨Η Τουρκία στο ¨γεωπολιτικό χρηματιστήριο¨ αξιών είναι προσωρινά αναβαθμισμένη λόγω του πρόσφατου ενδιαφέροντος των Στενών του Ελλησπόντου. Δηλ με άλλα λόγια την έχουν ακόμα για λίγο ανάγκη.

Και τι είναι τα Στενά αυτά;
Ένα Πέρασμα Θανάτου εναντίων των Ρώσων υπό το πρίσμα των σημερινών συγκυριών.
Όσο θα πιέζουν οι Δυτικές Δυνάμεις τους Τούρκους ¨με τον τρόπο τους¨ την στιγμή που τα εσωτερικά, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας αποκορυφώνονται, τόσο θα είναι ευκολότερο για αυτούς να ¨ ελέγχουν¨ μαζί με τους Τούρκους το ασφυκτικό πλεύρισμα της Ρωσίας στο νότιο Θαλάσσιο υπογάστριο της στην Μαύρη Θάλασσα.¨
Και ξαφνικά τα πράγματα αλλάζουν άρδην και γίνεται μύλος πάνω στα γεωπολιτικά κεκτημένα της περιοχής.
Η διπλωματική ντρίπλα που έκανε πρόσφατα ο Σουλτάνος με τους Ρώσους δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.
Η απάντηση θα έλθει με την ανακήρυξη του Κουρδικού κράτους και με νονό τους Αμερικάνους .
¨οι Αμερικανοί έχουν λάβει δύο σημαντικές αποφάσεις:
Δεν θέλουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν στην εξουσία… by any means necessary.
Συν τοις άλλοις θέλουν την δημιουργία ενός μεγάλου ηπειρωτικού κράτους όπως το «Κουρδιστάν» το οποίο θα είναι κοσμικού χαρακτήρα θα ελέγχει τον ενεργειακό πλούτο της Γόνιμης Ημισέληνου (όπως αποκαλείται η Μέση Ανατολή), τους υδάτινους πόρους του Τίγρη και του Ευφράτη και θα προστατεύει το κράτος του Ισραήλ.
Αυτό το κράτος θα είναι απόλυτα αμερικανικών συμφερόντων. Οι ΗΠΑ φιλοδοξούν να περιλαμβάνει τα εδάφη με κουρδόφωνους πλθυσμούς της ΝΑ Τουρκίας, της Β.Συρίας, του βόρειου Ιράκ και του δυτικού Ιράν (αν και δύσκολο) «σπάζοντας» έτσι το σιιτικό «τόξο» που προστατεύει την Ρωσία από εισβολή σουνιτών εξτρεμιστών και προκαλώντας ρήγμα στην γεωπολιτική συμμαχία Σιιτών και Ορθόδοξων κατά της άτυπης αλλά φανερής συμμαχίας Σουνιτών και Δυτικών.¨ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου pronews.gr/portal
Όλα αυτά τα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ που την μνήμη του εορτάζουμε αύριο πανηγυρικά
¨10 Ιανουαρίου 1992 έλαβε χώρα η παρακάτω συνομιλία με τον Γέροντα Παίσιο.
¨Είπε πως ότι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μια συμμαχική δύναμη και κυρίως από τους Αμερικάνους¨ Καραφείζης Βασίλειος, Ταξίαρχος ε.α, Διδυμότειχο Έβρου. Σελ. 417
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης 1924-1004 Τόμος Α΄ 7η Έκδοση. Νικόλαος ΖουρνατζόγλουΕπισμηναγός Ε.Α

Μόλις ακούσουμε για το Κουρδικό κράτος θα έχουμε σεισμική διέγερση του γεωπολιτικού ρήγματος της Ανατολίας που περνάει από τα ΣΤΕΝΑ μέσω των Δαρδανελίων και καταλήγει έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ .
Η αναθεώρηση της συνθήκης του Μοντρέ θα γίνει πλέον απτό γεγονός μέσω γεγονότων που θα αφορούν πολλά Έθνη.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η γεωπολιτική ψυχοπαθολογία ενός προβληματικού πολιτικού διότι δεν γνωρίζεις πως θα αντιδράσει.
Ο Ερντογάν είναι όμηρος των ματωμένων επιλογών του.
Αλλά δεν είναι μόνο ο Ερντογάν , είναι μαζί του πολύς κόσμος υπεύθυνος πάνω στα εγκλήματα αυτά.
¨Τούρκος αρθρογράφος παρουσιάζει τον Ερντογάν ως όμηρο των ΗΠΑ και της Ρωσίας, για τις παράνομες σχέσεις του με τους τζιχαντιστές, τον ISIS και τον ιρανοαζέρο Ριζά Σαρράφ, που είναι προφυλακισμένος στις ΗΠΑ.¨ 10 Ιουλίου 2016, 4:59 του Αχμέτ Γκιουρσόυ Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης, πηγή:pentapostagma.gr/2016/07/
Και για αυτό τον λόγο μας παραμυθιάζει με νέες ¨βαριοπούλες¨ και σενάρια αποσταθεροποίησης του.
Συλλαμβάνει αξιωματικούς ,τους δικάζει και μετά τους αφήνει ελεύθερους.

¨Πραξικόπημα κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν έτοιμο στην Τουρκία – Εκατοντάδες συλλήψεις Τούρκων αξιωματικών. Συλλήψεις ανώτερων αξιωματικών του τουρκικού Στρατού έλαβαν χώρα και στην Κωνσταντινoύπολη εκτός από την Σμύρνη . ¨ 10 Ιουλίου 2016 pronews.gr/portal
ΞΥΠΝΑΤΕ
όλο το πολιτικο-στρατιωτικό σύστημα στην τουρκία δουλεύει για τον ίδιο σκοπό δηλ. πώς να κερδίσει χρόνο επιβίωσης και να διασφαλίσει τα κλεμμένα του από τις πρόσφατες αρπαγές στην Συρία.

Και φυσικά νομίζει ο σουλτάνος και η αυλή του ότι μπορεί να ¨δουλέψει¨ τις ήδη χαραγμένες στρατηγικές επιλογές της Αμερικής και της Ρωσίας εκμεταλλευόμενος την κόντρα που έχουν ανοίξει από την Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια.
Εδώ είναι και το πιο επικίνδυνο σημείο διότι και οι δυο υπερδυνάμεις έχουν κάθε λόγο, να ερεθίσουν την τουρκία για να τους δοθεί η ευκαιρία να προχωρήσουν στην ανακατασκευή του πλάνου της ναυσιπλοΐας των ΣΤΕΝΩΝ και φυσικά προς όφελος τους.
Με βάση αυτό το σκεπτικό είναι πολύ πιθανόν να μας αφήσουν να βγάλουμε μόνοι μας τα κάστανα από την φωτιά, όπως έκαναν και στην τραγωδία του Κυπριακού για να έρθουν μετά να επανακαθορίσουν τις θέσεις τους πάνω σε νέα δεδομένα.
Δουλεύουν αυτοί, δουλεύει και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με το δικό του ΣΧΕΔΙΟ για να σπάσουν τα μούτρα τους.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Κοινοποίηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου