Σάββατο, Μαΐου 14, 2016

Ο «ψυχισμός της τούρκικης αλεπούς» και ο «ψυχισμός του Ερντογάν» προελέχθησαν από τον ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο πρόεδρος -¨σουλτάνος¨ της γειτονικής χώρας φαίνεται να τερματίζει το γκάζι των γεωπολιτικών εξελίξεων και γίνεται η θρυαλλίδα επερχομένων ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.


Το ουσιαστικότερο όμως είναι ότι γίνεται ο κρίσιμος κρίκος που συνδέει την καθημερινότητα μας με τις προρρήσεις-προφητείες των Αγίων Πατέρων μας.

«Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.»
«Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994»,τόμος 1, Σελ 66.

¨ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
«Εκτελούμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία» δήλωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του ρωσικού ΥΠΕΞ πως είναι ψυχοπαθής ενώ οι τουρκικές εφημερίδες τιτλοφορούν με τις δηλώσεις του προετοιμάζοντας τον τουρκικό λαό.
Ταυτόχρονα η Μόσχα φέρεται να πιστεύει πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε τουρκική εισβολή μεγάλης κλίμακας στη Συρία με απρόβλεπτες συνέπειες στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ.¨

Τελεί άραγε η γειτονική χώρα σε παράκρουση;
Τι συμβαίνει;

¨Τουρκία – Ντέξτερ Φίλκινς: «Η τουρκική δημοκρατία πνέει τα λοίσθια»
Ας ελπίσουμε ότι η παραίτηση του Νταβούτογλου θα αφυπνίσει τους Τούρκους ψηφοφόρους. Γιατί για την τουρκική δημοκρατία είναι μάλλον πολύ αργά πια.¨

«ΑΡΧΗ άνδρα δείκνυσι». Τι εννοούσε ο Σοφοκλής; Ότι η ποιότητα του ανδρός φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία.
ΕΔΩ όμως έχουμε να κάνουμε και με ένα ιδιότυπο ψυχισμό.

«Ψυχοπαθή» χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν η Μόσχα μετά τις δηλώσεις του για την Μαύρη Θάλασσα ότι είναι «ρωσική λίμνη» και ότι η Τουρκία μαζί με τις περευξείνιες χώρες θα πρέπει να την καταστήσουν «κλειστή θάλασσα» και να αυξηθεί επαρκώς η παρουσία του ΝΑΤΟ σε αυτήν ως αντίβαρο στον πανίσχυρο ρωσικό Στόλο.
Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι «η Μαύρη Θάλασσα έχει μετατραπεί σε ρωσική λίμνη» απάντησε φαρμακερά λέγοντας ότι «ξέρετε, δεν είμαι ψυχίατρος για να ασχοληθώ με την περίπτωση Ερντογάν».

Για να κάνεις όμως την Μαύρη Θάλασσα κλειστή λίμνη πρέπει να κλείσεις τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου και για να το κάνεις αυτό πρέπει να βρεις αφορμές στις Οινούσες , στο Καστελόριζο και όπου αλλού βρει αιτία ένα μυαλό με τέτοιο ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο.
Η τρέλα από μόνη της μπορεί να μην κάνει κακό, αλλά όταν κάποιοι την χρησιμοποιήσουν δεόντως τότε το κακό είναι σίγουρο και μεγαλύτερο.
Καλόν είναι που ασχολούμαστε με τον ψυχισμό του απρόβλεπτου σουλτάνου.

Ποιος όμως ασχολήθηκε στα χρόνια της καταδυνάστευσης των μνημονίων με τον ψυχισμό του Έλληνα;
Ουδείς και αν μπορούσανε οι τοκογλύφοι θα μας έδιναν μια κλωτσιά να πάμε πιο βαθειά στον καιάδα του οικονομικού και του πραγματικού θανάτου.

Και αφού μιλάμε για Εθνικό Ψυχισμό και Ηθικό Φρόνημα , αν εμπλακούμε για τα καλά με την τουρκική αλεπού που κάνει παλαβομάρες στις μέρες μας . Ποιος θα μας στηρίξει τις κρίσιμες στιγμές;
Λοιπόν, τα Ελληνόπουλα που θα βρεθούν στο μετερίζι της προάσπισης του Εθνικού Χώρου μας αν απαιτηθεί θα έχουν μέσα στις ψυχές τους εκτός από το ΘΑΥΜΑ του 21 και του 40 και το ΘΑΥΜΑ –ΣΤΗΡΙΞΗ των προρρήσεων των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας και ειδικότερα του ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ του ΕΘΝΟΥΣ μας του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που ουσιαστικά μας λέει …
¨όσο ισχυρός και να φαίνεται ο τούρκος απέναντι σας έχετε να κάνετε με μία πονηρή αλεπού, φροντίστε λοιπόν με σθένος και τόλμη να την στήσετε δόκανα και να την πιάσετε¨
«Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.»

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου