Υλικά :
800 γρ.λάδι 1 φλιτζάνι ζάχαρη1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού 2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ 2 κουταλάκια σόδα 1 κρασοπότηρο κονιάκ 2 κουταλάκια κανέλα 2 κιλά περίπου αλεύρι καρυδόψιχα (για πασπάλισμα) Σιρόπι : 750 γρ. ζάχαρη 500 γρ. νερό 200 γρ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τη ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε,μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο , τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα.Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.
ΠΗΓΗ
Ότι και να πούμε τα αγειορείτικα μελομακάρονα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα κλασσικά μελομακάρανα. Τα αγνά μοναστηριακά προϊόντα του Αγίου Όρους είναι αυτά που κάνουν την διαφορά και η διαφορά είναι πραγματικά απίστευτη. Όπως και να το κάνουμε τα εκκλησιαστικά είδη είναι πάντα καλύτερης ποιότητας από όλα τα είδη και υλικά που κυκλοφορούν στα συνηθισμένα μαγαζιά. Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφή