Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2016

Το κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει την καμπάνια του ΕΟΤ με το έθιμο του «καψίματος του Ιούδα» το Πάσχα


1anchani2

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η ελληνoεβραϊκή κοινότητα είναι αναστατωμένη με περιεχόμενο ιστοσελίδων και φυλλαδίων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), που αναδεικνύουν το παραδοσιακό έθιμο του Πάσχα γνωστό ως «κάψιμο του Ιούδα».

Το έθιμο αυτό πραγματοποιείται πόλεις , Κωμοπόλεις και χωριά σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σηματοδοτώντας την προδοσία του Ιούδα προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό από τους αρχιερείς και τους φαρισαίους.

Ωστόσο το Κεντρικό συμβούλιο των εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, αποδοκίμασε έντονα την δημιουργία «αποδιοπομπαίου τράγου» με το τελετουργικό του καψίματος του ομοιώματος του Ιούδα του Ισκαριώτη για να απαλλαγούν οι Χριστιανοί από το κακό, θεωρώντας το ως μεγάλη «προσβολή» , αναφέρει η επιστολή , σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Αυτό το έθιμο διαιωνίζει τα αντισημιτικά αισθήματα και είναι χαρακτηριστικό ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει σχεδόν εξαφανιστεί», αναφέρει η επιστολή που απέστειλε στον Ε.Ο.Τ. το ισραηλιτικό συμβούλιο Ελλάδος.

Το ίδιο καταδικάζει έντονα την πρακτική του εθίμου αυτού το οποίο παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του και σε φυλλάδιο που διανεμήθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον .

«Έχουμε επανειλημμένα στραφεί προς τις αρχές, απαιτώντας ότι, στην χώρα μας, το έθιμο αυτό να καταργηθεί», τονίζουν οι Εβραίοι της Ελλάδος. Η ίδια επιστολή επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι το έθιμο αυτό έχει περιγραφεί ως μια πρακτική του Πάσχα, είχε παραβλεφθεί από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για περισσότερο από έναν αιώνα.

«Οι απανταχού Εβραίοι εκλαμβάνουν το έθιμο αυτό ως προσβολή με την πρακτική που ακολουθείται , και ως διατήρηση μιας μακράς διαδεδομένης άποψης ότι οι Εβραίοι σκότωσαν τον Ιησού, αλλά και ως πηγή αντισημιτισμού. Η πρακτική είναι αναφέρεται ως το «κάψιμο του Εβραίου», καταλήγει η επιστολή.

Σύμφωνα με τις Αγίες γραφές και τους Αγίους Αποστόλους , αλλά και πλήθους ιστορικών μαρτυριών ακόμη και από ρωμαϊκά αρχεία , ο ιουδαϊκός όχλος φώναξε στον Πιλάτο να σταυρωθεί ο Ιησούς Χριστός και όχι ο Ληστής Βαραβάς , φωνάζοντας « και το αίμα αυτού να πέσει στα κεφάλια μας και στα κεφάλια των παιδιών των παιδιών μας ».

Επίσης οι Ιουδαίοι Αρχιερείς και οι Φαρισαίοι επεδίωξαν και καταδίκασαν τον Ιησού Χριστό ζητώντας από τους Ρωμαίους να εκτελέσουν αυτοί το έργο αυτό για λογαριασμό τους.

Όμως την τρίτη ημέρα όπως είχε πει ο ίδιος ο Ιησούς, αυτός αναστήθηκε.

« ΑΝΑΣΤΗΤΩ ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ».πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bb.html#ixzz48LSnfqLs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου