Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Ηγουμένη Σεραφειμία: ''Αυτό είναι χτύπημα κατά της Ορθοδοξίας''


hgoumeni

Γράφει ο Αιμιλιος Πολυγένης

Μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μπορτζόμι κ. Σεραφείμ (Δείτε εδώ), την ιερή αγανάκτηση εξέφρασε για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρατσισμού και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας στην Τιφλίδα, Γερόντισσα Σεραφειμία.


Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, σε έκθεσή της, κατηγόρησε τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄ ότι μιλάει την «γλώσσα του μίσους».

«Εκφράζω την αγανάκτησή μου, διότι κάτι τέτοιο αποτελεί προσβολή προς το πρόσωπο του Πατριάρχη Ηλία, αλλά και το σύνολο του γεωργιανού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά η Καθηγουμένη Σεραφειμία.

Επίσης η Γερόντισσα πρόσθεσε: «Πως μπορούμε να μιλάμε για ρατσισμό και μισαλλοδοξία όταν στη Γεωργία, υπάρχουν περισσότερα από 300 τζαμιά! Κατά τη γνώμη μου, είναι σαφές, ότι αυτό είναι χτύπημα κατά της Ορθοδοξίας, και του λαού της Γεωργίας.»

«Αν και πολλοί εχθροί έχουν προσπαθήσει να καταστρέψουν τη χώρας και την ορθόδοξη πίστη, δεν κατάφεραν ποτέ τίποτα! Πόσοι μάρτυρες αποκεφαλίστηκαν, σκοτώθηκαν κατά τον τελευταίο αιώνα, πόσοι έχυσαν το αίμα τους για την πίστη…» πρόσθεσε ο Ηγουμένη της Μονής Αγίας Βαρβάρας Τιφλίδας.

Κλείνοντας η Γερόντισσα τόνισε: «Δεν χρειάζεται κανένας αυτή την Ευρώπη, η οποία μας επιβάλλει τον γάμο ατόμων ιδίου φύλλου! Αυτή η Ευρώπη προσβάλλει το Χριστό.»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου