Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Σάββατο, Απριλίου 09, 2016

Εάν η Τουρκία επιχειρήσει να «κλείσει τα στενά» τότε θα γίνει στόχος και η Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με Ρώσους αμυντικούς αναλυτές, οι οποίοι αποτελούν επίσημα  συμβούλους  του υπουργείου άμυνας , η τουρκική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ρεσιτάλ προκλητικών  κινήσεων στα Στενά του Βοσπόρου και την Μαύρη θάλασσα.
Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τα Στενά διέρχονται σχεδόν καθημερινά ρωσικά πολεμικά πλοία, τα οποία δια μέσου του Αιγαίου μεταβαίνουν στην Συρία . Η επίσημη  κυβέρνηση στην  Άγκυρα τηρεί για το γεγονός αυτό σιγή ιχθύος .

 
Επίσης διαπιστώνεται από το ρωσικό γενικό επιτελείο ναυτικού μια αυξημένη (στα όρια διεθνούς επεισοδίου)  «εποπτεία»  των ρωσικών  πολεμικών πλοίων που διέρχονται μέσω του Βοσπόρου.
Συγκεκριμένα από τις  αρχές Μαρτίου, τα ρωσικά  πλοία άρχισαν να «συνοδεύονται» από δύο ή τρία  τουρκικά περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο. Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν ΜΜΕ στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι τα  τουρκικά περιπολικά σκάφη «περικυκλώνουν»  τακτικά τα ρωσικά πλοία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Έτσι, όταν το  ρωσικό αποβατικό πλοίο «Μινσκ» του στόλου της Βαλτικής, επέστρεφε από την Συρία, διερχόμενο  το Βόσπορο, είχε την  συνοδεία τεσσάρων  τουρκικών οπλισμένων  περιπολικών  σκαφών  και ενός  ελικοπτέρου.
Φυσικά, η ενίσχυση της επιτήρησης των πλοίων δεν μπορεί να αποδοθεί σε παραβιάσεις, αλλά πρόκειται για ένα  είδος «πίεσης» προς την  Ρωσία σε σχέση με την επιδείνωση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων .
Πρόκειται για  σαφέστατη  ψυχολογική πίεση από την αδήριτη  επιθυμία από τουρκικής πλευράς  να επέλθει αναστάτωση δήθεν για λόγους ασφάλειας της ναυσιπλοΐας. Αυτό θα ήταν  ενδεχομένως η αφορμή για να κλείσουν τα Στενά οι Τούρκοι.
Η Άγκυρα  δεν είναι «έτοιμη» ακόμη για   ωμή παραβίαση της Σύμβασης του Montreux, , ενώ η κυριαρχία της Τουρκίας πάνω από το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια  αναγνωρίζεται διεθνώς εδώ και πολλά χρόνια . Επίσης, η σύμβαση αυτή περιορίζει την παρουσία πολεμικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα από χώρες που δεν ανήκουν στην περιοχή.
Το κλείσιμο όμως ενδεχομένως των Στενών από τους Τούρκους  δεν θα αποτελέσει  απλώς μια παραβίαση των διεθνών συμβάσεων, αλλά θα πρόκειται για μια  ευθεία πρόκληση στρατιωτικής σύγκρουσης με την Μόσχα.
Μέχρι στιγμής, οι Τούρκοι ευρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού ενός επεισοδίου . Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως κατά την οποία προβούν στην απονενοημένη κίνηση στα Στενά,  η Ρωσία θα κηρύξει τον πόλεμο .
Και τι θα συμβεί στη συνέχεια,  το γνωρίζουμε όλοι .
Υπενθυμίζουμε ότι κάποτε σε μια δεξίωση στο Λευκό Οίκο, ο Ρώσος ΥΠΕΞ  Αντρέι Γκρομίκο είχε δηλώσει στους Αμερικανούς,  ότι μια «διάρρηξη» των Στενών από τον  ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας που κινηθεί προς το Αιγαίο πέλαγος,  θα απαιτήσει μόνο έναν -δυο πυραύλους  . Ως αποτέλεσμα όμως μιας τέτοιας περίπτωσης  δεν θα «κτυπηθεί» μόνο ο Βόσπορος  αλλά, δυστυχώς και η  Κωνσταντινούπολη.
Εάν η Άγκυρα  ξεχάσει  αυτή την «προειδοποίηση», θα το «θυμηθεί» με άσχημο τρόπο . Επίσης οι Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές τόνισαν σε περίπτωση  ύπαρξης σχιζοφρενών στην ηγεσία της Τουρκίας , ο ρωσικός στόλος διαθέτει το κατάλληλο «φάρμακο» που εξαφανίζει κάθε  ψυχική ασθένεια αμέσως , όπως λένε και  έμπειροι ψυχίατροι …(υπονοώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν).
Για του λόγου το αληθές, χθες το  καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «MOSKVA», πραγματοποίησε βολές με  πυραύλους S-300, (ναυτική έκδοση)  αλλά και με πυραύλους τύπου  κρουζ, από την θάλασσα προς το πεδίο βολής του  Αστραχάν.
Αυτό αναφέρθηκε την Παρασκευή, από την  υπηρεσία Τύπου της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας (Νότια Στρατιωτική Περιοχή).
«Στην περιοχή του Ashuluk στο  Αστραχάν το   καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «MOSKVA» στην Μαύρη θάλασσα, πραγματοποίησε βολές πυραύλων  S-300 . Το πλοίο  ολοκλήρωσε  επιτυχώς όλες τις βολές εξουδετερώνοντας στόχους σε μεγάλο και χαμηλό υψόμετρο, ενώ εκτοξεύθηκαν και πύραυλοι  cruise  εναντίον του  εχθρού», καταλήγει η ανακοίνωση του Στύλου .
Τα Στενά του Βοσπόρου αποτελούν κομβικό σημείο στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας. Το πιο σημαντικό όμως για τους Ρώσους ειδικούς είναι ότι η Τουρκική πολιτική ηγεσία δεν διαθέτει « ψυχική υγεία» και είναι επιρρεπής σε « θεαματικές και άκρως επικίνδυνες» κινήσεις.
Σε χθεσινό άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο: Ουκρανία και Τουρκία διεξήγαγαν κοινή ναυτική άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα «ερεθίζοντας» την ρωσική Αρκούδα, αναφέραμε ότι από τι φαίνεται έχουμε  την δημιουργία μιας νέας δυνατής στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ουκρανίας , η οποία έχει σκοπό να ανακόψει την ρωσική επιρροή στην Μαύρη θάλασσα.
Αυτές οι κινήσεις της Άγκυρας  σε συνδυασμό  με τις προκλήσεις στα Στενά,  ενδεχομένως να φέρουν εξελίξεις πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμένεται.
 πηγη
πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου