Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016

ΕΡΤ3: H Θεία Λειτουργία αυτής της Κυριακής από την Ειδομένη!


ΕΡΤ3: H Θεία Λειτουργία αυτής της Κυριακής από την Ειδομένη!

Αυτή την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει στις 8 το πρωί σε απευθείας μετάδοση τη Θεία Λειτουργίας της από την Ειδομένη. Μια ξεχωριστή στιγμή για την ελληνική τηλεόραση.

Τις Κυριακές τους τελευταίους μήνες στο εκκλησάκι της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Ειδομένη του Δήμου Παιονίας Κιλκίς οι λειτουργίες δεν είναι ίδιες με πριν. Ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού που παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία υπάρχουν αρκετοί πρόσφυγες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής που βρίσκονται εδώ και μήνες εγκλωβισμένοι στα σύνορα. 

Πολλές φορές ακόμα και άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών που βρίσκουν μια παρηγοριά στο άκουσμα των προσευχών, σε μια γλώσσα που δεν γνωρίζουν. Ένα παράξενο κράμα ορθόδοξων αλλά και μουσουλμάνων και πιστών άλλων θρησκειών που η ανάγκη της ελπίδας τους φέρνει κοντά. Άλλωστε η Συρία ήταν μια χώρα ανοιχτή σε ιδέες, θρησκείες και απόψεις, πριν τη διαλύσουν. Εκεί ζούσαν 2 εκατομμύρια Χριστιανοί.


Μόλις χθες οι δηλώσεις ενός φωτισμένου ιεράρχη, του Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιου ήρθαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους σε συνέντευξη του στον Alpha 9,89:
«Όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Ακόμα και την φυσική εικόνα, το ξύλο, όπου και αν την βρούμε, θα την πάρουμε, θα την καθαρίσουμε και θα την βάλουμε σε ένα καλό σημείο του σπιτιού μας. Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Βεβαίως έχει πόνο, κόπο. Όσο και αν μας λοιδόρησαν εμάς τους Έλληνες, δικαίως τώρα στρέφουν όλοι τα μάτια και λένε ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι. Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε. Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα.

ignpr
Δεν γίνεται όταν κοινωνώ από ένα ποτήρι, να μην έχεις να φας εσύ και εγώ να τρώω. Στην κοινωνία γίνομαι ένα με τον συνάνθρωπό μου, που κοινωνούμε μαζί. Δεν γίνεται να είσαι ξένος και να παραμένεις ξένος για μένα. Στις μικρές εκκλησιαστικές κοινότητες, η μικρή ενορία, που συγκροτείται από τους ανθρώπους που έχουν συνείδηση, αναπληρώνει το κενό της κοινωνίας μας. Αν έχουμε χάσει την κοινωνία μεταξύ μας, ο ατομισμός κυριαρχεί και η μοναξιά οδηγεί στην κατάθλιψη».

Αυτή την Κυριακή 13 Μαρτίου η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει στις 8 το πρωί σε απευθείας μετάδοση τη Θεία Λειτουργίας της από την Ειδομένη. Μια ξεχωριστή στιγμή για την ελληνική τηλεόραση.

Πηγή: http://www.pemptousia.gr/2016/03/ert3-h-thia-litourgia-aftis-tis-kiriakis-apo-tin-idomeni/

Σοφία Ντρέκου/Τα Λόγια Του Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου