Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2016

ΕΡΝΤΟΓΑΝ «Και συ τέκνο Βρούτε ;»

Η Ιστορία έκλεισε ήδη για την Τουρκία με προδοσία στις ¨Ειδούς του φετινού Μαρτίου¨;
Τέτοιο ψυχολογικό τρακάρισμα έχουν πάθει οι γείτονες που θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσουν.
Οι Ρώσοι μετά την μερική αποχώρηση τους από την Συρία στις14- 15 Μαρτίου τους έστειλαν ένα ξεχωριστό σημειολογικό μήνυμα ¨προσέξτε τις ειδούς του Μαρτίου¨


 
Το ίδιο ακριβώς μήνυμα στέλνουν και στους Σαουδάραβες.
«Οι Ειδοί του Μαρτίου». Ο οιωνός που αγνόησε ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας και δολοφονήθηκε με 23 μαχαιριές από τους συγκλητικούς. Κι όμως τον είχαν προειδοποιήσει!…
Λίγες πράξεις είχαν τη δύναμη από μόνες τους να διαμορφώσουν την ιστορία και να θέσουν τα θεμέλια μιας νέας εποχής. Μια από αυτές ήταν η δολοφονία του Γάιου Ιούλιου Καίσαρα στις 15 Μαρτίου ή διαφορετικά, κατά τους Ρωμαίους, στις «Ειδούς του Μαρτίου». Η συγκέντρωση τρομερής δύναμης στο πρόσωπο του Καίσαρα και η συνεχής αυξανόμενη επιρροή του στην πολιτική ζωή της Ρώμης που έδειχνε μια πορεία προς τη μοναρχία, ήταν η αιτία να σχεδιαστεί η δολοφονία του από επιφανείς ανθρώπους. Τα γεγονότα της ημέρας της δολοφονίας του Καίσαρα αναφέρονται από διάφορες πηγές και παρουσιάζουν τις τελευταίες δραματικές στιγμές του Ρωμαίου ηγέτη σαν να είναι βγαλμένες από σαιξπηρικό έργο, ενώ κάποιες λεπτομέρειες που αναφέρονται κάνουν δύσκολη της επαλήθευση τους από τους ιστορικούς. Σε ένα αγώνα προειδοποιήσεων, από μέρους των φίλων του Καίσαρα και αποφασιστικότητας και αντοχής από μέρους των συνωμοτών, αυτή η ταραχώδης μέρα σηματοδότησε τόσο συμβολικά όσο και θεσμικά το μέλλον της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι συνωμότες έστησαν το σκηνικό της δολοφονίας στη συνεδρίαση της συγκλήτου στις 15 Μαρτίου¨ mixanitouxronou.gr/i 14/03/2016
Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο στην προκειμένη περίπτωση ¨οι δολοφόνοι Συγκλητικοί¨ είναι οι ΗΠΑ και ο ¨Γάιος Ιούλιος Καίσαρας¨ είναι η νεοθωμανική Τουρκία και η μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας .
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ θα πέσουν ανύποπτα;
Σε ένα άρθρο του Andrew Korybko στο sputniknews.com στις 17 Μαρτίου του 2016 αφήνονται πολλά γεωπολιτικά υπονοούμενα και ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας που παρακολουθούμε στους δέκτες μας.

¨Σε αυτή τη περίεργη ημέρα του έτους που ταυτίστηκε με την αποχώρηση των Ρώσων από την Συρία και την άνανδρη δολοφονία του Καίσαρα και όταν τα πράγματα δεν είναι όπως τυπικά θα φαινόταν , ώστε να απεικονίζουν ευκρινώς ποια είναι η «ήττα» ή η «προδοσία», είναι πρόωρο να γιορτάζεις ενώ θα έπρεπε να ανησυχείς.
Σχεδόν δύο χιλιετίες μετά τις ¨Ειδούς του Μαρτίου¨ που ήταν μοιραίες για ένα Ρωμαίο αυτοκράτορα , σήμερα στην θέση αυτού βρίσκεται μια άλλη αυτοκρατορία , η νεότευκτη συμμαχία Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας να προδίδεται από τους συμμάχους της ΗΠΑ που στέκονται πίσω από το παραβάν.
Στην συνέχεια το άρθρο επικεντρώνεται
Ι. Στον διπλωματικό ελιγμό του απρόβλεπτου Πούτιν που με την κίνηση του αυτή έδωσε ένα μήνυμα για ανεύρεση διπλωματικής λύσης με τις τρίτες κατά σειρά συνομιλίες της Γενεύης.
2. Στην μυστική διπλωματία που αναπτύχθηκε μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ όλο το χρονικό διάστημα που ενεργούσαν οι Ρώσοι στην Συρία.
3. Στην αδυναμία να λάβει μέχρι σήμερα η συμμαχία Τουρκίας- Σαουδικής Αραβίας το πράσινο φως από τις ΗΠΑ να εισβάλουν στην Συρία. Ουσιαστικά ξεπουλώντας οι ΗΠΑ το άτυπο αυτό αραβικό ΝΑΤΟ για κάποιο μεγάλο γεωπολιτικό όφελος ( μάλλον αναφερόμενος στην ανακήρυξη του Κουρδικού κράτους ως βασικού παράγοντα της Μέσης Ανατολής)
4. Στα προβλήματα που φαίνεται να έχει η Αμερική με την Μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας. Πηγή από Andrew Korybko sputniknews.com/ 12:23 03/17/2016

Απομένει να ακούσουμε από τον Ερντογάν να λέει σε κάποιον στενό του συνεργάτη «Και συ τέκνο Βρούτε ;»
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου