Σάββατο, Μαρτίου 19, 2016

Οι Αλβανοί δεν έχουν τον Θεό τους.

Φωτογράφιση με νυφικά σε ορθόδοξους ναούς Την άμεση αντίδραση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας προκάλεσαν οι φωτογραφίες μέσα από ορθόδοξους ναούς στο Βεράτιο και το Ελμπασάν, στις οποίες εμφανίζονται μοντέλα να ποζάρουν φορώντας νυφικά!

Οίκος μόδας φέρεται ότι εξασφάλισε άδεια από τις αρμόδιες κρατικές Αρχές ώστε να χρησιμοποιήσει τους εσωτερικούς χώρους ναών ως «ιδανικό σκηνικό» για τη φωτογράφηση των νυφικών φορεμάτων. Τα καλλίγραμμα μοντέλα απαθανατίστηκαν στον δεσποτικό θρόνο και στην Ωραία Πύλη σε δύο ναούς οι οποίοι αποτελούν ιστορικά μνημεία για την Ορθοδοξία, σύμφωνα με την Εκκλησία της Αλβανίας. Οι ορθόδοξοι της Αλβανίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα κάνοντας λόγο για προσβολή και απαιτούν να αποσυρθούν οι φωτογραφίες.
Ιεροσυλία

«Το γεγονός αυτό αποτελεί προφανή ιεροσυλία και προσβάλλει γενικότερα το θρησκευτικό αίσθημα. Ασφαλώς αυτή η πράξη δεν συνάδει με τη θρησκευτική αρμονία για την οποία καυχάται η χώρα μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοιες ιεροσυλίες δεν προβάλλουν την πολιτισμική κληρονομιά και δεν έχουν γίνει σε άλλη θρησκευτική κοινότητα της Αλβανίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της κληρικολαϊκής συνέλευσης, που συνήλθε με τη συμμετοχή άνω των 300 μελών της, και συνεχίζει: «Διαμαρτυρόμεθα, διότι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες κατακρατούν μετά 25 χρόνια δημοκρατίας τους ιερούς αυτούς χώρους, δίνουν άδειες που βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδόξου Εκκλησίας».



Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας προχώρησε στην κατάθεση αίτησης προς τις αρμόδιες κρατικές Αρχές με την οποία ζητά να επιστραφούν οι ναοί, οι μονές και όλα τα αντικείμενα λατρείας: «Ζητούμε να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 10057/22.1.2009, αρθ. 22 παρ. 2, Συμφωνία του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας. Να επιστραφούν στην Ορθόδοξο Αυτοκέφαλο Εκκλησία, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και προσχήματα, όλοι οι Ιεροί Ναοί, οι Μονές, τα ιερά Λείψανα, οι εικόνες, και τα αντικείμενα λατρείας, που είναι σεβαστά, πολύτιμα και ιερά για όλους τους ανά την οικουμένη ορθοδόξους, και ασφαλώς και για τους πιστούς».
http://www.espressonews.gr/reportaz/2016/03/147052/oi-alvanoi-den-ehoyn-ton-theo-toys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου