Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015

Όταν οι έλληνες ανώτατοι δικαστικοί αποφαίνονται πως έλληνες πολίτες θα πρέπει να δικάζονται από τον μουφτή σύμφωνα με τον νόμο της σάριας.


From HEIL GAP (or mind the GAP)
Χμ, προχθές "καμαρώσαμε" τον πρώην ανώτατο δικαστικό και πρώην πρωθυπουργό κύριο Πικραμένο να παίρνει μέρος στην συνάντηση της μυστικής αδελφότητας ¨Bilderberg¨ … χθες την κυρία Τασία να μοιράζει σαν καραμέλες τις ελληνικές ιθαγένειες σε Κογκολέζους … ε!  να που σήμερα ήρθε η σειρά και για κάποιους άλλους αστοιχείωτους δημόσιους λειτουργούς οι οποιοι θεωρούν - αλλά κυρίως αποφασίζουν - πως η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1981, θα πρέπει να εξακολουθεί να ενθαρρύνει τον νόμο της σαρία στο έδαφός της.
Στην Ελλάδα, η  65-χρονη μουσουλμάνα χήρα κυρία Chatitze Molla Sali από την βορειοανατολική επαρχία της Θράκης έχει αποταθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αναζητήσει το δίκαιο της σε μια διαφορά κληρονομιάς.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της ο οποίος πέθανε το 2008, ήταν να λάβει την περιουσία του, αλλά η οικογένειά του την αμφισβήτησε ως κληρονόμο … κάτι που βασίζεται στον ισλαμικό νόμο της Σαρία.

Παρά το γεγονός ότι ο Σάλι κέρδισε την υπόθεσή της ενώπιον πολιτικού δικαστηρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο Ελλάδα αποφάνθηκε το 2013 ότι τα θέματα της κληρονομίας που αφορούν τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας πρέπει να επιλύονται από ένα μουφτή (Ισλαμιστής λόγιος), σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάννης του 1923, η οποία επιτρέπει στις μειονοτικές κοινότητες στην Ελλάδα και την Τουρκία να ζουν σύμφωνα με τις υπάρχουσες θρησκευτικές τους δοξασίες και έθιμα.
« Ήμουν συγκλονισμένη …. Αλλά αποφάσισα να πολεμήσω και να προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ... Είμαι Ελληνίδα πολίτης και η Ευρώπη πρέπει να σέβεται τα δικαιώματά μου.» δηλώνει η κυρία Σαλί.
Χμ, την ιδία ακριβώς  απάντηση με το Ανώτατο Δικαστήριο της πατρίδος μας - « χμ, … η συνθήκη της Λωζάννης !» - μου έδωσε και ένα (προφανώς δίχως νομικές γνώσεις) άτομο, όταν του ανέφερα το παραπάνω γεγονός κατά την προχθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ανέγερση τζαμιού στον βοτανικό …  Αλλά «η Συνθήκη της Λωζάννης δεν κάνει καμία αναφορά σε σαρία ή μουφτήδες», λέει ο δικηγόρος της κυρίας Σαλί του, ο κύριος Γιάννης Κτιστάκης …
«Η ελληνική πολιτεία είναι αυτή που δίνει αυτή την ερμηνεία για τη συμφωνία. Το 1923, η τουρκική κοινωνία υπό την ηγεσία του Κεμάλ Ατατούρκ ήταν πολύ προοδευτική και κοσμική. Η ελληνική κυβέρνηση που ήταν συντηρητική θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσει την προοδευτική επιρροή στην τουρκόφωνη κοινότητα στη Θράκη θα ήταν να επεκτείνει τις αρμοδιότητες του νόμου της σαρία ». πρόσθεσε.
Ακριβώς έναν ολόκληρο αιώνα αργότερα, φαίνεται περίεργο το ότι η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1981, εξακολουθεί να ενθαρρύνει νόμο της σαρία στο έδαφός της ενώ θα έπρεπε να ενθαρρύνει την επιβολή του Αστικού Κώδικα.
Ελλάδα !!! Χα, χα, χα μα ποιος λογοδοτεί σε αυτό το μπάχαλο ;;;;;;;;;;; HEIL GAP

«Από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1980 οι αποφάσεις των μουφτήδων δημοσιεύονταν στα αραβικά ή τα τουρκικά. Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 1990, απαιτούσε ότι θα πρέπει να μεταφράζονται στα ελληνικά και να ελέγχονται από ένα δικαστή, για να διασφαλιστεί ότι τηρείται και το σύνταγμα. "Αλλά τα ελληνικά δικαστήρια περιορίστηκαν στην καταγραφή των αποφάσεων, και δεν έκαναν ποτέ τίποτα για να ελέγξουν τη νομική ισχύ τους,» προσθέτει ο κύριος Κτιστάκης,.
"Αυτή είναι μια δικαστική διαφορά που είναι απαράδεκτη στην Ευρώπη, αποτελεί σαφή παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού .

Ο Ελληνικός Αστικός Κώδικας θα πρέπει να εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο για όλους τους Έλληνες πολίτες. Τα μέλη της μειονότητας είναι πρώτα και κύρια Έλληνες πολίτες και ύστερα μουσουλμάνοι, και τα δικαιώματά τους πρέπει να γίνονται σεβαστά. "
Μια καταγγελία κατά του ελληνικού δημοσίου κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2014.
«Η υπόθεση αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία για να θέσουμε τέλος ... σε αυτή την προκατάληψη», λέει ο κυριος Κτιστάκης.
Θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια για το δικαστήριο του Στρασβούργου μέχρι να εκδώσει την σχετική απόφαση. «Οι ελληνικές αρχές δεν θα πρέπει να περιμένουν για μια απόφαση πριν από το να αποφασίσουν την βελτίωση της κατάστασης», λέει ο Nils Muiznieks, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης.  «Υπάρχει ήδη άφθονη εθνική και διεθνής τεκμηρίωση … καταδικαστική για τον αναχρονισμό που υπέστησαν πολλοί Έλληνες πολίτες από την επιβολή της σαρία».
Η θρησκευτική πίστη της γηραιάς κυρίας Σαλί είναι ακλόνητη και αυτή εξακολουθεί να βλέπει το μουφτή ως πνευματικό πατέρας της. Αλλά αμφισβητεί το δικαίωμά του να ορίσει και τον νόμο.
HEIL GAP (or mind the GAP)
Υ.Γ.
Ακούστε την παρέμβαση του κ. Γιώργου Σαγιά στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμίας:
Λαμία: Τους χάλασε το “κλίμα” (video)
http://heilgap.blogspot.de/2015/06/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου