Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015

Στη Συρία τώρα, αύριο στο Αιγαίο Ρωσικές μπαλαλάικες και βλήματα, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας γείτονες

By   f-16_archangel
Ήταν να μην πατήσουν πόδι.
Τώρα που πάτησαν πόδι στην Συρία όλα τα σενάρια είναι ανοικτά πλέον για την ευρύτερη περιοχή.
Και πάμε κατ ευθείαν στο ψαχνό.
Απόσταση χωρικών υδάτων Ιράν στην Κασπία Θάλασσα-Βόρειος Συρία= 1200 με 1300 Km περίπου.
Απόσταση χωρικών υδάτων Κριμαίας στην Μαύρη Θάλασσα-25ος Μεσημβρινός Αιγαίο=888 Km περίπου.


Τι έγινε στην πρώτη περίπτωση; ΜΑΚΕΛΕΙΟ
FIRST VIDEO: Russian warships attack ISIS positions in Syria from Caspian Sea

 




Η αποστάσεις προσβολής των στόχων είναι σαφώς μικρότερες στην δεύτερη περίπτωση.
Τι παίζει στην δεύτερη περίπτωση;

ΑΙΓΑΙΟ
¨Η Τουρκία μέχρι… την Άνδρο, με την «βούλα» της Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο κατά τα άλλα φίλος της Ελλάδας Πρόεδρος Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, παρανόμως και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, εκχώρησε από το πουθενά στην Τουρκία, το δικαίωμα στο τουρκικό Λιμενικό Σώμα να εκτελεί περιπολίες, να αναχαιτίζει δουλεμπορικά σκάφη και να εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στο Αιγαίο, όπου η αποκλειστική ευθύνη για όλες τις παραπάνω αρμοδιότητες, έχει εκχωρηθεί, διεθνώς, στην Ελλάδα.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός επισημοποιήθηκε τη Δευτέρα κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν με τον κ Γιουνκέρ, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα ένα Σχέδιο Δράσης ΕΕ- Τουρκίας για την αντιμετώπιση των προσφύγων στην Τουρκία και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας.
Στο Σχέδιο αυτό , το οποίο αναμένεται να επισημοποιηθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα μέσα Οκτωβρίου- αν στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδράσει…..¨

ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ για το ενεργειακό μέλλον του ΑΙΓΑΙΟΥ;
¨Σε δημοσίευμα της, η οικονομική ιστοσελίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten υποστηρίζει πως «η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ» αλλά έχει να κάνει με το φυσικό αέριο και την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεσμευτεί από την εξάρτηση της από την Ρωσία, μέσω του αγωγού TAP ο οποίος θα περνά από την Ελλάδα. «Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι», υποστηρίζει το δημοσίευμα.¨

ΑΓΚΥΡΑ
Στην Άγκυρα ο ¨Σουλτάνος¨ είναι πεσμένος στα πατώματα του Ανακτόρου του και περιμένει να δει ποια θα είναι η αντίδραση του Κουρδικού στοιχείου της χώρας μετά τις άνανδρες και φονικές χθεσινές επιθέσεις με δεκάδες αθώα θύματα.
Η προβοκάτσια αυτή ήδη έχει πυροδοτήσει την επίσπευση της υλοποίησης των γεωπολιτικών σχεδιασμών που ήταν στα συρτάρια των μεγάλων παικτών.
Και μέσα στους μεγάλους παίκτες αυτήν την στιγμή συγκαταλέγεται δυναμικά και η Ρωσία.

¨ Γιατί η Ρωσία βοήθησε την Συρία;
Αποσπάσματα από την αναδημοσίευση της 24-3-2013 Greek Spirit ¨Οι εξελίξεις στην Μ.Ανατολή είναι εξίσου σημαντικές με αυτές της Ουκρανίας και συνδέονται από τον κοινό παρανομαστή που λέγεται Ρωσία.
Ο Άσαντ επέζησε με την βοήθεια του Ιράν, των μαχητών της Χεζμπολά αλλά και την διπλωματική κάλυψη της Ρωσίας .Η Ρωσία βοήθησε τον άξονα Συρίας -Ιράν για τρεις λόγους
Ο πρώτος λόγος είναι ότι το Ιράν αποτελεί μέρος των σχεδίων της Ρωσίας για την Ευρασιατική Ένωση στην οποία θα αποτελέσει μέλος . Το Ιράν με τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και την έξοδο στην θάλασσα αλλά και τα σύνορα του με το Αφγανιστάν ( το οποίο εγκαταλείπουν οι ΗΠΑ το 2015 και θα επανακαταλάβουν οι Ρώσοι) θα αποτελέσει τον νότιο διάδρομο της Ευρασιατικής Ένωσης και τον δεύτερο σημαντικότερο τροφοδότη ενέργειας της.
Ο δεύτερος και σημαντικότερος προς το παρόν είναι ότι η Ρωσία γνώριζε ότι ενδεχόμενη νίκη των ισλαμοφασιστών τζιχαντιστών στην Συρία θα είχε ως αποτέλεσμα τον ερχομό τους στον Βόρειο Καύκασο προς ενίσχυση των Τσετσένων ισλαμιστών αυτονομιστών . Οι Τσετσένοι ισλαμιστές ενώθηκαν με την Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα) στην Συρία με την συμφωνία να μεταφερθεί ο πόλεμος στην Τσετσενία μετά την νίκη τους στην Συρία.
Ο τρίτος λόγος είναι η ακύρωση των όποιων σχεδίων για μεσανατολικούς αγωγούς οι οποίοι θα καθιστούσαν την Ευρώπη ενεργειακά ανεξάρτητη .

Η μόνη λύση για την Ρωσία είναι η στρατιωτική εισβολή στην Μ.Ανατολή.¨
¨Το σπάσιμο του Γόρδιου δεσμού της Μ. Ανατολής από την Ρωσία λύνει περισσότερα προβλήματα από όσα δημιουργεί.
1.Η Ρωσία αντιμετωπίζοντας το εργαστήριο ανάπτυξης του μικροβίου της τρομοκρατίας εξασφαλίζει τον Β. Καύκασο από την απόσχιση .
2. Ακυρώνει με τον πιο τελεσίδικο τρόπο την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Ευρώπης από Αζερμπαϊτζάν -Μ. Ανατολή και παραμένει κυρίαρχος στην έλεγχο διάθεση των υδρογονανθράκων αλλά και στην διαμόρφωση των τιμών τους. Μείωση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγο υπερπροσφοράς θα έχει δραματικές συνέπειες στην Ρωσία , ανάλογες με αυτές που υπέστη η Σοβιετική οικονομία την δεκαετία του 1980 και συγκεκριμένα το 1986 οπότε και η τιμή του πετρελαίου έπεσε από τα 32 δολ το βαρέλι στα 10 δολ. Η τότε Σοβιετική Ένωση αναγκάστηκε να πουλήσει με ακόμα πιο φθηνές τιμές που έφθασαν τα 6 δολ το βαρέλι με αποτέλεσμα την αρχή του τέλους της.
3. Αποκτά πλήρη έλεγχο των στενών του Βοσπόρου , η Μαύρη θάλασσα γίνεται Ρωσική λίμνη και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη έξοδος στο Αιγαίο…………¨

ΕΞΑΜΙΛΙ στο ΑΙΓΑΙΟ
«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417

– «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..
Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη… Από το.βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».

Ουδείς θέλει εμπλοκές , αντίθετα επιθυμεί να διάγει ειρηνικό βίο. Αυτά ισχύουν για τους σώφρονες. Όμως τον κόσμο τον κυβερνούν ¨εγκληματίες παλαβοί εγωιστές¨ για αυτό τα πράγματα σήμερα παίζονται από λεπτό σε λεπτό όπως παίζουν στους ουρανούς και τα νέα εργαλεία των Ρώσων.

¨¨Ένα νέο εκπληκτικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Zvezda TV αποδεικνύει πώς το αεροσκάφος Sukhoi T-50 PAK FA απλά δεν… παίζεται και ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά, χωρίς προβλήματα.
Το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς «χορεύει» στον αέρα και κάνει αυτούς που παρακολουθούν τους ελιγμούς τους να μένουν με το… στόμα ανοιχτό, δίδοντας μία γεύση της εξαιρετικά προχωρημένης τεχνολογίας των Ρώσων στον τομέα της αεροδυναμικής.
Т-50 ушел в «штопор». Эксклюзивные кадры




Στο βίντεο φαίνεται το Τ-50 να κάνει μία πτήση… τρελή, τέτοια ώστε να μην μπορεί να γίνει εύκολα στόχος από αντίπαλα αεροσκάφη και αποκτώντας ο χειριστής του, αντίθετα, πλεονέκτημα για να χτυπήσει ανά
πάσα στιγμή και να καταρρίψει τον εχθρό. Στο θέμα ειδικά της «κλειστής αερομαχίας» και την μάχης ένας εναντίον ενός, ο αντίπαλος μάλλον δεν έχει τύχη.¨
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι στο άμεσο μέλλον στο ΑΙΓΑΙΟ ανοίγει ένα γεωπολιτικό θέατρο επιχειρήσεων όπου ανάμεσα στα επανδρωμένα Ρωσικά βλήματα από την Μαύρη Θάλασσα θα χορεύουν και Ρωσικές ΜΠΑΛΑΛΑΙΚΕΣ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΥΓ. το παρόν άρθρο το αφιερώνω στον συμμαθητή και συμπολίτη μου Έφεδρο Ανθυπολοχαγό Δημήτριο Τσαμκιράνη.
Μαζί με λοκατζήδες της Α Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε Χανίων και μία διμοιρία της Γ Μοίρας Καταδρομών από όλη την Ελλάδα, ο Δημήτρης Τσαμκιράνης συμμετείχε στην αεραποβατική επιχείρηση μεταφοράς προσωπικού, με αεροσκάφη τύπου NOR-ATLAS της πολεμικής αεροπορίας, από την Ελλάδα στην Κύπρο, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου