Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016

Άραβες Ορθόδοξοι πρόσκοποι παιάνιζαν με γκάιντες το «Μακεδονία ξακουστή» παρελαύνοντας μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη (Φώτο/Video)

Άραβες Ορθόδοξοι πρόσκοποι παιάνιζαν με γκάιντες το «Μακεδονία ξακουστή» παρελαύνοντας μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη (Φωτο – Video)

Άραβες Ορθόδοξοι Χριστιανοί από τη Βηθλεέμ!
πρόβα για την παρέλαση. Παρελαύνει η Ορθοδοξία.

Άραβες Ορθόδοξοι πρόσκοποι
παιάνιζαν με γκάιντες το «Μακεδονία ξακουστή»
παρελαύνοντας μπροστά από το άγαλμα
του Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη (Φώτο/Video)

Άραβες ορθόδοξους Χριστιανούς πρόσκοπους, από την Βηθλεέμ να παρελαύνουν και να παιανίζουν με τις γκάιντες τους το «Μακεδονία ξακουστή», αντίκρισαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Θεσσαλονικείς, στο πλακόστρωτο την παραλίας στο ύψος του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου.

Του Μιχαήλ Λιάπη

Φωτογραφίες – επεξεργασία video: Taifer

Συγκεκριμένα, οι πρόσκοποι έκαναν δοκιμές για την αυριανή τους παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, στην Λ. Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο του εορτασμού του δήμου για την επέτειο της 25η Μαρτίου.

«Θέλουν να διατηρήσουν τον Χριστιανισμό στην περιοχή τους»

«Είναι πρόσκοποι Ορθόδοξοι Χριστιανοί από την Μπέιτ Τζάλα και το σύστημά μας τους έχει φιλοξενήσει και κατά το παρελθόν», ανέφερε στο «Seleo.gr», ο αρχηγός του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών, Φώτης Τσιγκρέλης, ενώ παράλληλα ανέφερε, ότι οι πρόσκοποι από την Βηθλεέμ, θα παρελάσουν αύριο μαζί τους στην παρέλαση του δήμου. Τέλος, ο αρχηγός του προσκοπικού συστήματος, είπε ότι ο σκοπός των Ορθοδόξων Χριστιανών προσκόπων, είναι να διατηρήσουν τον Χριστιανισμό στην περιοχή τους. Οι πρόσκοποι από την Μπέιτ Τζάλα, αναμένεται να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους την προσεχή Κυριακή.

Η Μπέιτ Τζάλα

Η Μπέιτ Τζάλα είναι μια πόλη στην Βηθλεέμ στην οποία ζουν περίπου 12.000 άτομα, από τα οποία το 75% είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και το υπόλοιπο 25% είναι Μουσουλμάνοι.

parelasi proskopoi 24-03-16 02
parelasi proskopoi 24-03-16 02
parelasi proskopoi 24-03-16 02
parelasi proskopoi 24-03-16 02
parelasi proskopoi 24-03-16 02
parelasi proskopoi 24-03-16 02

www.seleo.gr/thessalonikh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου