Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015

Ρωσο-κινεζική ναυτική αρμάδα κάτω από την Κρήτη « ζεσταίνει την περιοχή»!


Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ, στην Αιγυπτιακή και την ισραηλινή έχουν προσελκύσει  πολλούς « ενδιαφερόμενους»  στην περιοχή, της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα λοιπόν με  επίσημη ανακοίνωση από το  κινεζικό υπουργείο Άμυνας,  κινεζικά πολεμικά πλοία από κοινού, με τις μονάδες επιφανείας του ρωσικού στόλου Μεσογείου, θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις  στα μέσα Μαΐου στην Μεσόγειο Θάλασσα, αναφέρει η εφημερίδα asianage.com.


Η άσκηση θα λάβει χώρα σε διεθνή ύδατα και πιθανότατα κάτω από την Κρήτη, καλύπτοντας την « περιοχή ενδιαφέροντος» από τις δύο χώρες, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου .    

Πιθανότητα θα έχουμε και ελλιμενισμό της ρωσοκινεζικής αρμάδα στον Πειραιά ή άλλο ελληνικό λιμάνι.

Αυτή είναι η  πρώτη φορά που οι δύο χώρες θα υλοποιήσουν   τέτοιας έκτασης και αριθμητικής παρουσίας,  ναυτικές  ασκήσεις από κοινού  σε αυτό το μέρος του κόσμου, γεγονός ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,  ότι η  αμερικανική αρμάδα με ναυαρχίδα το αεροπλανοφόρο «Ρούσβελτ»,  ευρίσκεται στον περσικό Κόλπο. Δηλαδή «δύο τσιγάρα δρόμο» έως την Μεσόγειο. Κακά τα ψέματα η Ανατολική Μεσόγειο , « έχει πάρει φωτιά» , όλες οι υπερδυνάμεις  εδώ  μαζεύονται . Τα μηνύματα που αποστέλλονται από την άσκηση αυτή είναι πολλαπλά και ευκολονόητα. Στην περιοχή  εισέρχονται ΠΛΕΟΝ  « οι κινέζοι και ειδικά  οι Ρώσοι» μετά από πολλά χρόνια….       

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει μαζικές ναυτικές ασκήσεις  στα νερά του Ειρηνικού το 2012, με στόχο την στρατιωτική συμμαχία του  Τόκιο με  τις ΗΠΑ.

Ένα σύνολο εννέα πολεμικών πλοίων  από τις δύο χώρες θα συμμετάσχουν,  στο κύριο μέρος των ασκήσεων , συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών σκαφών. Τα σενάρια που υλοποιηθούν αφορούν  την καταπολέμηση της πειρατείας και τις περιπολίες, ανακοίνωσε ο Κινέζος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας , Συνταγματάρχης  Geng Yansheng στο  μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο .

«Ο στόχος είναι να εμβαθύνουμε την « φιλική και πρακτική συνεργασία μας» , και να αυξήσουμε  τις ναυτικές δυνάμεις  των δύο χωρών, στην ικανότητα να αντιμετωπίσουν από κοινού τις απειλές ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών», είπε ο  Geng.

«Αυτό που  τονίζεται είναι ότι  αυτές οι ασκήσεις δεν αποσκοπούν σε οποιονδήποτε «τρίτο» και δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την κατάσταση στην περιοχή».

Τώρα τον πιστέψαμε τον Κινέζο.

Ο  Geng δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη ημερομηνία για τις ασκήσεις, οι οποίες θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην θαλάσσια ασφάλεια, σε αποστολές συνοδείας και σε βολές με πραγματικά πυρά που θα συμπεριλαμβάνουν εκτοξεύσεις πυραύλων επιφανείας -αέρος.!!!!.

Κίνα και Ρωσία είναι  δύο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και έχουν στενές διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις,  με την Κίνα παραδοσιακά να εξαρτάται  από την Ρωσία  στο ζήτημα του  προηγμένου εξοπλισμού.
http://www.rafail.org/2015/05/blog-post.html
pentapostagma.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου