Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

Ο Πάπας Φραγκίσκος Προσεγγίζει τον Πούτιν: «Ο Μοναδικός Άνδρας που Υπερασπίζεται τους Χριστιανούς Σε Όλο τον Κόσμο»


ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ

Σχόλιο Ονειροπαγίδας : Πολλες αγάπες ξαφνικά και ανακατατάξεις ...... μετά την συνάντηση με τον Κισσιγκερ τώρα με τον Πάπα .... και μετά;;; 


Η επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλου, δεν θα αποτελεί μόνο ένα ιστορικό θρησκευτικό γεγονός, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει σημαντικά οφέλη για τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή και σε άλλα μέρη του κόσμου όπου από όπου και αν διώκονται,ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει να ζητήσει τη βοήθεια του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Πούτιν είναι «ο μόνος με τον οποίο η Καθολική Εκκλησία μπορεί να ενωθεί για να υπερασπιστούν τους χριστιανούς της Ανατολής».

«Είναι σημαντικό να ενώσουμε τις προσπάθειές μας [με τη Ρωσία] για να σώσουμε τον Χριστιανισμό σε όλες τις περιοχές [του κόσμου], όπου αυτός είναι καταπιεσμένος», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως αναφέρεται στη Le Journal du Dimanche.

Με τη βοήθεια του Πούτιν, ο Πάπας Φραγκίσκος ελπίζει να πλησιάσει τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον Ιρανό ηγέτη Χασάν Ρουχανί ακόμη και την ΕΛΙΤ της κινεζικής κυβέρνησης, με σκοπό την επεξεργασίας ενός σχεδίου για να βοηθήσουν τους Χριστιανούς σε αυτές τις περιοχές.

Σε ό, τι αφορά την Κίνα, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι ελπίζει να πετύχει πολιτική επαφή μεταξύ του Πεκίνου και του Βατικανού, δεδομένου ότι τα δύο μέρη δεν είχαν ποτέ επίσημες διπλωματικές σχέσεις.

Στις 12 Φεβρουαρίου, ο Πάπας θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο. Η συνάντηση υψηλού προφίλ θα ξεκινήσει μια προσέγγιση μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά το Σχίσμα του 1054. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κούβα, στο αεροδρόμιο της Αβάνας, όπου Φραγκίσκος και Κύριλλος θα μιλήσουν και τελικά θα υπογράψουν κοινή δήλωση.

https://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου