Τρίτη, Απριλίου 05, 2016

Μ. Ιγνατίου: Κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του Ερντογάν


Από την Τρίτη που έφτασε στην Ουάσιγκτον μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τον «ακολούθησα» στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής μου αποστολής και μόνο. Πέρασα πολλές ώρες στο ξενοδοχείο του, το πολυτελέστατο St. Regis, όπου η τουρκική πρεσβεία είχε κρατήσει δύο ολόκληρους ορόφους.


Ανάμεσα στους φρουρούς του, που δεν καταλάβαιναν τίποτα, στους διπλωμάτες και τους λοιπούς παρατρεχάμενους, στο λόμπι του ξενοδοχείου έπαιζαν παιδάκια που τα ακολουθούσαν μαντηλοφορούσες κυρίες. Ήταν ένα θέαμα από τα χρόνια της… Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αν αφήσουμε τη φαντασία μας να… ταξιδεύσει.
Και αυτός, με βήμα ζογκλέρ του ποδοσφαίρου, να εμφανίζεται αφού προηγουμένως όλοι είχαν παραταχθεί όρθιοι για να τον χαιρετίσουν με υπόκλιση της κεφαλής. Ο άνθρωπος ζει σε έναν άλλο κόσμο, που έφτιαξε το τρικυμισμένο του μυαλό.
Είναι τόσο αυταρχικός, που δεν μπορεί να κρύψει την οργή του. Είτε αυτή κατευθύνεται στους Κούρδους και τους Κεμαλιστές, είτε προς τον Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο είπε σε όλους τους συνομιλητές του πολύ άσχημα λόγια. Όλοι είναι σκάρτοι, λοιπόν, εκτός από αυτόν.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://mignatiou.com/2016/04/dolofone-erntogan-fonazan-i-diadilotes-h-choli-tou-tagip-gia-tous-antipalous-tou/

http://www.defence-point.gr/news/?p=149712

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου