Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016

3 ενεργειακά μπλοκαρίσματα που προκαλούν καρδιακά προβλήματα

Του Steven Bancarz 
 
Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις το ενεργειακό σου πεδίο καθαρό δεν περιλαμβάνει μαγικά μαντζούνια, κρυστάλλους ή οποιοδήποτε άλλο ‘πνευματικό εργαλείο’. Είναι ο τρόπος που επεξεργάζεσαι και αντιμετωπίζεις τα 
 
συναισθήματά σου την παρούσα στιγμή. Όταν καταπιέζεις σκέψεις και συναισθήματα, αυτά αποθηκεύονται στα ενεργειακά σου κέντρα και μπορούν να προκαλέσουν φυσικές επιπλοκές στο σώμα σου. Οι αρνητικές επιπτώσεις του άγχους στην υγεία μας είναι αναρίθμητες.
Είναι γεγονός ότι το 90% των ασθενειών προκαλούνται ή επιδεινώνονται από το άγχος. Καρδιακές προσβολές, υψηλή αρτηριακή πίεση, ακόμα και εγκεφαλικά έχουν συνδεθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με το άγχος. Αυτό που θα εξετάσουμε τώρα σε αυτό το άρθρο είναι πώς το άγχος προκαλείτε στο ενεργειακό/πνευματικό επίπεδο και πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε στο μέλλον.

Δεν προτείνω να σταματήσετε να παίρνετε τα φάρμακά σας (αν παίρνετε), αλλά έμαθα μέσα από προσωπική εμπειρία ότι συχνά, η αιτία των καρδιακών προβλημάτων δεν ανήκει στον φυσικό κόσμο, αλλά στον συναισθηματικό και πνευματικό.
Διαβάστε 3 συνήθη ενεργειακά μπλοκαρίσματα που προκαλούν καρδιακά προβλήματα.

1) Καταπίεση συναισθημάτων

Πολλοί ‘πνευματικοί’ άνθρωποι πιστεύουν και διδάσκουν ότι το να απελευθερωθείς από τα συναισθήματά σου είναι ένα σημάδι πνευματικής ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα, το να αποδεχτείς, να βιώσεις και να διδαχτείς από το συναίσθημα είναι ο πιο υγιής τρόπος αντιμετώπισης. Μην αφήσεις τον νου σου να σε πείσει ότι είναι πιο ‘πνευματικό’ να προσποιείσαι ότι κάτι δεν σε επηρεάζει, όταν σε επηρεάζει και μην αφήσεις το ΕΓΩ σου να βάλει έναν τοίχο που θα σε πείσει ότι δεν έχει και πολύ σημασία.
Άσε τα συναισθήματά σου εκεί που είναι και κοίτα. Κοίτα να βρεις τι τα δημιουργεί. Να τα νιώσεις πλήρως και να τα αναλύσεις. Μπορεί να βρεις ότι η αιτία είναι κάτι άνευ σημασίας, αλλά είναι σημαντικό να την αναγνωρίσεις αντί να μην κοιτάξεις, να περιφρονήσεις τα συναισθήματά σου και να τα θάψεις. Όταν θάβουμε συναισθήματα, αυτά αποθηκεύονται στο σώμα μας και προκαλούν καταστάσεις όπως κατάθλιψη, άγχος, θυμό, τα οποία με την σειρά τους επιδρούν στην υγεία της καρδιάς μας.

2) Ανύπαρκτη επικοινωνία

Όταν επικοινωνείς μην υπεκφεύγεις. Πες αυτό που εννοείς. Όταν δεν λες αυτό που εννοείς κάνεις κακό στον άλλον λέγοντάς του ψέματα. Κάνεις κακό στον εαυτό σου καταπιέζοντας τα αληθινά σου αισθήματα. Και εμποδίζεις την επίλυση της κατάστασης αφού δεν ξεκαθαρίζεις τι είναι αυτό που χρειάζεται να επιλυθεί. Λέγε αυτό που εννοείς, αλλά λέγε το με σκοπό να εφοδιάσεις την κατάσταση με ενεργειακή διάυγεια. Μην το χρησιμοποιήσεις αυτό με σκοπό να είσαι προσβλητικός προς τους άλλους αλλά δώσε στον εαυτό σου πλήρη άδεια να επικοινωνεί πώς αισθάνεται. Όταν δεν λες αυτό που εννοείς, αυτές οι σκέψεις αποθηκεύονται στο ενεργειακό σου πεδίο και προκαλούν ένταση μέσα στο σώμα σου. Επηρεάζεται το νευρικό σου σύστημα και προκαλείτε υψηλή αρτηριακή πίεση που πιέζει έντονα την καρδιά. Μην κρατάς τις σκέψεις που σε αγχώνουν. Επικοινώνησε με τους γύρω σου πλήρως.

3) Δεν συγχωρούμε

Το να διατηρείς άσχημα συναισθήματα για κάποιον και να κρατάς κακία επηρεάζει το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς που είναι το κέντρο της ενσυναίσθησης, της κατανόησης και της αγάπης. Για το καλό σου, βρες ό,τι συναισθήματα μίσους και θυμού έχεις μέσα σου για οποιονδήποτε άνθρωπο που σου έκανε κακό στο παρελθόν και απελευθέρωσέ το, αφού πρώτα διδαχτείς από αυτό. Μπορεί να είναι μεγάλο κακό ή μικρό κακό, μπορεί να είναι πολύ παλιά ή χτες. Ό,τι κι αν είναι, πες τους το, αν μπορείς και νιώσε ότι τους συγχωρείς.
Μπορεί αυτή η λύση να σου φαίνεται πολύ απλή αλλά μπορείς να την δοκιμάσεις και να δεις. Αν νιώθεις άσχημα συναισθήματα για κάποιον, πες το πριν σου δημιουργήσει προβλήματα καρδιάς. Μην πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν το αισθάνεσαι ή ότι δεν χρειάζεται να δώσεις προσοχή στο συναίσθημα. Και αν μισείς κάποιον που σε πλήγωσε στο παρελθόν, απελευθερώσου.

Spirit Science & Metaphysics
Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου για την Επιστήμη του Πνεύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου