Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2015

Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία αντιτάχθηκε στην εισδοχή των προσφύγων

RG  RU
Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απαίτησε από την  κυβέρνηση να μην επιτρέψει  την είσοδο  πλέον άλλων προσφύγων στη χώρα. Οι Μητροπολίτες επιμένουν ότι τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στην παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες που έχουν ήδη εισέλθει, αλλά τα λιγοστά αποθέματα δεν είναι αρκετά  για τους νεοεισερχόμενους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα  πληροφοριών της εφημερίδας «Δούμα».


Οι εκπρόσωποι των βουλγαρικών πολιτικών δυνάμεων εξέφρασαν  επίσης σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την εισροή των επισκεπτών. Το κόμμα «Αριστερά της Βουλγαρίας» από τον εκλογικό συνασπισμό του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος απαιτεί τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Οι σοσιαλιστές κατηγορούν για  την επιδείνωση της κατάστασης των προσφύγων τον  πρωθυπουργό  Μπόικο Μπορίσοφ. Πιστεύουν οι πολιτικοί ότι  χωρίς διαβούλευση με το Κοινοβούλιο  στο παρασκήνιο συμφωνήθηκε  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη δημιουργία ενός μεγάλου κέντρου υποδοχής στη Βουλγαρία, σε αντάλλαγμα για την παροχή πρόσθετων επιδοτήσεων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έχει αρνηθεί την ύπαρξη των διαβουλεύσεων του  με την ΕΕ σχετικά με τις προετοιμασίες για την κατασκευή του στρατοπέδου. Εξήγησε ότι σε μια πρόσφατη συνάντηση του στις Βρυξέλλες, στην  Σύνοδο  Κορυφής επεσήμανε τον  κίνδυνο  για τη Βουλγαρία  σε ένα νέο κύμα προσφύγων.

Εν τω μεταξύ,
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην Ευρώπη φτάνουν καθημερινά περίπου οκτώ χιλιάδες πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία. Οι νεοφερμένοι χρησιμοποιούν ενεργά τη διαδρομή μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας  για να φτάσουν  στις πλούσιες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η Σερβική Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού αποτυπώνει την αυξανόμενη εισροή προσφύγων από τη Βουλγαρία.

http://rg.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου