Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2016

Η Οσία Πόρνη. Το Θαύμα της Μετάνοιας - Μοναχός Μωυσής, αγιορείτης


Η Οσία Πόρνη. Το Θαύμα της Μετάνοιας 
Μοναχός Μωυσής, αγιορείτης

Πριν 1.400 χρόνια μια κοπέλα, μόλις δώδεκα ετών, κάπου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μπλέκεται στα δίχτυα του αγοραίου έρωτα. Δίνεται με σώμα και ψυχή στην πτώση, στην αμαρτία, στη φθορά.

Η σαρκολατρεία, η ηδονοθηρία, η ακόρεστη λαγνεία την κατακυριεύουν πολύ νωρίς. Επί δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια ζούσε αχόρταγα αυτή τη ζωή δίχως αναστολές, ντροπές, επιφυλάξεις, ενοχές και τύψεις.

Θεωρούσε τον εαυτό της ελεύθερο, ανεξάρτητο, ανεξέλεγκτο και ακατανίκητο. Θαύμαζε την ωραιότητά της, τα πλούτη της, τις κατακτήσεις της και την προκλητικότητά της.

Ένα θαυμαστό σημείο που της συνέβη στα Ιεροσόλυμα και δεν μπορούσε να εισέλθει στο ναό την έκανε να γονατίσει, να δακρύσει, να θυμηθεί την αθωότητα των παιδικών της χρόνων. Άρχισε να κλαίει. Άρχισε η μεταστροφή της.

Η φιλόσαρκη γίνεται ξαφνικά φιλόθεη. Μεταμορφώνεται, ξεμασκοφορεί, φιλοκαλεί, ανασταίνεται.

Στην καρδιά της, μετά από αυτή την απρόσμενη υπαρξιακή αλλαγή, κυριαρχεί ο θεός έρωτας.

Η ζωή της λαμβάνει βαθύ νόημα. Πρόκειται για μια ηρωίδα, μάρτυρα και οσία.

Αναχωρεί για την έρημο...
Συνεχίστε την ανάγνωση
Σοφία Ντρέκου / Αέναη επΑνάσταση

Βίντεο: «Ο Βίος της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας: η Αγία Πόρνη». Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, μια επίκαιρη προσωπικότητα φίλοι μου, τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία κάθε και κάθε 1ην Απριλίου και 5η την Κυριακή των Νηστειών. Ακούστε και μια ομιλία του π. Αθανασίου, Μητροπολίτου Λεμεσού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου