Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016

Τα πλάσματα με αναπηρία δεν είναι αόρατα

Posted by kalinda
Με το πρόσχημα της δήθεν λύτρωσης τους από τα βάσανα, δεκάδες ζώα με αναπηρίες οδηγούνται στην ευθανασία με τη σύμφωνη γνώμη των δήθεν πονόψυχων «κηδεμόνων» τους, που με μεγάλη ευκολία επιλέγουν το θάνατο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, αντί να υπερασπιστούν τη ζωή, η οποία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός για να τη διαχειρίζεται όπως βολεύει τις δικές του ηθικές «αναπηρίες».

Το ρήμα «σκοτώνω» μετατράπηκε σε «κοιμίζω» και η «δολοφονία» σε «ευθανασία», δηλαδή καλός θάνατος. Κι έτσι οι άνθρωποι κρύβουν τις όποιες τύψεις τους πίσω από τις λέξεις, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα γιατί στην ουσία δεν σκότωσαν τον σκύλο ή τη γάτα τους για να λυτρωθούν επειδή τα συμπονούσαν, αλλά για να απαλλαγούν από τη λίγη φροντίδα παραπάνω που χρειάζεται ένα ζώο με αναπηρίες.

Ο θάνατος όμως για ένα «ιδιαίτερο» ζωάκι είναι μια τελεσίδικη κατάσταση. Κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους ατρόμητους στερούν από αυτά τα πλάσματα το δικαίωμα στη ζωή, ξεχνώντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν στη δική τους θέση. Στηρίξτε στα δύσκολα τα ανάπηρα ζώα σας και φροντίστε με περίσσευμα αγάπης να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δε θέλεις να κάνουν οι άλλοι σε σένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου