Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2016

Ανώτατο Συμβούλιο Εποικισμού - Άλλος ένας θεσμός της Οθωμανικής Κατοχής ξεφύτρωσε σήμερα στη χώρα

Κυρίτσης: Δημιουργούνται άλλες 30.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγωνΣτη χώρα που τα νεοταξίτικα τσόλια δεν αισθάνονται την ανάγκη ούτε στο παρά πέντε της έκρηξης να συγκροτήσουν Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, στήνεται μέσα σε μια νύχτα Ανώτατο Συμβούλιο Εποικισμού, και ανακοινώνει τη δημιουργία άλλων 30.000 θέσεων εποίκων σε όλη τη χώρα...
 
Την δημιουργία ακόμη 30.000 θέσεων φιλοξενίας για πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, με στόχο να...
έχουν ετοιμαστεί το αργότερο μέσα σε 20 ημέρες...
Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Κυρίτσης, παρουσιάζοντας τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την διαχείριση του Προσφυγικού και του Μεταναστευτικού, οι θέσεις θα αρχίσουν να ετοιμάζονται με εξαιρετικά εντατικό ρυθμό από την Δευτέρα, με βασικό στόχο να μετακινηθούν σε αυτές τις θέσεις οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης.
Είπε ακόμα πως την Τετάρτη θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη διευθέτηση νομικών ζητημάτων που απορρέουν από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και προανήγγειλε τη δημιουργία εποπτικού οργάνου που θα συντονίζει όλες τις υφιστάμενες δομές για το προσφυγικό. Υπεύθυνος για τον επιτελικό συντονισμό, αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σταφύλης.
Παράλληλα ενισχύεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε πρώτη φάση, είπε ο κ. Κυρίτσης, αναβαθμίζεται η υπηρεσία πρώτης υποδοχής σε Γενική Γραμματεία. «Συζητήσαμε την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τη στελέχωση της γραμματείας», επεσήμανε.
Πληροφορίες από TRIBUNE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου