Κυριακή, Μαΐου 03, 2015

Δείτε τον… «ροκά» ιεραπόστολο που τραγουδούσε στο πλευρό του θρυλικού Μικ Τζάγκερ (Φωτογραφίες)

Από μικρός είχε μεγάλη αγάπη για τη μουσική και συγκεκριμένα την… ροκ ο λόγος για τον ιεαραπόστολο Θέμη Αδαμόπουλο ο οποίος στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε βασικό μέλος στο ροκ συγκρότημα «The Flies», όπου τραγουδούσε ροκ μπαλάντες δίπλα στον Μικ Τζάγκερ!

Από τις ροκ συναυλίες και την δυνατή μουσική βρέθηκε να είναι Ιεραπόστολος στην Αφρική και να βοηθάει τα παιδιά για μια ελπίδα σε ένα καλύτερο αύριο, με ουσιαστική βοήθεια σε όλα τα επίπεδα.





Ο π. Θέμης γεννήθηκε στην Αίγυπτο από Έλληνες γονείς και μεγάλωσε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και ανήκε στην γενιά των παιδιών των λουλουδιών αφού ενθυμούμενος και γελώντας λέει ότι δήλωνε στην μητέρα του ότι « η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» φανερώνοντας έτσι την Μαρξιστική άποψη που είχε για την ζωή μέχρι τότε.
Ο Ιεραπόστολος Θέμης Αδαμόπουλος είχε πει χαρακτηριστικά για την άποψη του για την Θρησκεία εκείνο το διάστημα « Ήμουν ένας επαναστάτης, δεν πίστευα ότι υπάρχει Θεός, και ότι ο Χριστιανισμός ήταν μια εφεύρεση από την πλουτοκρατία για να μπορούν να ελέγχουν και να καταπιέζουν τις μάζες, με την υπόσχεση ότι αν είναι συνετοί θα πάνε στον παράδεισο. Είχα αρχίσει να εξερευνώ όλες τις θρησκείες, κυρίως τον Βουδισμό, τον Ινδουισμό και τον Χριστιανισμό. Επισκεπτόμουν συχνά Βουδιστικούς ναούς και για ένα διάστημα δοκίμασα και τον διαλογισμό! Παράλληλα όμως διάβαζα και την Βίβλο»

Κατά την διάρκεια των σπουδών του στη Μελβούρνη, η μουσική μπαίνει στη ζωή του και έχοντας ως πρότυπο τους Beatles, δημιουργεί το συγκρότημα «The Flies» όπου δίνουν συναυλίες σε όλη την Αυστραλία και έχουν παίξει αρκετές φορές μαζί με τους Rolling Stones και τον Μικ Τζάγκερ!




Για εκείνη την εποχή ο Ιεραπόστολος Θέμης Αδαμόπουλος δηλώνει περήφανος που ανήκε στους πρώτους μακρυμάλληδες της γενιάς του με επαναστατικές διαθέσεις και με πολυπληθές fan club όπου λάμβανε προσωπικά δεκάδες γράμματα από ερωτευμένες θαυμάστριες. Παράλληλα με το συγκρότημα ο Πατήρ Θέμης Αδαμόπουλος πρωτοστάτησε σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις για να σταματήσει ο πόλεμος στο Βιετνάμ, αρχίζοντας έτσι να δείχνει το ενδιαφέρον του για τραγωδίες που γινόντουσαν σε άλλα μέρη του πλανήτη.



Υπήρξε υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάπου εκεί ξεκινάει η πνευματική του αναζήτηση προς τον Θεό.

Προσπαθώντας να κατανοήσει γιατί γίνονται όλα αυτά στον κόσμο, ανακαλύπτει τον Χριστό και μετά από προσεκτική μελέτη των Γραφών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Χριστιανισμός και ο δρόμος που χάραξε ο Ιησούς είναι η μοναδική πορεία που θα διαβεί στη ζωή του. Έτσι λοιπόν το 1972 εγκαταλείπει τα πάντα, πανεπιστήμιο, μουσική, και όνειρα για το μέλλον του και αφιερώνεται αποκλειστικά στην Ορθοδοξία.



Ο Πατήρ Αδαμόπουλος έχει πει για εκείνη την περίοδο « Έβλεπα το έργο της Μητέρας Τερέζα και παρόλο που εγώ είχα ένα πολύ καλό μισθό από το πανεπιστήμιο, ένιωθα ο πιο φτωχός άνθρωπος στον κόσμο».

Τότε πήρε την μεγάλη απόφαση, αλλαγή σε όλα! Ξεκινάει εντατικά μαθήματα στη Θεολογία και παίρνει σύντομα πτυχίο Θεολογίας από την σχολή Θεολογίας της Βοστώνης, μελετώντας παράλληλα Αρχαία Ελληνικά στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ανάμεσα σε σπουδές και διαλέξεις για τον Χριστό, ξαφνικά του έρχεται μια επιθυμία να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα για να έρθει πιο κοντά στον Χριστό, να γίνει Ιεραπόστολος και να βοηθήσει πλέον σημαντικά τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.



Έτσι λοιπόν το 1999 βρίσκεται στην Κένυα και κάτω από την επίβλεψη του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Αφρικής , ξεκινάει την Χριστιανική του πορεία ως διάκονος , ύστερα Ιερέας για να καταλήξει... Αρχιμανδρίτης. 

http://www.hellas-now.com/2015/05/blog-post_45.html
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου